URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El perill de l'Auditori.

Alternativa | 17 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Fa unes setmanes quan es va fer públic de que Pollença no rebria  Fons de Cooperació Local vam denunciar la deixadesa i descontrol municipal en la seva part econòmica (veure article).

El alcalde en aquell moment ens va acusar de "deslealtad" política, textualment:

“El alcalde, Joan Cerdà, acusa al portavos de Alternativa EU-EV, Pepe García de "deslealtad" después de que este achacara la pérdida de una subvención del Pla d'Obres i Serveis a la falta de diligencia del equipo de gobierno. "El conseller, que es de su mismo color, nos explicó que por la crisis, quedábamos fuera todos los que presentamos proyectos plurianuales, no hay nada más", dice.

La veritat que la notícia embullava tot per una confusió. Com podeu comprovar nosaltres no parlavam del Pla d’Obres i Serveis ( POS, que depèn del conseller Miquel Roselló) sinó del Fons de Cooperació Local del Govern de les Illes, que depèn de la Consellaria d'Interior que regenta na Pilar Costa,  

A més hi ha altre confusió i és que  tot al contrari de allò que diu la noticia de premsa solament els Ajuntament que tenien plurianuals en marxa tindran aportació al POS de l'any que ve.  Que Pollensa obtingui POS l'any que ve depèn de la despesa disponible que tingui el Consell al pressupost del 2011. En aquest moment hi ha és possible què es destinin 10 milions al POS del 2011.

 Si parlam dels Fons de Cooperació Local que és del que parlàvem a la nostra denúncia el que és cert és que actualment hi ha un conveni entre l’Ajuntament i el Govern pel qual l’Ajuntament renunciava a cobrar el Fons de Cooperació local fins els 2018 i a canvi el Govern transferia anualment a l’Ajuntament una quantitat per finançar l’auditori (fins un total de 4,711.434 d’euros ) O sigui que el famós auditori (projecte personal del batle) hipoteca la quantitat que ens correspon del Fons de Cooperació local fins al 2018.  

 A finals de 2007  l’Ajuntament va rebre 172.000 euros amb la condició de ser invertits a l’Auditori, aquesta quantitat s’hauria de tornar en cas de no fer l’auditori. Com de moment no tenim més que un solar amb pedres, el govern no ha transferit cap quantitat des del 2008. La qüestió és que si no es fa l’auditori  es podrà recuperar el que no s’ha cobrat?  Ja tenim una experiència similar negativa ja que el Centre de dia de Pollença és subvencionat en part  pel Govern (600. 000 a a pagar en 18 anys). Però com el primer any no s’havia comença l’obra el govern no va pagar aquella anualitat i  encara no l’ha pagat. 

Al ple de març es va aprovar per unanimitat una moció nostra demanant  estudis i informes previs a la realització de l'auditori. (veure article). Al darrer ple vam demanar en quina situació es trobava la financiació de l’Auditori i el batle va dir que havia de tenir una entrevista amb el president del Govern...

La qüestió és que mentre es segueix marejant la perdiu correm el perill de perdre unes subvencions més que necessàries.  

Forges al blog de Sade

 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb