URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Perquè hem de tenir una policia autonòmica

Alternativa | 14 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Unió Mallorquina en un atac de populisme que tan els caracteritza, han tingut un moment de lluïment i han presentat al Parlament de les Illes Balears la proposta de creació d’una Policia Autonòmica que faci les funcions que ara mateix fa la “La Guardia Civil i La Policía Nacional”, al marge de les protestes d’alguns sectors que aquest cossos de seguretat de l’estat no és atenen en la nostra llengua i altres sectors que afirmen que amb el cossos actuals no fa necessària la creació del cos autonòmic, crec que malgrat ara no sigui el moment econòmic millor per dur a bon port aquesta proposta, s’ha de recolzar, perquè tenir un cos de Policia propi es justificable perquè:

1-     S’ha de tenir un cos de seguretat motivat.
Per un gran nombre dels integrants de “La Guardia Civil” com de “La Policía Nacional”, que els destinin a les Illes Balears és una “feta ben grossa”, les queixes venen perquè el plus d’insularitat que se’ls abona és molt poc i es queixen que aquí tot és mes car, a més no els agrada perquè quan tenen dies lliures o petits permisos han d’agafar avió o vaixell per desplaçar-se a veure els seus familiars i amistats. Tot això duu que no estiguin motivats i tot d’una que poden, sol·licitin el trasllat a la península.

 

2-     Hi ha un desconeixement de la realitat balear
Aquesta interinitat fa que mai arribin ha conèixer la nostra realitat, realitat com la nostra llengua, els nostres costum, etc. Tot plegat fa que a vegades hagi situacions desagradables que amb un poquet de mà esquerra no serien cap problema.

        El nostre Estatut d’Autonomia així ho mana.L’aprovació del nostre Estatut d’Autonomia contempla la creació d’aquest cos, simplement és un mandat de tota la majoria de la societat balear.

Malgrat el moment no sigui el millor s’ha de començar ha fer feina perquè la nostra Policia sigui una realitat quan abans millor, però s’ha d’anar amb cura de no fer experiments.

En resum necessitem una Policia eficaç, motivada i que estigui a gust a les nostres illes.

 Miquel Sánchez.

 

Com diu l'article s'han de fer les coses ben fetes i no fer experiments.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb