URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Improvisació a educació.

Alternativa | 23 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 El passat 8 de setembre es va reunir per segona vegada el Consell Municipal Escolar. La sensació que ens va donar és de improvisació; s’ens va convocar amb molt poc temps, no havia còpia de l’acta de l’anterior reunió, i a l ‘article IX del reglament intern de l’Escoleta Municipal que s’ens va presentar es diu  que la baixa d’un infant s’ha de comunicar per escrit a l’Ajuntament d’Algaida …”. Una anècdota o no ? No és la primera vegada que ens trobam amb un error d’aquest tipus.

- Es van triar els dos dies no lectius que poden triar els centres educatius; 7 de desembre i 25 de febrer.

- També es va presentar el reglament intern de l’Escoleta Municipal.

- Es va aprovar la sol·licitud d’adscripció del Col·legi Monti-Sion i l’IES Port de Pollença al batxillerat del IES Guillem Cifre de Colonya.

 

Al torn de precs i preguntes es va parlar de les futures  obres a l’Institut de Pollença.

La Conselleria destina un total de 1.621.851 euros al projecte, que preveu la construcció d’un nou gimnàs i la reforma de les pistes esportives existents. Es preveu fer l’adjudicació abans del final d’enguany.

El projecte contempla l’ampliació del centre de secundària amb un pavelló poliesportiu cobert. La nova ubicació del pavelló i dels seus vestuaris permetran que les dues pistes poliesportives es mantinguin amb el seu ús i hi hagi una bona comunicació amb l’edifici existent. Aquesta actuació contempla la construcció d’una pista poliesportiva de 615m2; grades; serveis i vestuaris i l’ampliació del porxo existent. En total, l’IES Guillem Cifre de Colonya s’ampliarà en gairebé 1.000 m2 (964m2). Aquesta ampliació suposa poder fer en el centre el cicle formatiu de grau mitjà i de grau superior d’activitats físiques esportives.

Per altra part vam demanar, el que ja haviem demanat al ple i és que la nova escoleta municipal  a la que anomenen de la gola, sigui l’escoleta Clara Hammerl.
Aquesta és una bona oportunitat per honrar el record de na Clara Hammerl, la dona d'en Guillem Cifre de Colonya que va estar totalment identificada amb la seva obra i  de la que va ser part activa i vital fent classes a l'escola de Colonya.

Quan Guillem Cifre de Colonya es va suïcidar (1908), a una situació evidentment més que difícil la seva dona, na Clara Hammerl, va aconseguir continuar tot el que havia posat en marxa el seu marit i continuar la seva obra. D'aquesta manera gràcies a na Clara es va reobrir l'escola de Colonya portant a Pollença a un dels majors renovadors pedagògics que havia a Mallorca; el mestre Gabriel Comas, pare de Margarita Comas.
Recordau que encara no s'ha executat l'acord del ple de desembre del 2008, quan es va aprovar per unanimitat  una moció nostra per obrir expedientes per donar el nom de Margarita Comas Camps  al carrer que actualment no té nom al costat de l'escoleta municipal i per  nomenar filla adoptiva a na Clara Hammerl .

Per acabar vam demanar explicacions a la regidor d’educació sobre el retard en la posada en marxa de l'escoleta municipal. Una vegada més s’ha pecat d’improvisació i s’ha perjudicat greument als ciutadans. A la fí es demostra la importància que dona l’equip de govern a l’educació.

S'ens va informar de que havia hagut 26 sol·licituds, una demostració de que havia interès per l'escoleta, però que només s’havien fet efectives 7, normal tal com s'han fet les coses. L’explicació del retard va ser que l’empresa que feia les obres va demanar una prorroga de les mateixes fins el 22 de novembre i que en aquell moment es va decidir estalviar doblers i obrir l’escoleta en gener, això sí amb una jornada de portes obertes prèvia. I és que aquest equip de govern és més de fer-se fotografies i de fer aperitius que de fer mantenir i gestionar el que inauguren. 

La nostra impressió és que el  retard és una vegada més resultat de la manca de planificació,i que s'han volgut estalviar uns doblers  sense que hagi importat res perjudicar greument als ciutadans. Pensam que si volen estalviar doblers el millor que poden fer és llevar la dedicació exclussiva a la regidora d'educació i juventut que ha demostrat no mereixer el sou que cobra.

 Finalment la regidora va plantejar la idea de fer un curs de gener a novembre i que l’escoleta es trobi oberta a l’estiu per adaptar-se a la temporada turística. Un tema que s'ha d'estudiar ja que l'escoleta municipal no pot restar desencaixada de la resta de la xarxa escolar municipal.

Clara Hammerl a Colonya rodeada de pageses (1910) a una fotografia de Guillem Bestard publicada al Mallorca Zeitung.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb