URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No a aquesta reforma Laboral

Alternativa | 21 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Avui xerrada informativa de CCOO sobre la vaga general de dia 29, a les 18.00 hores al saló parroquial del Port. Oberta a tothom.

Al ple de juliol va ser rebutjada la nostra moció de rebuig a la reforma laboral pels vots  d'UM-UNPI, PSOE i PP. Vots a favor del PSM i Alternativa.

Procuram espaciar les mocions de caràcter ideològic com aquesta però la veritat que no podem callar davant del major atac a l'Estat del Benestar i als treballadors perpetrat per part d'un govern democràtic que es diu socialista. Quan la crisi, ha estat responsabilitat única i exclusivament del sistema financer especulatiu  internacional i de la permissivitat absoluta dels governs sobre les seves activitats, resulta que el govern carrega en exclusiva contra els treballadors amb una reforma laboral que facilita l’acomiadament i que elimina drets i prestacions socials.

Aquestes polítiques ens porten a un carreró sense sortida com afirmen diferents economistes : “Aquest és un moment de demanda privada extremadament dèbil i si es retallen sous dels treballadors i es fan més insegurs fent l’acomiadament més fàcil es contrau la capacitat de compra, es consumeix menys, es produeix menys i es paguen menys impostos cosa que continua agreujant el deute."


La reforma laboral plantejada pel govern del PSOE, és inacceptable perquè contraurà l’economia i no reduirà el dèficit; perquè eliminarà drets socials dels treballadors i els farà més vulnerables al mercat; perquè disminuirà les prestacions socials d’un ja minso estat del benestar; i, en definitiva, perquè no servirà per sortir d’una crisi on els que l’han provocada en surten beneficiats.

Pensam que l'esmentada reforma no tindrà cap virtut de les que se li atribueix. Dit més clarament. Aquesta no arranjarà cap dels problemes de l'economia, ni del propi mercat de treball, que es diu que vol resoldre. No servirà per allò que ens volen fer creure que ha de solucionar.

Abaratir l'acomiadament no farà baixar l'atur. Més aviat l'augmentarà. Desregular el mercat de treball no és garantia de res.  Mentre la nostra economia no es basi en el coneixement, en els avenços tecnològics, en la preparació professional dels nostres ciutadans, en la formació, en el valor afegit, no ens en sortirem. Mentre el nostre model econòmic productiu segueixi demandant mà d'obra barata per la seva poca formació, no ens en sortirem. Canviar el model econòmic d'una societat no es fa en quatre dies. I anem molt endarrerits. Patim un atur estructural que duplica el dels països més avançats. Perquè el problema està en el model econòmic, no en la presumpta rigidesa de la legislació laboral. La base de la nostra economia és de fang, mentre Alemanya o França tenen una base sòlida. Països amb una legislació laboral més protectora que no pas la nostra però amb un model econòmic potent.

Tothom carrega contra els sindicats. És fàcil. Algú, però, s'ha fixat en els nostres empresaris, o els que passen per empresaris? Mireu qui els presideix. Tenim un bon grapat d’ empresaris més preocupats en poder acomiadar de forma més barata, que preocupats per què hem de produir, on, com ho transportarem a la resta del món, amb quins professionals comptarem, amb quina preparació, amb quins avals de qualitat i productivitat, amb quina aportació de coneixement propi, etc. A les empreses, la reforma, no els servirà de res, només per a allargar la seva agonia acomiadant els seus treballadors i treballadores de forma més barata abans de desaparèixer.

Com deim als motius de la moció es possible un altre tipus de reforma laboral; introduint elements que redueixin la temporalitat, recuperant el principi de causalitat en la contractació: tot lloc de treball fix s'ha de cobrir amb un  contracte de treball fix. Incrementant la cotització empresarial per atur i a la Seguretat Social per als contractes temporals, i reduint les cotitzacions empresarials als contractes de caràcter  indefinit, entre altre exemples.

La secretaría de juventud de CCOO Aragón nos relata en 11 minutos las verdaderas razones para secundar la huelga general del 29 de septiembre.

Imatge de a las barricadas

 

 

 A continuació la mocio.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb