URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollencins, ha arribat el moment de triar.

Alternativa | 16 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens arriben queixes de pollencins i pollencines, que en els seus xalets han caigut perdigons perduts i els turistes o residents al mateixos s’han queixat i fort.

A Alternativa mai ens ha agradat aquesta sobreexplotació turística del camp pollencí, si bé també sempre en reconegut la importància que té per l’economia local aquest tipus de turisme, i afirmem que aquesta sobreexplotació, què no ens agrada, pot perjudicar i molt a aquest turisme rural que tenim, urbanísticament correcte o no.

Però aquest article no és d’urbanisme, és de turisme i mon rural, i també perquè no de seguretat al mateix.

L’actual llei de caça obliga a disparar a al manco 100 metres de les edificacions, a 25 metres dels camins i sempre d’esquena a aquests. Podem entrar a discutir perquè segons els fabricants que he pogut consultar els cartutxos més febles tenen un abast  efectiu de 150 metres i 350 metres els de més qualitat, per tant els 100 metres queden ben curts, però el més greu és que un cartutx sobrecarregat o defectuós pot tenir un 700 metres d’abast residual. Amb aquestes dades a la mà i la realitat del mon rural pollencí podríem declarar “zona d’alt risc” algunes zones rurals del camp pollencí.

És molt normal que els caçadors exigeixin el seu dret a caçar al camp pollencí, no els hi farem caçar a la Plaça Major, però si es cert que la realitat del municipi pollencí és molt peculiar i pot ser necessiti algunes mesures per conciliar caça i turisme, ja que també el renou dels trets no agraden als turistes i més si aquest són a la sortida del sol.

Per tant, som els pollencins el que hem de triar si tenir un mon rural com en temps passats o un mon rural dedicat al turisme i per tant on s’ha de protegir el benestar del turista i per damunt de tot, la seva seguretat, a més cal dir que ambdós models són compatibles amb l’agricultura i ramaderia, que dissortadament ens deixat a un costat.

També destacar que una de les excursions més destacades que es poden fer a la Cala, que és anar de La Cala al Moll o viceversa, estigui condicionada a un avís que hi ha al començament del camí dels dies que són perillosos per caminar per un “camí públic”.

Pollencins ha arribat el moment de triar.

Miquel Sánchez.

 Fotografia Mallorca Daily Photo blog.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb