URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternatives a l'aparcaments vora la Gola.

Alternativa | 13 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  La setmana passada el nostre regidor es va reunit amb els representants de tota una sèrie d'associacions (veïns, hotelers, comerciants...) que ens van exposar la seva idea de utilitzar com aparcament els mesos d’estiu el solar que hi ha davant del Capbrabo, a la zona humida de la Gola. Una idea que segons ens van dir tenia el suport d'UM i el PSOE. Es veu que aquests dos partits no es cansen de prendre o donar suport a  decisions errònies respecte a la zona humida de la Gola.

Si parlam d'aparcaments podem recordar que el consorci de la Gola (en el que Alternativa no te representación) va llevar un aparcament que duia decennis, davant Can Pep, per fer un jardinet i posar una caseta sense recuperar ni un pam de zona humida. Desprès d'això han fet un aparcament allà on s'hauria d'haver recuperat la zona humida (amb un cost molt elevat). El plantejament lògic que és el que Alternativa ha defensat a al·legacions i ples era recuperar el màxim possible de la zona humida més propera a la llacuna central, on ara hi ha l'aparcament (Carrer Fielding). El centre d'informació s'hauria d'haver ubicat a la parcel·la de davant el Cabrabo, aprofitant la caseta vella i fer un petit aparcament inicialment. (Veure articles anteriors a la categoria Gola).

Hem de recordar  més de que el solar del que es parla és zona inundable i que fer un aparcament a aquesta zona suposaria un pressió excessiva per la zona humida de la Gola, en el moment que s’està recuperant el seu sentit inicial.

El Centre d'Informació de turisme Ornitològic de La Gola va fent camí i ja té presència a Internet:

Bloc:http://blog.lagola.info/

FaceBook:http://www.facebook.com/pages/Centre-de-turisme-ornitologic-de-la-Gola/126115184103029

Des del nostre punt de vista gran part del solar davant de Capbrabo  ha de formar part del parc de La Gola de forma integrada. No cal perdre una zona verda a l'entrada del Port, aferrada a un parc municipal. Els moviments haurien d'anar encaminats a ampliar el parc de la Gola amb terrenys naturals o naturalitzats. En el pitjor del casos que quedi com està, és un bon lloc per a determinades aus i suposa una zona d'amortiment per a la zona humida, posant en valor  aquest espai natural (zona humida+pinar+zones rurals que es poden reforestar) com a parc semi-natural, amb objectius clarament educatius, recreatius i turístics. Es evident que això revertirà en benefici de la població local i dels turistes (i per tant d'hotelers, restauradors, etc.).

Respecte al problema de les places d’aparcament al Port de Pollença, el primer que caldria fer és un bon pla de mobilitat. De places d'aparcaments al Moll no en falten i n’hi ha alternatives.

1.- És urgent una senyalització adient. No té cap sentit, si no s’ha fet la peatonització de la primera línia del Port, desviar el tràfic  que ve des de d’Alcúdia cap a la via de circumval·lació i que no s’aprofitin els aparcaments de la citada via de circumval·lació. Cal senyalitzar a les entrades del municipi la ubicació dels principals aparcament. A més de les senyals de tràfic, cal canviar la informació als mapes i a internet.

2.- Cal arreglar i condicionar. l’aparcament al costat del centre de salut , actualment mal senyalitzat i en mal estat.  A aquesta àrea hi ha aproximadament 85 places d’aparcament.

3.- Cal senyalitzar i obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació i el centre del municipi: entre l'institut i l'escola nova, entre aquesta i el poliesportiu, a través de l’aparcament del centre de salut... Es facilitaria -a un cost ben baix- la utilització de mes de centenars de places d'aparcament que ara ningú utilitza i que estan molt a prop del centre.

Si es fa un aparcament al solar de Capbrabo la majoria de la gent anirà directament a la platja a través de la zona humida, mentre que si s’activen els aparcaments de la circumval·lació la gent haurà de creuar el centre del Port, el que sense dubte és més beneficiós pel poble

4.- Cal canviar i regularitzar la gestió dels aparcaments al espais públic, zona blava, carrega i descarrega (41 al Port), guals permanents (294)...  partint de l’anàlisi dels vehicles aparcats i les places existents  al Port de Pollença, tant en horari laboral –comercial, com en horari nocturn, en temporada alta i baixa. Amb  el control de temps de l’estacionament, dels guals i de les zones de carrega i descarrega es millorar significativament les places d’aparcament.

 

En definitiva no té sentit fer nous aparcaments, cal optimitzar les places que hi ha i gestionar de forma intel.ligent el patrimoni públic.

 Miquel Sánchez ha resumit el tema en un petit muntatge.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb