URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El final d'una forma de fer política.

Alternativa | 27 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Avui hem de comentar la notícia apareguda ahir al diari Balears i al  Última Hora  El Ajuntament de Pollença aparca la apertura del centro de día y estudia cerrar la residencia

Si la crisi  a l’estat l’estam pagant els treballadors, es veu que a Pollença les primeres víctimes són l’educació amb una escoleta municipal tancada, i els serveis socials amb un centre de dia tancat i l’amenaça de tancar la residència. Tota una demostració de quin és el tarannà i la sensibilitat del nostre equip de govern. Però tampoc  ens equivoquem el nostre irresponsable equip de govern, en tots els sentits de la paraula, no pot carregar tota la culpa d’aquest despropòsit a la crisi. No podem oblidar que a pesar de la bonança econòmica passada la situació econòmica d’aquest Ajuntament ja era precària quan va començar la crisi.

Aquesta situació és el resultat  d'una política improvisadora on el nostre batle  un dia s’aixeca i decideix que necessitam un auditori d’en Moneo sí o sí, o s’aixeca la nostra primer tinent de batle i decideix que cal tancar la primera línia del Port demà. Una política on no té cabuda ni la racionalitat, ni els estudis tècnics ni res de res.I quan es fan els estudis és a posteriori i si pot ser per un familiar, com al cas del pla de mobilitat.

 L’exemple de l’auditori és prou convincent. Des del 2006 quantes vegades s’ha reunit i s’ha fet fotografies amb Moneo el nostre batle? Hem perdut el compte. Què tenim fins ara? Un solar amb pedres i subvenciones de moment perdudes. Com és possible que quatre anys després de la genial idea encara no s’hagi fet un informe que justifiqui la necessitat d'una sala de 600 places de capacitat amb dades objectives .Com és possible que no s’hagi fet un estudi per part dels tècnics municipals amb la previsió de les partides pressupostaries anuals necessàries pel manteniment, dotació de personal i programació artística... Tot això és possible per una forma de fer política populista on és més important inaugurar coses i fer-se fotografies que gestionar d’una manera seriosa i racional els doblers públics.

Quan a la campanya electoral vam defensar la necessitat de fer una sala multifuncional més modesta, fer funcionar la Mancomunitat del Nord i arribar a acords amb l’auditori d’Alcúdia... ens van dir de tot. No només això sinó que aquest equip de govern va certificar la defunció de la Mancomunitat Nord, i ara la nostra primer tinent de batle diu; “ En Mallorca hem pecat de voler construir aquest tipus d’infraestructures a tots els municipis en lloc de mancomunar...”  i aquesta senyora és la mateixa que quan criticàvem l’abandonament del dia a dia del municipi ens feia una enumeració de tot el que inaugurarien.

A la notícia es diu que la construcció de grans infraestructures ha estat durant anys una assigna­tura pendent en el  muni­cipi. Nosaltres diriam que abans que les infraestructura el gran dèficit de Pollença ha estat el dia a dia; la neteja, l’asfalt dels carrers, la jardineria, els parcs infantils... Si no tenim ni una cosa ni altra la pregunta que sempre ens hem fet és On han anat els doblers dels nostres impostos?

Esperam i confiam que les eleccions municipals del 29 de maig del 2011 siguin el final d'una època negra. Pollença necessita un canvi urgent i per fer-ho possible tots hem d’ajudar. Els ciutadans no poden continuar donant els seu suport a aquells que han llevat al municipi a aquest desastre. I no és suficient amb canviar el vot, cal ajudar i creure entre tots que podem canviar les coses. I el podem fer perquè a pesar de tot tenim un material de primera.


I demà seguirem parlant de la vaga general.
 
Zapatero ens recorda les raons per anar a la vaga.

 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb