URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El dret a la vaga

Alternativa | 25 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 A més d’una gran ofensiva contra la vaga per part de la dreta política amb el suport del impressionant conjunt de mitjans de comunicació que controlen, els sindicats també s’han d’enfrontar a una campanya bruta de desinformació per part dels empresaris.

Sembla que hi ha molta de gent qui l’agradaria tornar a la dictadura quan no havia dret a fer vaga, hem de recordar a aquells que parlen de la constitució només quan els interessa que la vaga és un dret fonamental reconegut per la constitució espanyola en el seu article 28.2.

El sindicats ens han fet arribar la següent informació respecte al dret a la vaga que consideram d’interès per evitar desinformacions i malentesos

- Les empreses no poden ni han de preguntar als treballadors si van a anar o no a la vaga. (ja que això suposa una pressió  o coacció per part de les empreses a l'exercici del dret fonamental com és la vaga, pel que seria un delicte).

 - L'exercici del dret de vaga no extingeix la relació de treball, ni pot donar lloc a sanció alguna.

-  Durant la vaga s'entendrà suspès el contracte de treball i el treballador o treballadora no tindrà dret al salari del dia de la vaga.

 - El treballador en vaga romandrà en situació d'alta especial (alta assimilada) en la seguretat social.

 - En tan duri la vaga, les empreses no podran substituir als que fan vaga per treballadors que no estiguessin vinculats a l'empresa al temps de ser comunicada la mateixa.

- Són nuls els acords o pactes establerts en contractes individuals de treball que continguin la renúncia o qualsevol altra restricció al dret de vaga.

- Les empreses que mitjançant engany o abús de situació de necessitat  impedissin o limitessin l'exercici al dret de vaga, seran castigades amb les penes de presó de sis mesos a tres anys i multa econòmica.

 - En el sector de la hoteleria i/o comerç jurídicament no hi ha serveis mínims ja que no som un sectors de servei essencial a la comunitat.

 

Día 29 de setembre de 2010 VAGA GENERAL.
Concentració de piquetes informatius al Port de Pollença, entrada del hotel Pollença Park, (personal) a las 07,00 hores.


Com ha dit Vicenç Navarro a un recent article (lectura molt recomenable) : És fonamental que existeixi una protesta massiva el dia 29 de setembre, a nivell europeu i a nivell espanyol, no tant pel canvi polític en el qual guanyin les dretes que empitjoraria encara més la situació, sinó per un canvi molt substancial en les esquerres, i molt especialment dels governants

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb