URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel mˇn (CIII) Menorca novembre 2009. IV

Alternativa | 31 Octubre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui hem decidit anar fins a Cala Galdana i remuntar el barranc de Algendar fins on puguem. Anam caminant tranquils observant plantes i escoltant ocells que intentem identificar, de tant en tant veim l’entrada de qualque cova a la que no podem deixar d’acostar-nos per a veure si tira o no però és una mica complicat,  la zona és molt boscosa i se va espessint, barranc amunt també fa mal passar, no és fàcil transitar-hi però el que ens impedeix avançar més són els picornells que ens trobam davant i no podem deixar de replegar.

Ja som al migdia i no hem agafat dinar, ens convé tornar de cap al cotxe. Encara no sabem on hem de passar la nit i hauríem de començar a pensar-ho. Anam a Cala Mitjana que ens agrada molt però no trobam un lloc adient on pernoctar, pujam carretereta amunt i ens aturem a un bosquet que ja havíem vist de baixada. Devora una barraca de bestiar i després de fer una cercada de bolets començam a muntar la tenda, el temps s’està embrutant i possiblement hi hagi tempesta.

A pesar de la pluja, els trons i llamps, hem passat bona nit i aprofitant una estona de bonança alcem el campament i decidim fer unes visites pels voltants de Ferreries i Es Migjorn Gran, més tard pujarem fins El Toro mem que ens deixen veure els núvols. A la banda més clara podem veure la badia de Fornells que és espectacular.

 Com a altres llocs, a El Toro se poden veure símbols que mesclen església i estat.

 

                                                                                                                          A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

El que hauria dĺhaver estat.

Alternativa | 30 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

La nostra companya i columnista Toñi ens torna a regalar un magnífic article sobre Miguel Hernández. Ja sabeu que si voleu col·laborar amb el bloc ho podeu fer enviant els vostres escrits a alternativaperpollenca@gmail.com

El que hauria d’haver estat

 

Avui es compleixen cent anys del naixement de Miguel Hernández. Afortunadament, la seva figura literària, ofegada durant els anys de la dictadura, ha ressorgit amb una força inusitada, i ha fet ocupar al poeta el lloc que naturalment li correspon per la qualitat de la seva creació. Aquesta rehabilitació total de Miguel Hernández –en la vessant literària però també personal- ha comportat tota una sèrie de reconeixements. No m’hi aturaré, i només faré esment d’una excel·lent exposició que es pot visitar a la Biblioteca Nacional, a Madrid, on, entre d’altres joies, es pot llegir un dels contes –en aquest cas inèdit- que el poeta va escriure per al seu fill a un bocí de paper higiènic, quan la precarietat de les seves condicions a la presó feia que quelcom que es podia fer servir per escriure fos un tresor. Tampoc no vull xerrar de la seva obra –brillantment editada per Espasa-Calpe enguany- ni de la seva vida. En aquest sentit, m’agradaria recomanar dues magnífiques biografies (El oficio de poeta. Miguel Hernández d’Eutimio Martín i Miguel Hernández. Pasiones, cárcel y muerte de un poeta de José Luis Ferris) que han vist la seva edició recentment i que il·luminen la vida d’un dels més grans poetes del segle XX.

 

I aquesta vol ser la meva reflexió el dia d’avui. Què hagués passat si Miguel Hernández hagués viscut una vida mitjanament llarga? Quines obres hauria publicat, com hagués evolucionat, amb quins altres gèneres s’hauria atrevit si enlloc de morir als trenta-dos anys ho hagués fet, diguem-ne, als setanta?

 

La guerra civil va suposar, per damunt de tot, una tragèdia per a tots aquells que s’hi varen veure directament implicats, però va suposar una vertadera hecatombe per a la cultura espanyola. La majoria dels intel·lectuals, artistes i escriptors de primera línia de l’època es varen mostrar, en major o menor grau, partidaris de la República. Durant la guerra, les obres de tots es varen veure influenciades pel drama que es vivia. Després de la derrota, el natural decurs de la cultura s’havia trencat, i ha tardat molts d’anys en tornar oferir un caire de certa normalitat.

 

No hem d’oblidar que, si xerram de les lletres espanyoles, els anys previs a la Guerra Civil s’han titllat de “Edat d’Argent”, tanta és la riquesa que s’hi va donar. Després de la desgràcia, res no va tornar ser igual per a la nostra literatura. Els casos més extrems són els d’aquells que varen morir durant l’enfrontament bèl·lic o immediatament després: Lorca i el mateix Miguel Hernández són exemples de trajectòries literàries truncades de forma dramàtica en plena joventut, però també varen desaparèixer referents com Antonio Machado. Entre els que varen romandre aquí i no s’havien significat obertament a favor del règim franquista, la situació no era gens fàcil: sotmesos a la por d’estar contínuament vigilats, la seva creació patia una doble censura: l’oficial i la que, des del meu punt de vista, és encara pitjor, l’autocensura, el saber que, tanmateix, era inútil escriure allò que hom volia escriure, perquè la seva publicació seria impossible en el millor dels casos i perseguida en el pitjor. D’altra banda, la situació dels que s’havien exiliat tampoc no era favorable per a la creació literària. No només es tracta de què el drama viscut marcàs la temàtica, impedint, així, l’aparició d’altres motius que haguessin enriquit les obres particulars, sinó també que la manca del públic natural que hagués comprat els seus llibres d’haver-se pogut publicar aquí feia viure en una situació econòmica molt complicada a tots aquells que es trobaven forçosament a l’estranger. Quants d’exemplars es podien vendre d’un llibre publicat, posem per cas, per Pedro Salinas, Luis Cernuda o Juan Ramon Jiménez als Estats Units, Mèxic o Puerto Rico? No és estrany que aquells brillants creadors literaris haguessin d’exercir la docència per sobreviure amb dignitat i per poder dedicar part del seu temps a allò que els donava la vida, l’escriptura.

 

El drama, en fi, va acabar afectat també els escriptors que s’anaven incorporant a la creació literària. Orfes de vertaders mestres –ni tan sols podien llegir les obres de molts dels que els havien precedit sense posar en risc la seva llibertat-, varen viure una situació d’adanisme, entesa com a obligació de començar de zero, que no va afavorir precisament la recuperació del pensament coherent i de la creació artística durant el franquisme.

 

De vegades somiï, fent el que jo dic literatura ficció, i m’imagin una Història de la Literatura (així, amb majúscules), amb Ramon J. Sénder, Juan Ramon Jiménez, Rafael Alberti, Pedro Salinas o Luis Cernuda vivint aquí; amb Lorca i Miguel Hernández fent-se vells,  i amb tots ells sent els mestres dels joves escriptors dels anys 50 i 60. Quan pens en tot això se’m fa un nus dedins, i plor per tot allò que hauria d’haver estat i no va poder ser.

 

 Miguel Hernández

S'ha de fer un nou pla de mobilitat.

Alternativa | 29 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Primera valoració del ple d’ahir. Va faltar de manera justificada na Maria Petra Buades, regidora del PP-UMP. 

- Aprovació, si procedeix, de les actes de les sessions del 8 de juliol, 27 de juliol, 20 d’agost i 30 de setembre de 2010.

Vam demanar una esmena que va ser acceptada a l’acta del 27 de juliol a la nostra moció demanant la resolució del contracte de l’empresa de mobilitat. El batle va dir que  duria el tema a la primera comissió de govern i per la meva part vaig demanar que s’ens donés còpia immediatament de l’informe dels tècnics. I aquestes matisacions de la primera comissió de govern i  de la velocitat són important.

.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’estudi de detall per a l’adopció del règim de propietat horitzontal en mòduls d’edificació als solars B-15, B-16 i B-17, del sector UP4-A (Expedient núm. 420/09. Promotor: Xubec Inversions, S.L.

Aprovada per unanimitat

 .-  Moció presentada pels grup municipal Alternativa relativa a la realització d’un pla de millora d’aparcaments.

.- Rebutjada amb els vots en contra de UM-UNPI i PSOE, l’abstenció del PP-UMP i el vot a favor del PSM i el nostre. Farem un article sobre el tema però l’argument principal de l’equip de govern en paraules del regidor de policia és que no era necessari.

 .-  Moció presentada pels grup municipal Alternativa relativa a la rescissió del contracte del pla de mobilitat .

Aprovada per l’abstenció d’UM-UNPI i PSOE i els vots a favor del PP-UMP, PSM i nosaltres. Sorprenentment  a pesar de una argumentació contrària a la nostra moció l'equip de govern es va abstenir, i la moció es va aprovar amb els vots de l’oposició. Ara la Junta de Govern Local ha de fer l’expedient de resolució del contracte  i iniciar la contractació d’una nova empresa. Esperam que s’ens doni els informes tècnics pertinents en brevetat. Farem un article sobre el tema

 .- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 3/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdit.

Retirada. La majoria de les factures eren de l’àrea de cultura i es va demanar la seva revisió per part dels tècnics, ja que al moment del ple havia moltes de factures no conformades ni per l’anterior regidor de cultura ni pel batle (responsable en aquest moment de l’area de cultura).

 .- Aprovació, si procedeix, de l’adhesió a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca.

Aprovada per unanimitat. Vam subratllar que aquesta proposta ens recordava al compromís d'adhesió als compromisos d'Aalborg (article). O sigui una hipocresia i una manca de respecte a aquests documents , que vam deixar en evidència comparant el que diu el document i el que han votat en moltes ocasions l’equip de govern

 .- Propostes/Mocions d’urgència.

  El PSM va presentar d'urgència una moció en defensa del català. Només ells i nosaltres vam votar a favor de la urgència.

Forges al blog sonrisas púrpura

 

 

Alternativa i Gramsci

Alternativa | 28 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  A partir de l’article del nostre company Tomeu Sales sobre Gramsci, (12) m’agradaria fer una reflexió transportant les seves reflexions a partir de Gramsci a la situació de Pollença i d’Alternativa per Pollença.

La política no és més que l’ètica col·lectiva i, per tant, és necessari un canvi de mentalitat, de valors i de comportaments. I això és un dels pilars en que es fonamenta Alternativa per Pollença. La tasca pedagògica és una de les funcions principals del partit, pel qual un dels objectius primordials és provocar un canvi de mentalitat, de formes de fer política, i fer-ho des de la pròpia transparència en les formes i la coherència en la nostra actuació.

Aquest canvi de mentalitat el potenciam per mitjà de la transparència i de donar informació a través de la publicació (al bloc URXELLA, a Facebook, Llista de Correu Urxella, etc.) de les nostres accions, mentalitats i de la publicació de documents de l’activitat municipal que haurien de ser publicitats pel propi Equip de Govern, com els pressuposts, les actes de reunions, etc. Tot això per fer front i rompre aquestes dinàmiques globals de dominació, que Gramsci anomena cultura o ideologia. La falta d’informació facilita la manipulació i el poder mal entès i mal usat en favor d’un grup social (divers, però únic) i en contra del grup de gent que hi estam sotmesos (tot i que no en siguem conscients): l’HEGEMONIA.

La única forma de prendre consciència dels que estem subordinats és oferint la informació i demostrant aquesta relació publicant les corrupcions i fraus dels que estan per sobre. Exemples d’això son els casos que hem destapat de contractes del regidor de serveis i de la regidora del Moll a familiars seus, o les mangarrufes encobertes del Festival de Música. Les coses no tenen perquè ser així, tot i que sempre s’hi hagin fet. És tracta de “trencar amb la cultura i les idees dominants d’una època per poder recobrar la llibertat i la igualtat”.

Com teoritzà Gramsci, nosaltres seguim pensant que la nostra lluita, com a part de l’esquerra alternativa, no sols ha de ser institucional, sinó també social i cultural. I per això donam suport als diferents col·lectius socials i col·laboram estretament amb els moviments socials, tenint com a vinculants els seus acords. Exemples d’això son l’estreta col·laboració amb la Plataforma Pro Camins Públics o amb el GOB, en temes de territori i urbanisme.

L’altre gran idea de Gramsci, la de «bloc històric» és també una de les idees marc que va impulsar a la creació d’Alternativa per Pollença. Pensam que hi continua havent persones privilegiades que estan per sobre de les altres. Per acabar amb això només hi ha un camí, la consciència i la unitat de la gent que té miraments cap a les persones (o classe social) dominades. Per això apostam per la unió en un sol partit, com si fos el Bloc Històric Nacional, que actuï a nivell local i que defensi els interessos de la majoria dels pollencins.

Com deia el nostre company Tomeu Sales, “el bloc històric alternatiu està encara per construir, però ha de ser el suficientment ampli i heterogeni per poder enderrocar l’hegemonia burgesa que des de fa més de dos segles ha anat travestint-se per perpetuar-se. (...) Sols els qui s’obrin, els que parteixin de plantejaments concrets i reals, els qui tinguin capacitat creativa i perspectiva àmplia podran articular un nou subjecte polític encarregat d’obrir pas a la contra-hegemonia, encara que hagin de portar a sobre algunes rèmores del passat”.

A Pollença és Alternativa per Pollença qui ha començat a fer passes en aquest sentit, fent política conscient, participativa, transparent i informativa, per tal de canviar les consciències a la vegada que es fa front a una classe dominant, que fa anys que governa i que, al marge de dur al poble a una situació crítica, també s’ha enriquit a costa de tots. 

 

Del llibre Gramsci para principiantes. text de Néstor Kohan i dibuixos de Miguel Repiso (Rep)

 

 

 

Del desgavell econ˛mic a la hipocresia.

Alternativa | 27 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 28 , a les 20,00 hores ple ordinari. Les nostres dues mocions donen una mica de contingut a un ple on l'equip de govern demostra una vegada més la seva desastrosa gestió econòmica i la seva hipocresia.

.- Aprovació, si procedeix, de les actes de les sessions del 8 de juliol, 27 de juliol, 20 d’agost i 30 de setembre de 201.

.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’estudi de detall per a l’adopció del règim de propietat horitzontal en mòduls d’edificació als solars B-15, B-16 i B-17, del sector UP4-A (Expedient núm. 420/09. Promotor: Xubec Inversions, S.L.

Un tema tècnic de tres solars del polígon que que adopten el règim de propietat horitzotal  i presenten un estudi de detall que ha d'aprovar el Ple.

 .-  Moció presentada pels grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la realització d’un pla de millora d’aparcaments.

Consideram fonamental realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi amb les mesures assenyalades a la moció; senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença, acondicionament i regularització. (veure article).

 .-  Moció presentada pels grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la rescissió del contracte del pla de mobilitat.

Ja han transcorregut  tres mesos des de que vam retirar la nostra moció  demanant la resolució del contracte de l'empresa que ha redactat el pla de mobilitat (una feina mal fet i lliurada amb molt de retard), i l'equip de govern encara no ha adoptat una decisió, com es va comprometre. Tampoc ens ha donat l'informe tècnic que el mateix regidor de medi ambient ha admés que qualifica de deficient la feina de l'empresa. (veure article)  

 .- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 3/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdit.

Ja hem perdut el compte dels extrajudicials aprovats al ple, una eina extraordinària per despeses ocasionades per imprevistos o causes de força major que l'equip de govern ha convertit en habitual.

Una prova més de la gestió econòmica irresponsable d'questa legislatura. Al ple de novembre de 2009 vam presentar una moció que es va rebutjar relativa a la creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses. Es tractava d'evitar aquest descontrol provocat per les despeses sense pressuposts de molts de regidors. Demanavam no executar cap despesa sense  prèvia autorització, respectant les fases que marca la llei d'Autorització, Disposició i reconeixement de l'obligació. En aquests cas parlam de factures  per valor de 51.074,45 euros i en alguns casos amb moltes irregularitats que ja comentarem.

 .- Aprovació, si procedeix, de l’adhesió a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca.

Es tracta d'una proposta de la regidora delegada de serveis socials que ens recorda al compromís d'adhesió als compromisos d'Aalbor (article). O sigui hipocresia total com demostrarem al ple. 

A més en aquest cas la regidora no va venir a la comissió informativa i no s'ens va facilitar els documents pels que vol l'adhesió del ple. Nosaltres hem cercat aquests documents a internet :

-La Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat

 -La Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca

 .- Propostes/Mocions d’urgència

 El PSM ha presentat d'urgència una moció en defensa del català, davant les declaracions d'en Bauzà, president del PP, afirmant que derrogarà la Llei de Normalització, per després corregir i dir la modificarà i que el que eliminarà serà el Decret 92/1997 de Mínims de Català a l'Ensenyament. Fins ara l'equip de govern sempre ha votat en contra de l'urgència de les mocions presentades per l'oposició ja veurem el dijous.

.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

.- Informació de Batlia

 .- Dació de compte de resolucions de Batlia

 .- Precs i preguntes

Del blog de JRMora

 

1.625 places d'aparcament .

Alternativa | 26 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous a més de presentar una moció demanant la resolució del contracte amb l’empresa que ha redactat el pla de mobilitat, presentam una altra moció relacionada amb l’anterior demanant  un pla de millora dels aparcaments.

Una de les reivindicacions dels manifestants  al Moll, al mes de maig,  va ser la de demanar més aparcaments al Port de Pollença i   diferents  representants de tota una sèrie d'associacions (veïns, hotelers, comerciants...) ens han exposat la necessitat  d’aparcament al municipi sobre tot al Port de Pollença per tal d’acollir l’ increment de vehicles de l’estiu  (veure article alternatives a l’aparcament vora la Gola).

 

En Biel Perelló ha fet la feina de calcular el total d’aparcaments infrautilitzats que hi ha al Port de Pollença i  que cal optimitzar. En la circumval·lació entre la rotonda de la base i la de l'hidro (s'ha descomptat l'espai de les pròpies rotondes, i els creuers), hi ha 2.050 m. lineals (a la baixa),  a 4 m. d'espai per cotxe són 500 cotxes  en cada sentit, o sigui un total de 1000. Hem d’afegir 325 places entre la rotonda de Llenaire i Gotmar L'aparcament vora el Pollença Park té una cabuda d'uns 40 vehicles. aprox. (són 1.040 m2). A l'entrada de la possesió de Bòquer , vora la rotonda, hi caben uns 50-60 cotxes si s'ordena, passa que no hi ha res senyalitzat.A la plaça que hi ha davant la rotonda de Bòquer cap a la mar, si s'aparca a ambdós costats dels dos vials hi caben uns 175-200 cotxes. Estam parlant de  1.625 places d’aparcament poc utilitzades al Port de Pollença.

                                   Miquel Sánchez resumeix el tema visualment.

 


 

Respecte a Pollença en aquest moment, estam pendents de les obres  l’aparcament al costat del Poliesportiu, i caldria arreglar i condicionar els aparcaments del costat de la Renault i el de can conill (no es pot tenir un solar municipal infrautiltizat durants anys pel capritx del batle). Unes altres mesures que s'han de fer és optimitzar les  zones de carrega i descarrega (17 a Pollença i 41 al Port de Pollença), actualment no tenim cap Ordenança reguladora d’aquestes zones i dels guals permanents (570 a Pollença)... 

Cal fer tota una sèrie de mesures per aprofitar millorar els aparcaments existents; una senyalització vertical i horitzontal adient, informació als mapes i internet, arreglar i condicionar els aparcament, obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació i el centre del Port de Pollença, cal estudiar i optimitzar  la gestió dels aparcaments de la  zona blava, de les zones de càrrega i descarrega, dels guals..

Una informació viària correcta i clara millora el direccionament cap a places lliures i la senyalització de places lliures i es  fonamental per a intentar canalitzar de manera fàcil i ordenada els fluxos de turistes cap al comerç urbà.

Aplicant les mesures anteriorment assenyalades es facilitaria a un cost baix la utilització de places d'aparcament que ara ningú utilitza.

Per tot això consideram fonamental realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi amb les mesures assenyalades a la moció; senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença, acondicionament i regularització.

Imatge de Benicarló on es va fer un pla de sentalització comercial  redactat amb la participació de tècnics en disseny, urbanisme i comer. El que cal és fer feina de manera seriosa.

 

 

 

 

 (Segueix)

Pollenša i el canon

Alternativa | 25 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El dijous passat es va fer pública la sentència del Tribunal de la UE que declarava il·legal el cànon digital que s'aplica a Espanya. El dictamen del tribunal de Luxemburg  respon a una petició d'opinió de l'Audiència de Barcelona, i ha de ser aquesta la qual dicti sentència vinculant . Esperam que després d'aquesta sentència l'equip de govern compleixi l'acord al que es va arribar per unanimitat en gener i deixi de fer uns pagaments que consideram il·legals.

La sentència ha resolt la denúncia presentada per la SGAE contra l'empresa catalana Padawan per impagament del cànon argumentant que l'aplicació d'aquest cànon per a la còpia privada no s'ajusta a la legislació comunitària perquè s'aplica de manera indiscriminada. El tribunal ha dictaminat que l'aplicació del cànon per còpia privada als suports de reproducció adquirits per empreses i professionals per a finalitats que no siguin la còpia privada no s'ajusta a la legislació europea. Conclou, doncs, que el cànon es pot aplicar a persones físiques, però no pas jurídiques, és a dir, empreses i adminisracions com és el cas de l'Ajuntament de Pollença i com vam defensar a la nostra moció.

  Com recordareu,  a partir d'una moció d'Alternativa, Pollença va ser el primer Ajuntament d'Espanya al mes de gener que va aprovar demanar a l'Estat  l'exempció del  "cànon digital" (encara que no pel PIP va ser notícia a l'estat; Público, agència EFE, ABC, ràdios de Madrid i Euskadi...). El canon digital són uns doblers  que hem de pagar tothom, utilitzem o no el material comprat per copiar documents amb drets de propietat intel·lectual (finalitat original del canon). A   l'Ajuntament havia de reclamar a les empreses proveïdores de material informàtica la quantitat abonada en concepte  de canon i havia de deixar de pagar el mateix.

Des del ple de gener venim demanant a l'equip de govern el compliment de la moció aprovada per unanimitat, sense cap resultat. Esperam que després d'aquesta sentència l'equip de govern compleixi l'acord i deixi de fer uns pagaments que consideram il·legals. L'exempció del pagament del "cànon digital" resultaria, a més de ser de justícia pels arguments exposats, un estalvi en temps de crisi. 

Ara amb la força que dona la decisió del Tribunal de la U.E cal que el nostre passiu i dormit equip de govern executi l'acord de gener d'una vegada, i deixi de malbaratar els doblers públics.

 Imatge de la notícia del diari Público on es parlava de la nostra moció.

Trescant pel mˇn (CII). La Gran Murada Xinesa.

Alternativa | 24 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Per raons que no venen al cas, l'article d'avui no serà d'una d'aquestes excursions tan interessants d'A.R.F.V. sinó que trescarem per la murada xinesa en un viatge fet per en Manolo l'agost del 2009.

La Gran Muralla Xinesa és un antic conjunt de fortificacions i muralles de pedra i terra construïdes per tal de protegir la Xina dels atacs de les tribus mongoles i turques. Va començar a construir-se al segle III aC, tot i que les fortificacions visibles actualment són les construïdes entre el segle XIV i el començament del segle XVI, durant la dinastia Ming. S'estima que van morir entre dos i tres milions de persones durant la seva construcció, el projecte més llarg del món que va durar segles.

La Gran Muralla és l'estructura més llarga del món construïda pels humans i s'estén al llarg d'uns 7.000 Km. Va des del congost de Shanhai (o Shanhaiguan) al golf de Bo Hai (a l'est), fins a Lob Nor a l'oest. Es compon de 6.259,6 km de seccions de muralla, 359,7 km de trinxeres i 2.232,5 km de barreres defensives naturals com ara turons i rius.

La Gran Muralla va ser declarada l'any 1987 patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i és un dels llocs turístics més visitats, tant per turisme nacional com per extranger.

 

 
 
  
 

 

 (Segueix)

No ens facem els dogal a nosaltres mateixos

Alternativa | 23 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Un article del nostre estimat columnista d'Artà, en Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

No ens facem els dogal a nosaltres mateixos

Si volem eliminar un ullastre li hem d’arrabassar les arrels, perquè si no podria ser ben bé que reviscolàs. Si es vol dominar un poble li han d’arrabassar les arrels més fondes: principalment les arrels de la història i la llengua; també va bé suplantar les tradicions per les del dominador, espoliar les riqueses, confondre a la gent, controlar la majoria dels mitjans de comunicació i una bona part de les institucions educatives de les classes benestants. Sovint part de l’estratègia de la dominació passa per aconseguir que alguns ambiciosos es venguin al colonitzador i s’assimilin a ells, sigui per algunes prebendes, càrrecs, doblers o poder. Ho saben bé els colonitzadors, invasors, centralistes... Basta  pegar una ullada a la història per aprendre aquesta lliçó.

Amb la paciència del banyarriquer que s’enfonya dins el cor de l’alzina, el colonitzador ha d’anar consumint la saba del poble, la memòria de la col·lectivitat; seduint-lo amb llepolies i mirallets; esfondrant la seva identitat i autoestima, fins que acabi introjectant l’opressor. Com deia Tàcit: “L’esclau acaba parlant la llengua de l’amo”. És la mateixa dinàmica del racisme, que sovint aconsegueix el més maligne dels seus efectes quan el discriminat acaba menyspreant-se a sí mateix. Se acaba de confitar la història quan l’invasor colonialista qualifica de radical i racista al invadit i si aquest, totalment alienat, s´ho beu i es sent culpable i inferior, ja tenim la seu plena d’ous.

Això pens quan sent a dir que la colla d’estrúmbols etnocides Bauzà, Delgado, Campos i Rodríguez, ara acompanyats de l’escabotell de UPyD, volen regir els destins del nostre petit país. Fa cents d’anys que ens volen anorrear i molts de mallorquins fent la farina blana, ja han tirat les rendes damunt el coll; han aprés el llenguatge de l’amo i ja no saben qui són. ¿Seràs tu un d’aquests?

Apliquem la glosa de final de segle XIX: 

                  “Si el poble sabés triar

                   en haver-hi eleccions

                    en ets homos polissons

                   los diria engana-mons

                   i els deixaria anar

                  com un barco enmig de mar

                  un dia que mal temps fa”.

 

                                                                                     Mariano Moragues Ribas de Pina

 Molt bo el cartell fet pels maulets.

 

 

 

Dels bons o dels dolents

Alternativa | 22 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

En Pere Salas ens ha enviat el curiós retall de premsa del Baleares de l'1 de febrer de 1989 que podeu veure al final de l'article. Era el moment en el que Alianza Popular es va pasar a denominar Partit Popular i en Pollença existia la coalició electoral d'Unió Progressista de Pollença. D'aquesta manera quan es deia que es votava a UPP la pregunta era d'esquerres o de dretes? Dels bons o dels dolents?

Si parlam d'Alianza Popular. era un partit dirigit per l'ex ministre franquista Fraga Iribarne i que incorporava molts antics governants de la dictadura franquista, iniciava un camí cap al centre   i a més dle canvi de nombre abandonava la Internacional Conservadora, i s'unia a la Internacional Democratacristiana. Un canvi que es pot dir que va durar en aparença fins que van a governar amb majoria absoluta al 2000. Avui en dia amb un potent exèrcit mediàtic darrera hi ha al Partit Popular massa gent que sembla enyorar els temps d'Aliança Popular; uns per què simplement són d'extrema dreta i altres per què no estan disposats a perdre cap vot per l'extrema dreta o davant el ultranacionalisme espanyol d'UPD. 

 Si parlam de la Unió Progressista de Pollença, ja no va arribar a les eleccions de 1991 i l'esquerra mai més s'ha tornat a presentar unida a Pollença. Ni tan sols quan es va formar el BLOC al 2007, i a pesar de la nostra total convicció de la necessitat d'unir les esquerres al municipi, va ser possible. Des d'aquell moment  la nostra decepció respecte a com es fa política ha estat cada vegada major, a l'igual que la de la majoria dels ciutadans. Des de la decisió de Son Espases a la manca d'actuacions al tema de camins públics passant pel pla de carreteres són massa resolucions de temes que no ens han agradat.  Tal vegada com votants les podem suportar però no com militants i això ens va llevar a crear un partit municipal i independent; Alternativa per Pollença (A).

De la Unitat d'Unió Progressista de Pollença hem passat a  tres candidatures d'esquerres a la batlia (curiosament les úniques oficials fins el moment); Alternativa per Pollença, PSM i Esquerra. Per la nostra part no tancam la porta a arribar a acords amb altres partits  però evidentment la nostra aposta política no passa per acords electorals pendents del que es faci o no a Palma i de  disputes més fonamentades en lluites de poder i personalismes que en diferències ideològiques. La nostra aposta és un partit municipal independent i assembleari on tots ens coneixem, on cada persona equival a un vot, i on la nostra activitat política es pot tocar amb les mans. Un funcionament transparent,  on tothom participa a la mesura de les seves possibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples quotes. A Alternativa per Pollença tothom és important.

 Estam demostrant que les coses en política al manco al municipi es poden fer d'una altra manera.

Podeu consultar què és Alternativa per Pollença, com s'organitza, com funciona i quins objectius té a:

QUÈ ÉS ALTERNATIVA PER POLLENCA

EIXOS D'ACTUACIÓ

FUNCIONAMENT : ASSEMBLEARISME I MUNICIPALISME

Així que no t'ho pensis més:

AFILIA'T a ALTERNATIVA PER POLLENÇA

Full de donatiu.                                            Full d'afiliació.

 

Fer les coses bÚ al pla de mobilitat

Alternativa | 21 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Ja han transcorregut pràcticament  tres mesos des de que vam retirar la nostra moció  demanant la resolució del contracte amb PODARCIS S.L., empresa del nebot de la primera tinent de batle que ha redactat el pla de mobilitat, i l'equip de govern encara no ha adoptat una decisió, com es va comprometre. Per això hem tornat a presentar la moció per resoldre el contracte i iniciar la contractació d’una nova empresa.

Les irregularitats que vam detectar  al procediment negociat per la contractació de la redacció d’un pla de mobilitat són múltiples com recordam a la moció, igual que els incompliments de les obligacions contractuals per part de l'empresa, des de les millores  al calendari de treball. Si a això unim el plagi de tots els objectius del pla que s’han copiat de les directrius nacionals de mobilitat de Catalunya de 2006 per a nosaltres és molt clar que s'ha de resoldre el contracte


Hem de recordar que vam presentar aquesta moció al ple del 27 de juliol i que la vam retirar a petició del batle, quan vam informar al ple del plagi de tots els objectius del pla. El compromís del batle va ser el de fer els informes pertinents sobre el tema, que s’ens farien arribar, i de adoptar una decisió a  la Junta de Govern.
 

Al darrer ple de setembre vam demanar sí ja s'havien fet els informes i què  decisió havia pres l’equip de govern respecte al pla de mobilitat urbà sostenible del municipi. La resposta del regidor de medi ambient va ser que  l’equip de govern encara no havia pres cap decisió ja que estava pendent dels informes. Ja estava fet l’informe tècnic però  encara no han firmat tots els membres de la Comissió i falta l’informe jurídic.  Una feina que pensam ja ha hagut temps més que suficient per fer. El pla de mobilitat hauria d'haver estat acabat en febrer

A més hem de remarcar que en aquest moment i per segon any consecutiu s'ha perdut la subvenció de la conselleria de Comerç,Indústria i Energia per realitzar aquest pla. Una subvenció de 25.645,96 euros que suposava un 60% del cost total del pla (49.582,18 amb IVA) i que s'havia de pagar una vegada presentat el ple de mobilitat abans del 15 d'octubre.

En definitiva un desastre en una feina que era molt important pel municipi, sobre tot per trobar solucions i alternatives respecte a la peatonització de la primera línia del Port de Pollença.

Pensam que els informes tècnics i jurídics ens donaran  la raó i confiam  en que torni a sortir la subvenció de la Conselleria,  i que es facin les coses bé des d'un principi amb la contractació d’una nova empresa per a la redacció del pla de mobilitat seguint els criteris bàsics de la contractació pública, que no es van seguir a l'anterior ocasió; publicitat, lliure concurrència i transparència.

 A continuació la moció

Del blog en clave de fo.

 

 

 (Segueix)

Es riuen dels ciutadans

Alternativa | 20 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple encara que el nostre regidor no va poder assistir va presentar precs i preguntes.

Quan es triaran els suplents pels representants a l'escola de música, residència, patronat turisme... Fa mesos que vam comunicar els nostres suplents a una comissió informativa per que teòricament s’havia de portar al ple i fins avui. No va haver resposta a una pregunta que fa mesos que venim plantejant al ple.

Fa més d'un any s'ens va demanar triar aquests suplents,  a vegades els titulars no poden anar a les reunions i estaria bé tenir suplents, sobre tot per un partit amb només un representant com nosaltres. Vam presentar els nostres suplents i el cert es que ens va semblar que no els va agradar gens ni mica que haguessin triat a Joan Ramon com suplent a la residència... El que és cert és que des de l'equip de govern van dir que encara no havien triat suplents... i més d'una any després a pesar de les nostres peticions i preguntes seguim igual.

Precs.

- Demanam la dimissió del regidor de serveis o el seu cessament per part del batle, pel seu incompliment de la llei de contractació públic.

Es mantenen les irregularitats que vam denunciar fa mesos sense cap conseqüència per un regidor que es segueix rient de tots els ciutadans amb l'aquiescència d'UM i PSOE.

- Demanam que a les  factures on s’ha de pagar el canon digital no es pagui la quantitat  del canon. Recordam que la  llei (art 25) especifica com obligatòria que en les factures ha de constar clarament el concepte que es paga en forma de cànon.

No s'ha fet res des de l'aprovació de la nostra moció.  Es segueixen riuen del ple i per tant dels ciutadans que l'han triat.

- Demanam un pas de vianants entre la rotonda de ca'n Berenguer i el camí peatonal que uneix Pollença i el Port.

- Demanam habilitar qualque sistema per evitar el perill que suposa als vianants arribar des de la via argentina a la rotonda del gall. Els cotxes entren molt rapit i es un perill per anar-hi a peu.

- Reiteram la nostra petició de que la nova escoleta municipal  a la que anomenen de la gola, sigui l'escoleta Clara Hammerl, i demanam el compliment de l'acord del ple de desembre del 2008, quan es va aprovar per unanimitat  per obrir expedientes per donar el nom de Margarita Comas Camps  al carrer que actualment no té nom al costat de l'escoleta municipal i per  nomenar filla adoptiva a na Clara Hammerl .

Va respondre la regidora d’educació i va dir que no havia cap inconvenient. Però que pensava que s’havia de llevar a participació ciutadana i l’haurien de decidir els ciutadans de Pollença.

 Ens alegram que vulguin demanar als ciutadans, encara que fins ara s'havien oposat a totes les nostres mocions en les que demanavam participació ciutadana, als pressuposts, a la utilització dels espais...Es veu que consideren que els ciutadans són suficientment madurs per triar el nom de l'escoleta però no per participar de la decisió d'on van els seus doblers o de què fer amb els edificis públics (Miquel capllonch, Can Llobera..). Ja veurem si només són paraules o realment es fa aquesta consulta.

Imatge del blog Langostinos y lentejas.

Rumors

Alternativa | 19 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El divendres passat a la nostra assemblea vam tenir un animat debat sobre els falsos rumors que circulen sobre nosaltres al poble (que si ens havien expulsat d'Esquerra Unida, que si haviem regalat plantes de María...), UM-UNPi són uns vedaders mestres en això d'escampar rumors. Evidentment aquests rumors intenten donar una imatge distorsionada de nosaltres i al ser informacions falses no es difonen de forma oberta, sinó de forma anònima amb el boca a boca;  principalment a les barres dels bars, als carrers...ni tan sol s'atreveixen a publicar-les en forma de comentaris a aquest blog

Els rumors tenen un enorme potencial manipulador i han estat  usats històricament ( ja hi ha constància a l'antiga Roma)  com a eina política i si perduren en el temps acaben convertint-se en llegendes urbanes.

Cap rumor ens agrada però el que menys  ens agrada és el que diu que a les glosses del nostre fogueró havia referències a la vida privada del regidor de Serveis, inclús una persona em va assegurar que havia llegit aquestes glosses, el que converteix aquest remor en una llegenda urbana. El que és cert és que cap glossa del fogueró feia referència a la vida privada del regidor de serveis (les vam penjar al blog), si que feien referència a la feina pública de regidor i a la seva manera de gestionar els doblers públics,  saltant-se la llei  per facturar a empreses dels seus familiars. Això és públic no privat, parlam de la llei, dels doblers públics i d'una facturació que avui segueix sent il·legal i que s'ha saltat el principis fonamentals de competència i transparència. 

En definitiva només us podem demanar que si sentiu qualsevol rumor sobre nosaltres ens ho faceu arribar. Volem una política fonamentada en la raó i en la veritat, no en les mentides i els rumors.

Escultura que representa a dues velles escampant rumors a l'antiga ciutat de Sindelfingen a Alemanya. 

 

 

Un circ. Juntes de juliol.

Alternativa | 18 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim fent la feina institucional que hauria de fer l'Ajuntament i publicam les actes de les Juntes de Govern de juliol  (respectant la llei de protecció de dades). Tot plegat és per plorar, es tarda mesos en arreglar el sistema de refrigeració i calefacció del Centre Cultural, s'aproven una adjudicació provisional del contracte d'un artista que ja havia actuat, es parla d'una acord que un dels implicats nega i es prenen acords que després no s'executen. Un circ.

Junta de govern del 6 de juliol.

 A aquesta Junta es va tornar a incomplir la llei de contractació pública, i l'àrea d'esport va contractar una comunitat de bens per l’organització i desenvolupament d’activitats de multiaventura. L'agradi o no al regidor la llei s'ha de complir i convertir una comunitat de bens en una empresa no és tan complicat.

 Es va aprovar la reparació del sistema de refrigeració i calefacció del Centre Cultural. Fa mesos que l'haviem demanat al ple i fa més que els treballadors i els usuaris sofrien una situació que no quadra molt bé amb els desitjos del regidor de cultura de fer un auditori d'en Moneo.

 S'aprova l'adquisició de l'obra "Bosque de Cuenca 2009" de Christian Bagnat, del 47é Certament d'Arts Plàstiques per valor de 3000 euros.

Junta de govern  extraordinària urgent del 16 de juliol.

 Les nostres denúncies al manco han servit per llevar la contractació dels artistes del Festival a les Juntes de Govern, encara que a aquesta Junta s'aprova l'adjudicació entre altres de Carles Nuñez que havia actuat sis dies abans.

Junta de govern extraordinària urgent del 26 de juliol.

S'aproven expedients sancionadors de disciplina urbanística, alguns del 2002, i és que hi ha teranyines a les arques municipals.

S'aprova el pagament a diferents treballadors de l'Ajuntament per feines al Festival. Al darrer ple va haver  una mica de polèmica amb aquest tema ja que a l'acta de la Junta es parla del consentiment de l'anterior regidor de cultura Tomeu Cifre amb aquests pagaments. Tomeu va negar aquest consentiment. Tot plegat és un dels  temes del festival  que cal regularitzar... I la veritat que s'ens està acabant la paciència.

A aquesta Junta es va acordar donar 48 hores per llevar l'excés d'ocupació de les cadires i les taules pràcticament a tots els bars-restaurants de la plaça Miquel Capllonch. També  s'ordena a la policia la retirada de la Plaça Miquel Capllonch de les taules i cadires davant els bancs públic (per seure). Acords que evidentment no es van complir i així anam.
 
Una fotografia que es repeteix any darrera anys. Incapacitat? Negligència?...

 

Trescant pel mˇn (CI) Menorca novembre 2009. III

Alternativa | 17 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui anam de cap a Fornells, primer hem passat per Alaior i Mercadal visitant un poc les rodalies i fent una mica de previsió d’altres itineraris.

Fornells és molt tranquil i té un ambient de poble costaner que recorda a Mallorca de ja fa temps, fa ganes tenir-hi una casa per escapar-s’hi de tant en tant. En mig de la badia  hi ha l’illa Sargantana que té una antiga construcció militar. El port de Fornells és l’únic de la banda nord on s’hi poden resguardar els vaixells en cas de tramuntanada.

Ja diguérem que no tot havia de ser contemplar natura i interessar-se per temes històrics i culturals, també s’ha de menjar bé i com que estem a un lloc ideal per dinar de caldereta...   ala, anem per feines.

Després de la dinada convé moure-se un poc. Molt prop tenim la curiosa torre de Fornells, és la més grossa de planta rodona de l’illa i la més reforçada. Se construí de 1801 a 1802 baix domini dels anglesos que ben aviat perdrien definitivament la sobirania sobre Menorca.

Més tard anam a veure el far de Cavalleria, passam per el portet de Sanitja i podem veure un paisatge preciós. Arribant al far comença a enfosquir però tenim temps de fer una caminada per els voltants i gaudir de l’entorn.

                                                                                                 A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

J. R. el dolent.

Alternativa | 16 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Una vegada més tenim el luxe i el plaer de contar amb els dibuixos inèdits de Miquel Trias.

Ja sé que em direu que el burot que us tramet està molt suat, que no són més que quatre tòpics cantoners, però qualque cosa havia de fer davant les amenaces d'en J. R. i els seus fatxes purs de prendre-nos allò que la caverna ens va donar. Tanmateix li hem d'agrair que no ens vulgui eliminar físicament, que es conformi amb un genocidi cultural. Sobretot beveu un got-tassó de vinot a la seva salut i a la de tots els bords i lladres que hi ha hagut i que hi haurà.

 

 

 

 

Els primers responsables de la crisi van ben polents

Alternativa | 15 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Un article del nostre estimat columnista d'Artà, en Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

 Els primers responsables de la crisi van ben polents 

Tots solem tenir mal de fer assumir responsabilitats quan hem fet un bunyol sense forat, i sovint repartim culpes sobre els que tenim més avinent. No hi ha dubte que Zapatero ha fet tard i els ous en terra amb el maneig de la crisi. I venga llenya a en Zapatero, que la té merescuda, però sols en part. Ell no ha creat la crisi, com tampoc la creà n’Aznar. Tots dos donaren corda a l’anomenada bombolla immobiliari i la feren més fonda, però darrere d’ells, ulls espolsats i fora son, hi havia els especuladors i els bancs. El món financer, que sempre ha viscut de l’especulació i la usura, engrescà la gent perquè  s’enduetàs més enllà de les seves possibilitats amb promeses celestials, i la gent estirà massa el llençol i acabà mostrant els peus. Això és finalment el capitalisme: el capital i la dictadura del mercat davant tot i per damunt la feina. Per aquí gratau... 

A l’hora d’arreglar el desastre, es crida perquè ho arreglin els que el provocaren i no precisament per donar-los llendera, ni tan sols un bon arrambatge, sinó un caramuller de milions perquè treguessin faves d’olla. Avui saben que enmig de la crisi ja han augmentat els guanys un 6%. Enhorabona!  

Tenim la sort que el nostre president del país, com home d’esquerres, ha fet cas a les imposicions dels grans financers del món, als socis europeus i nord-americans com toca, reduint la despesa pública, legislant en perjui del treballadors, reduint el sou dels funcionaris, etc. Un govern que s’acoquina davant els enemics dels treballadors és culpable, i si es diu socialista, més encara. El PP pot estar ben content, li hauran fet la feina bruta si arriba a governar.

I el poble...? Ja ho sabeu, com canta la glosa: a prendre per allà on no dic, d’acord amb l’article vint i sis, que dóna atribucions a l’autoritat per passar-se per allà on tampoc dic (però rima) totes les lleis del país. Els aturats poden passar per  “Les Conferències del Sant Vicens de Paul” o per “Caritas”; i que donin gràcies, perquè per molts d’indrets del món encara  n’hi ha que estan pitjor.

Mariano Moragues

Blog de Manel Fontdevila "esto es importantísimo".

Corrupcions... gota a gota.

Alternativa | 14 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Segueix el degoteig de notícies que relacionen Pollença amb la investigació de diferents casos de corrupció. Fa uns dies es feia públic que el Consorci de la Gola era un dels vuits organismes públics acusat per la Policia Nacional de ser utilitzat per Unió Mallorquina per pagar el sou als seus treballadors i alliberats del partit ( el mundo, Diario de Mallorca).

Aquest dimarts el Diario de Mallorca informava de que un antic empleat del grup Trui Mallorca, investigat dintre de la presumpta trama de corrupció del cas Ibatur, va reconèixer que s’havien manipulat els concursos per a festes i fires de diferents , entre els quals es cita a Pollença.  L’empleat del grup Trui va afirmar que quan algun Ajuntament convocava concursos per a organitzar els espectacles i altres activitats de les festes municipals; es presentaven tres empreses del mateix grup Trui i que el seu paper  era contactar amb els Ajuntaments i recopilar dades sobre els concursos. "Si havia confiança entre Miguel Jaume (el propietari de Trui)  i l'Ajuntament, el meu cap personalment duia els papers (...) Jo no m'ocupava dels cobraments".

Ahir tan el regidor de festes com el batle van informar que durant aquesta legislatura no havia cap facturació amb el grup Trui i que si havia factures eren de l'anterior legislatura, i eren de l'àrea de fires que gestionava el grup PP-UMP.

Evidentment demanarem per aquest tema al següent ple però pensam que l’acumulació de presumptes casos de corrupció i irregularitats a Pollença és simplement escandalosa, i que cal  donar explicacions convincents a tots els ciutadans . I no només donar explicacions sinó regularitzar aquelles situacions que ja hem denunciat i demostrat públicament que són irregulars. A dia d’avui encara no s'han  regularitzar els serveis de jardineria, electricitat, grua....i segueix sense presentar els comptes del Festival ple d’irregularitats investigades al cas voltor.

Per la nostra part seguirem investigant i denunciant totes les il·legalitats que trobem i confiant en que la fiscalia faci la seva feina, i intervingui a  un municipi on el degoteig de casos de corrupció comença a desbordar el poal.

Imatge del blog salvem can ricart.


 

La llengua i el PP.

Alternativa | 13 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 L'amic Toni que cada diumenge ens regala el seu article i fotografies de Trescant pel món , reflexiona a aquest article sobre la llengua i el Partit Popular a les illes.

Ja sabeu que si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com 

 

Jo no sé si en José Ramón Bauzà sap si el mallorquí i el català són idiomes diferents o no, o simplement no li importa, o sí que li importa que hi hagi polèmica sobre aquest tema i mantenir una certa crispació entre la majoria de la societat progressista i la majoria, que no tota, la societat conservadora. Si el PP fos coherent, si no punyís  amb la llengua, amb els déus, amb la rompuda de la pàtria i poques collonades més, en què basaria la seva oferta electoral?

Jo no crec que aquestes maniobres estiguin adreçades als castellanoparlants nouvinguts que deuen ser tan manipulables, o no, com qualsevol altres. Crec que això de pensar que la nostra terra era pura fins  que ens arribaren els mals de fora no fa més que impedir-nos analitzar bé la realitat de la nostra comunitat, on hi ha un important percentatge de partidaris i membres de la més rància dreta espanyola. Altres que no són ni partidaris ni membres, simplement gent corrent, són convençuts per a votar a aquesta dreta corrosiva que no hem d’oblidar que treu més o manco el 50% de vots i no crec que la majoria d’aquest percentatge de vots siguin de gent nouvinguda, ni tant sols castellanoparlants, més bé de gent ben arrelada a la nostra terra baldament parlin les llengües de les illes i ataquin el català.

 Molts dels dirigents del PP tenen llinatges catalans, o no catalans però que arribaren a les illes amb la conquesta catalana. No veig positiu ni honrat carregar les culpes als qui realment no la tenen o no la tenen sempre, hi ha de tot. Record a la manifestació contra la corrupció de dia 20 de març d’aquest any, que un dels organitzadors en el seu discurs tingué la desafortunada ocasió de dir: -no volem que ningú de fora vingui a la nostra terra a robar-nos -. D’on se devia creure que havien sortit en Mates, Canyellas, Ordines, Munar, Nadal, Massot, Cardona, etc. Sabeu que la llista és molt llarga i és vera que hi ha de tot però la gran majoria de xoriços no són d’importació, tenim important producció pròpia.  Crec que hem de ser coherents i no hem de deixar que ningú ens trepitgi la nostra capacitat de criteri, de bon raonament, sigui qui sigui el que tenim davant i que ens intenti convèncer, tant si és de dretes, d’esquerres, nacionalista o el que sigui, que no ens facin combregar amb rodes de molí.

                                                                                             A.R.F.V.


Imatge del blog de l'Obra Cultural Balear d'Artà on trobareu un bon article sobre la relació entre el català i el mallorquí del nostre amic Mariano Moragues Ribas de Pina

 

 

La negligŔncia de l'Ajuntament propÝcia l'extensiˇ del becut vermell

Alternativa | 12 Octubre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al mes de març del 2008 vam denunciar els abocaments incontrolats de la poda de palmeres que fan jardiners contractats per l'Ajuntament al solar municipal  a Llenaire (veure article) . Més de dos anys després,  i a pesar de les promeses de solucions , l'Ajuntament segueix sense controlar i  gestionar correctament aquest solar. 

Aquesta mateixa setmana  hem pogut veure i fotografiar les restes de poda,  bàsicament de palmeres, inclosa la carxofa superior afectada pel becut vermell sense cap tipus de tractament com ens han confirmat treballadors de l'Ajuntament.  Hem de recordar que Pollença  és un àrea afectada greument pel becut vermell de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus)  i que per tant només es poden realitzar les podes de palmàcies, autoritzades per la Direcció General d'Agricultura amb un tractant especial. L'insecte detecta a gran distància l’olor del líquid lletós que desprenen les palmeres quan se les poda i, atret per aquesta olor, es va traslladant.

Podeu veure una selecció de fotografies de palmeres del Port de Pollença afectades al blog amics arbres.

 

 


És totalment irracional i absurd  que l’Ajuntament de Pollença hagi enviat  circulars i hagi informat als veïns del municipi del tractament de  les palmeres afectades pel Rhynchphorus ferrugineus (becut vermell) i després faci aquests abocaments .


Des del nostre punt de vista d aquesta situació només és explicable en el marc d'una negligència  de l'equip de govern en el compliment de les seves obligacions.
Hem de dir que aquests fets han estat denunciats al regidor de jardineria, en Martí Ochogavía (UNPI), sense que hagi actuat fins el moment.

 Fotografies  del solar municipal de Llenaire.

 

 
 

Notícia al Mundo, a IB digital.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb