URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fora de la Xarxa Balear de Sostenibilitat

Alternativa | 10 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Una vegada més és evident la manca de sensibilitat de l'equip de govern pel medi ambient i la participació ciutadana, el  que ha suposat que durant aquesta legislatura no s'hagi fet res a l'Agenda Local (AL21), el que  ha suposat la exclusió del municipi de la Xarxa Balear de Sostenibilitat, i per tant  el municipi no podrà accedir a las subvencions de l'Agenda Local 21 per a emprendre projectes de sostenibilitat. Un exemple més de la incompetència suprema d'aquest equip de govern que ha llevat al municipi a una situació lamentable en tots els sentits.

Amb les agendes locals 21  es tracta d'avaluar l'estat ambiental, social i econòmic del municipi, i a través de la participació ciutadana fer un pla d'acció que disseny i desenvolupi actuacions cap a un desenvolupament sostenible. 

A Pollença a anteriors legislatures, des del 2001, es van fer diverses passos en l'elaboració i desenvolupament de l'Agenda Local 21 (el regidor de Medi Ambient(99-03), en Biel Cerdà, del PSM, va posar en marxa l'AL21 a Pollença); es va redactar un diagnòstic socioambiental i econòmic per detectar els punts forts i els problemes existents al nostre municipi (abril 2002), es va elaborar un pla d'acció ambiental que defineix les accions i projectes a realitzar per encaminar el poble cap a la sostenibilitat (desembre 2002), es va crear el Fòrum ciutadà fomentant la participació ciutadana en la detecció de problemes i en la recerca de solucions. Es van fer diversos grups de treballs que van dissenyar un pla d'acció...

A l'actual legislatura el desenvolupament de l'Agenda s'ha aturat totalment i s'ha tancat una cosa tan important a la participació ciutadana com és la continuïtat i l'execució dels acords, d'aquesta manera tota la gent que vam participar a l' elaboració del Pla d'acció ens sentim realment frustrats .

Resulta sorprenent i lamentable que a l’anterior legislatura amb la regidoria de medi ambient gestionada pel Partit Popular (Joan Comas) es fes més que a l’actual, amb la regidoria gestionada pel PSOE. Una demostració més de que els regidors socialistes fa temps que han oblidat els seus principis i han perdut el Nord.

I no poden dir que des d’Alternativa no els haviam demanat reiteradament desenvolupar l’Agenda Local 21. Des del principi de la legislatura hem insistit en el tema. A la investidura del batle vam subratllar que al programa electoral  d'UM-UNPI deia que potenciaria  l'Agenda Local 21. Més concretament deia que reprendrien l'Agenda Local 21 com una forma de cohesió municipal i de participació ciutadana. Una mentida més.

Al ple de gener de 2008 al veure que no es feia res vam demanar quan es tornaria a posar en marxa l'Agenda 21.  S'ens va dir que havia la intenció de tornar-la a posar en funcionament.

Al ple de febrer de 2008 es va rebutjar la nostra moció relativa als pressuposts participatius i l'equip de govern va argumentar que votava en contra ja que tenien previst un plantejament nou de participació ciutadana a partir de l'Agenda 21. S'ens va mostrar un mínim esquema d'aquest nou replantejament que ha  restat en res. Al mateix mes de febrer del 2008  vam a  aprovar per unanimitat una proposta d'adherir-nos als Compromisos d'Aalborg  i a tenir-los en compte en l'elaboració, funcionament i actualitzacions de la nostra Agenda Local 21.Paper mullat

Als plens de juliol  i novembre del 2008  vam tornar a  demanar què passava amb l'Agenda Local 21, sense obtenir cap resposta. Al ple de gener del 2009 s'ens va dir que degut al dèficit municipal es va considerar convenient esperar al nou Pressupost, per posar en marxa l'Agenda amb la corresponent despesa...

Finalment al ple de juny de 2009  vam presentar una  moció  demanant el compromís a l'equip de govern de presentar el pla d'acció de l'Agenda local 21 per la seva aprovació al ple en un termini màxim de tres mesos. Moció que va ser rebutjada per UM, PSOE i PSM.
Ara només ens resta demanar una vegada més públicament que l’equip de govern presenti el pla d’Acció de l’Agenda Local 21 al ple de l’Ajuntament per poder tornar a ser inclosos a la Xarxa Balear de Sostenibilitat . Tan per responsabilitat medi ambiental com per un tema econòmic, i poder tornar a accedir a les subvencions corresponents, més que necessàries a la crítica situació econòmica de l’Ajuntament.

Al març de 2008  s'ens va parlar d'una  remodelació de l'Agenda 21 en forma d'esquema. una vegada més el temps deixa a cadascú al seu lloc. 

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb