URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hora de despertar.

Alternativa | 30 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 Als darrer plens hem seguit demanant per l'auditori, actual Can pedra.

- El batle ha tingut ja la reunió prevista amb el president de govern respecte a les subvencions compromeses per l’auditori? En cas de resposta negativa, com és que sent els seus socis de govern del mateix partit que el president fa mesos que ha sol·licitat aquesta reunió sense resultat? S’han encarregat ja els estudis que hi ha pendents i subvencions.

Fa uns mesos el batle i na Francisca es van reunir amb la consellera de turisme, i segon ells en cap moment els va dir que hagués perill de perdre les subvencions compromeses. Però encara no s'han reunit amb el president i això que va venir a la Fira.

- S’han iniciat ja els informes i estudis que vam demanar a la nostra moció aprovada al ple de març (veure article) respecte a l’auditori;que justifiquen el pressupost previst (11,5 milions), les 600 places de capacitat previstes, una previsió de les partides pressupostaries anuals necessaries pel manteniment, dotació de personal i programació artística.

Segon el batle l'informe que justifica el pressupost i les places ja s'ha fet però encara no l'hem vist. La resta d'informes no s'han fet.


Resulta increïble que a una instal·lació que hipoteca al municipi no hagi hagut ni tan sols una reunió de tots els grups polítics. per tractar el tema. I això que el batle va anunciar al Ddm en febrer de l'any passat (veure article):

En el plenario del mes de febrero, el Ayuntamiento de Pollença respaldará el proyecto del Auditorio de Rafael Moneo. Así lo cree el alcalde, Joan Cerdà quien ayer indicó a este diario que, a excepción del grupo de Esquerra Unida, "que siempre ha estado en contra", el "resto de regidores -PP, PSOE, PSM y UM- siempre han defendido el proyecto".

A una reunió al mes de juny del 2009, primera i únic que hem tengut amb el batle per aquest tema (article)  ens va dir  que portaria el tema al ple abans de final del 2009... Fa dos mesos a la tertúlia de polítics vam tenir un dur debat amb el batle que encara parlava de la possibilitat de l'Ajuntament per endeutar-se per fer l'auditori d'en Moneo! O sigui no ha pogut obrir l'escoleta, ni el centre de dia, es paga als proveïdors  amb més d'un any de retard... i el batle pensa que ens hem d'endeutar com mínim en 1,300.000 euros per que els 10,2 milions d'euros del govern no són suficients pel seu auditori d'en Moneo. 

Ja és hora que el batle desperti del seu somni i comenci a prendre decisions, no podem continuar amb més de 10 milions en subvencions a l'aire. Han passat vuit anys des de que es va començar a parlar del tema, i ni el batle ha estat capaç de fer el auditori d'en Moneo, ni tenim una sala multifuncional decent, i tot a una situació econòmica desastrosa.

Cal actuar i assegurar-se que realment no s'han perdut les subvencions i negociar si aquestes només es poden utilitzar per una sala multifuncional o es poden utilitzar  a més  a més per altres necessitats. El que es faci s'ha de fer des de les necessitats i possibilitats reals del municipi.

Maqueta de un somni que ens està sortint molt car.

 

 

PolÝtica barroera

Alternativa | 29 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple del passat dijous es va rebutjar la nostra moció relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons")  amb categoria de Monument. Pels vots en contra de UM-UNPI, PSOE i PP-UMP, vots a favor de PSM i nostre.  

Ens va sorprendre totalment el rebuig a aquesta moció. Cóm es pot votar contra fer una petició al Consell per obrir un expedient de protecció del sistema hídric de Ternelles del que forma part un element tan significatiu com la font del gall? El rebuig només es pot entendre des de la política barroera de votar en contra simplement per que la presentava Alternativa. Com vam dir al principi de la legislatura nosaltres pensam que les mocions s'han de votar en funció de les mateixes no del grup que les presenta, i aquesta és la filosofia que hem mantingut tota la legislatura.

 Com ja vam explicar a la primera valoració del ple (article) els arguments donats al ple poca cosa tenien a veure amb la moció. En Tomeu Cifre, el portaveu del PP-UMP,  que no s'havia preparat el tema, es va anar totalment del sentit de la moció i es va imaginar una espècie de complot conjunt amb la plataforma pro camins públics i obert i el PSM per perjudicar a la propietat de Ternelles, començar a parlar del tema del camí i la que res tenen a veure amb la canonada i aqüeducte de Ternelles. A no ser que ara la propietat també es vulgui fer seva aquesta canalització pública d'aigua. 

La improvisació del regidor del PP també va deixar en evidència el seu poc respecte  pel patrimoni quan va dir el millor era que  la fàbrica de Can Morató caigués  per obrir el camí !! a la vegada que es va dedicar a atacar la llei de patrimoni que va fer el mateix PP.

Tomeu també va demanar  per què no haviem presentat un estudi. Un altre argument sense sentit, ja que a l'exposició de motius ja havíem resumit l'estudi  de Miquel CIFRE CIFRE i Pere SALAS VIVES; "Les aigües públiques a Pollença", fonament de la nostra moció. Si hagués demanat aquest estudi se l'hagessin donat a la Comissió Informativa. Però de totes maneres el que va demostrar en Tomeu és desconèixer la llei de patrimoni, ja que  la incoació de l'expedient serveix entre altres coses per recaptar informació sobre el que s'ha de protegir.

La Comissió Insular del Patrimoni Històric corresponent, abans d’acordar la iniciació del procediment, podrà recaptar dels particulars o de qualsevol organisme públic o privat la informació necessària sobre el bé, que s’haurà d’emetre en el termini màxim d’un mes. Art 7.

Igualment el regidor del PP ens va demanar per què ningú s’havia interessat per altres sistemes hidrics,  molins...Que hi hagi altres elements a protegir no pot ser argument per no protegir el sistema de Ternelles que té un valor que el fa diferent a tota la resta, ja que és l'inici de l'abastiment d'aigua com un servei públic a Pollença i va donar a l'Ajuntament noves funcions i responsabilitats. 

 Respecte als arguments de l'equip de govern en paraules del  batle , va dir que no entrava en el fons de la moció!!!!!! i es va dedicar a atacar al director actual de patrimoni i dir que és patrimoni qui havia d'iniciar expedient. Tan a aquest tema com a la fallida declaració de BIC del centre històric del municipi el batle ha demostrat posar les seves baralles amb el seu antic soci de govern per damunt del seu deure de protegir el patrimoni del poble. Lamentable actitud en una persona que ha perdut el sentit de la institució que representa. Una postura més que lamentable  en  el que ha estat el primer i únic Conseller de patrimoni a l'anterior legislatura. Clar que a aquell govern el temps ha demostrat que es feia de tot menys feina pels ciutadans.

I finalment volem parlar de la lamentable actuació dels regidors del PSOE, que una vegada més no van dir res. Cap sorpresa ja coneixem la submissió dels regidors del PSOE a UNPI-UM, però és que només fa dos mesos en Juanjo Mir havia dit al ple que le semblava interessant la declaració com BIC del sistema hídric de Ternelles. Una mentida més, una submissió més i un pas més en una legislatura penosa al servei d'en Martí del Paraíso i companya.Trescant pel mˇn (CVII) Banyalbufar.

Alternativa | 28 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

La zona de Banyalbufar està habitada des de l’època pretalaiòtica però pren la seva forma característica amb l’arribada dels andalusins al 902. Se comencen a construir les parades, safarejos i la xarxa hidràulica –Ma’jil-. També són aquests els que donen el nom al poble –Bany al Bahar- (construït vora el mar).

Si Mallorca no hagués estada ocupada pels andalusins probablement no tindria el paisatge que tant ens crida l’atenció, parades, canaletes, fonts de mina, apart de la seva arquitectura, topònims i altres elements que tant ens enriqueixen.    

Al repartiment de Mallorca, Banyalbufar fou donat als cavallers Ramón sa Clusa, Gilabert de Cruïlles i el Bisbe de Mallorca. Aquests terratinents el primer que hagueren de fer fou repoblar amb nouvinguts de Catalunya ja que després d’haver massacrat els pobladors anteriors no tenien mà d’obra per a cultivar les terres i treure-ne beneficis econòmics.

El municipi està integrat pels nuclis urbans de Banyalbufar i el Port del Canonge tot i que un temps també i formà part Esporles que s’independitzà al 1836.

                                                                                                  A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Excursiˇ reivindicativa pel camÝ d'es CabÓs.

Alternativa | 27 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Demà diumenge ,

a les 10h a l´estació de Santa Maria. 
 
EL CAMÍ D’ALARÓ A BUNYOLA (Camí des Cabàs), és un camí públic, documentat com a camí reial ja al segle XIII, que travessa per les possessions de Son Torrella i es Cabàs de Santa Maria i s’Estremera i es Cocons de Bunyola.

Aquest camí, des dels anys setanta està tancat a possessió de es Cabàs de la família Fortuny- Salas. Es tracta d’un camí empedrat que transcorre entre bosc de pinar i antics camps de conreu.

Darrerament s’ha obert un expedient per la desfeta d’una part del camí, llaurant l’antic empedrat amb la intenció de fer-lo desaparèixer.

El caràcter públic d’aquest camí és inqüestionable, avalat per abundants documents. Davant la passivitat de les institucions públiques, els excursionistes i ciutadans de Mallorca ens proposam fer una excursió reivindicativa. Passarem per aquest camí i travessarem la finca es Cabàs.
 
GOB - ARCA - Sos Can Veiret - Plataforma Pro Camins Públics i Oberts - AAVV de
Calvià - Associació Pere Josep Canyelles - Plataforma Calvià per la Llengua -
GADMA - Amics de la Vall de Coanegra

LA TEVA PARTICIPACIÓ EN LA RECUPERACIÓ DELS CAMINS PÚBLICS ÉS MOLT IMPORTANT.

ESTAU TOTS CONVIDATS
 
 
 
http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/marcha-por-la-apertura-del-cami-del-cabas.html
 Propera convicatòria.
 (Segueix)

SÝ, es pot argumentar a les mocions conjuntes.

Alternativa | 26 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Primera valoració del ple d’ahir. Faltava  la regidora de turisme, el que significava un empat entre regidors de l’equip de govern i de l’oposició que no va tenir conseqüències pràctiques, ja que a l’únic empat (moció del PSM-EN relativa a l'aplicació de la llei contra la morositat de les administracions) el batle va fer servir el seu vot de  president.

També cal destacar que la portaveu del PSOE es va molestar per que vam argumentar a les mocions conjuntes, segon el seu punt de vista al ser conjuntes no calia parlar. Des del nostre punt de vista es pot estar d'acord amb l'exposició de motius i els acords i presentar una moció conjunta però això no vol dir que no es pugui argumentar o subratllar fets relacionats amb les mocions

1.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 708 de dia 8 de novembre de 2010 .Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per l'entitat MESANPE contra l'adaptació del  PGOU al POOT. Un capítol més de la llarga lluita contra la impactant villa Cortina.

Aprovada amb els vots a favor d’UM_UNPI, PP-UMP i PSM i la nostra abstenció.

No cal més que mirar l’impactant construcció que ha realitzat el senyor Cortina per assabentar-se de que les coses no s’han fet bé. Compartim els arguments del demandant en el sentit de que s’hauria d’haver exigit una major protecció de la zona urbana de Formentor en virtut de diferents Lleis i preceptes , que es van iniciar amb la qualificació de paisatge pintoresc de tota la península de Formentor a 1972  . Pensam que tant al PGOU com a la seva adaptació al POOT abans del projecte d’urbanització es tenia que haver redactat instruments de protecció. Encara que ens trobem en presència de sòl urbà i no pugui coartar-se el dret edificatori, aquest no es pot fer-se de la manera tan impactant com s’ha fet a villa Cortina, que no s’ha adaptat per res a la lloc en el que està situada. Per això ens abstindrem.

2.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 709 de dia 9 de novembre de 2010  Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per  Melchor Mascaró contra l'adjudicació del contracte de neteja viària.

Aprovada per unanimitat.

3.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons")  amb categoria de Monument. La canalització del segle XIX de la font de Ternelles va suposar un aqüeducte per salvar els desnivells, els restes del qual encara es poden veure a simple vista i les importants fonts de  la plaça de l'Almoina i de la plaça del Mercat entre altres.

Rebutjada pels vots en contra de UM-UNPI, PSOE i PP-UMP, vots a favor de PSM i nostre. Farem un article sobre el tema.

Ens va sorprendre totalment el rebuig a aquesta moció de tots els partits llevat del PSM. Els arguments donats poca cosa tenien a veure amb la moció. Quan surt qualsevol tema relacionat amb Ternelles al ple, el portaveu del PP_UMP sembla ser el portaveu de la propietat, i en aquest cas es va anar totalment del sentit de la moció i va començar a parla del tema del camí i la plataforma pro camins públics i obert, a més va dir que tremolava amb la forma de protegir el patrimoni del PSM i nostra, quan la llei de patrimoni la va fer el PP. I com exemple va posar la fàbrica de Can Morató, dient que millor que caigui per obrir el camí !!

 El batle (recordem que ha estat el primer i únic conseller de patrimoni  ) va parlar com portaveu de l’equip de govern, va dir que no entrava en el fons de la moció!! la seva argumentació  bàsica va ser atacar al director actual de patrimoni i dir que és patrimoni qui havia d’iniciar expedient.

Simplement penós, la sort és que en aquest cas la llei ens permet demanar la declaració de BIC, cosa que proposarem fer de manera conjunta amb el PSM.

4.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient núm. 4/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits.  11.216,36 euros.

Aprovada pels vots a favor d’UM-UNPI i PSOE, abstenció del PSM i vots en contra de PP-UMP i nostre.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ha estat una gran decepció la degradació política que hem vist al llarg d’aquesta legislatura  del regidor d’Hisenda, que  ha convertit en habituals eines extraordinàries com els extrajudicials o els pressuposts prorrogats. I que ens ha mentit en diverses ocasions a aquest ple quan ha promès reunions que mai s’han fet  per parlar dels pressuposts o de plans d’austeritat. Li vam demanar només una mica d’honrades i que ens digues si pensava fer qualque reunió amb els grups de l’oposició per fer feina al pressupost del 2011, o al pla econòmic-finançer per arribar al equilibri pressupostari que fa uns mes s’havien d’haver presentat. No va voler contestar

 

5.-  Moció del grup municipal Alternativa EU-EV a favor d'un impost a les transaccions financeres.

Aprovada amb els vots a favor de PSM i nostro i l’abstenció de la resta de grups. Farem un article sobre el tema

A Alternativa compartim la idea d’Attac de que el denominat en abstracte “mercat” exerceix actualment una dictadura que anul·la el poder del que disposen els ciutadans de cada país sobre les economies pròpies. Evidentment aquesta moció no deixa de ser més que un gra de sorra. Un pas petit i insignificant però imprescindible si pensam que cal posar límits a l’economia virtual o economia de casino i retornar a una economia real i social. Ha de ser prioritari el principi que qui especula paga.

 

 6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa a l'aplicació de la llei contra la morositat de les administracions

Rebutjada amb els vots en contra d’UM_UNPI, PSOE i a favor del PP_UMP, PSM i el nostre

 L’equip de govern van dir que aquesta llei era d’impossible compliment però no van aportar cap full de ruta per solucionar-ho. A més de ser una obligació legal, és un avanç a la transparència en la gestió dels doblers públics, el que vist totes les il·legalitats i irregularitat que hem detectat aquesta legislatura no només és necessari sinó imprescindible. Igualment és imprescindible pels retards al pagament de factures que a Pollença són escandalosos, agreujant els efectes de la crisi econòmica sobre tot a les petites i mitjanes empreses,

7.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals amb motiu del dia 25 de novembre Dia Internacional contra la violència de gènere.

Aprovada per unanimitat. Farem un article

Per desgràcia ha estat a Pollença la segona víctima mortal de la violència masclista enguany a les Balears. A més a més poc després vam poder llegir a la premsa com una altra dona de 45 anys havia tengut que fugir de Pollença després de sofrir durant 21 anys la violència del seu marit.  Aquesta moció conjunta no pot amagar que aquests casos signifiquen un fracàs.

8.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals de suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO.

Aprovada per unanimitat. Farem un article.

A Alternativa donam suport a aquesta candidatura però en agradaria que  com a altres declaracions fetes a aquest ple no fos simplement un paper guapo ple de paraules buides.

9.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre dedicació d'un carrer del municipi al fill il·lustre senyor Pere Josep Cànaves Salas ,

Al ple el  batle  es va proposar  i acceptar que el carrer també fos dedicats als dos vocals de la comissió també assassinats; Martí Vicens Vilanova "Bonjesús" i Bartomeu Cabanellas Botia del Lloquet. El més lògic raonable serà dedicar un carrer a cada persona.

Aprovada per unanimitat. Farem un article

Aquesta és una iniciativa de pura justícia que fa molt d’anys que s’hauria d’haver realitzat. És més pensam que totes les persones que van ser assassinades per defensar la democràcia haurien de tenir un carrer al municipi

10.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals respecte la declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental.

Aprovada per unanimitat. Farem un article.

Ja n´hi ha prou d'aquesta vergonya i de mirar cap altre costat. No és possible que hagi un tracte de favor a una dictadura que no respecta els drets humans més bàsics . Els mesquins càlculs polítics i econòmics no es poden posar per damunt de la dignitat i ètica

 11.- Designació de representant municipal als consells escolars  Es va retirar, no calia portar-ho al ple, continuarà sent la regidora d’educació.

1.- Informació de Batlia

- Acceptació de la subvenció del Consell de més de 180.000 euros per sufragar despeses corrents

- Decret de batlia, es va delegar en la regidora Catalina Campomar l’atenció ciutadana.

3.- Precs i preguntes.

Els regidor de Hisenda i Policia van faltar el respecte al ple i als ciutadans que representam responent amb monosíl·labs. Les explicacions del regidor de servei mereixen un article.

 

 


 

 

BIC i ITF. Les mocions.

Alternativa | 25 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Al ple d'avui a més de les mocions conjuntes i nombroses precs i preguntes presentam dues mocions en solitari que avui penjam i comentam breument. 

Solicitam que el ple demani a la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric l’inici de l’expedient d’incoació de Bé d’Interès Cultural del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons") amb categoria de Monument. (moció)Volem donar les gràcies a Miquel Cifre Cifre i Pere Salas Vives, ja que el seu estudi: "Les aigües públiques a Pollença" de (1999), és el fonament de la petición que fem avui.

Durant molt de plens hem demanat que els tècnics puguin accedir  a l'aqueducte - canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret, dins Ternelles, i també hem demanat que s’estudiés la possibilitat de declarar aquest aqüeducte BIC. Ara hem convertit aquest prec en moció

El sistema hidraúlic de Ternelles realitzat a principi del segle XIX es pot considerar l’inici de l'abastiment d'aigua com un servei públic a Pollença. Va  implicar un gran esforç per part de tota la població i va representar una passa molt important per donar a l'Ajuntament noves funcions i responsabilitats. Un patrimoni històric, artístic, arquitectònic, arqueològic, històric, etnològic i social, que hem protegir. Amb l’expedient d’incoació de Bé d’Interés Cultural amb categoria de Monument, s’haurà de recaptar la informació necessària sobre el valor, traçat i estat de l'aqüeducte per delimitar l’entorn de protecció del bé afectat,  i el seu estat de conservació.

- L'altra moció es troba dins una campanya d'Attac Mallorca de demanar un Impost a les Transaccions Financeres (ITF).

El sector financer està insuficientment gravat i és massa gran (això no l’ha dit cap revolucionari sinó el FMI), pel que calen mesures correctores sobre "l'excés de beneficis" de l'activitat financera.Una idea molt simple, però molt efectiva és aquesta; aplicar un impost molt petit (de solament el 0,05%), a Espanya es podrien recaptar fins a 6.300 milions d'euros anuals. Aquesta mesura s'aplicaria sobre les transaccions financeres internacionals entre operadors professionals. El 80% d'aquestes operacions són essencialment especulatives o de molt curt termini, totalment al marge de l'economia real.

Evidentment aquesta moció no deixa de ser més que un gra de sorra més en una lluita que es va iniciar fa dotze anys. Un pas petit i insignificant però imprescindible si pensam que cal posar límits a l’economia virtual o economia de casino i retornar a una economia real i social. Ha de ser prioritari el principi que qui especula paga.

 Impost a les Transaccions Financeres també conegut com taxa Robin Hood.

 

 

 

Ple ordinari novembre

Alternativa | 24 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Ordre del dia del ple ordinari, aquest dijous 25 , a les 20,00 hores.

Demà comentarem les dues mocions que presentam en solitari.

1.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 708 de dia 8 de novembre de 2010 .

 Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per l'entitat MESANPE contra l'adaptació del  PGOU al POOT. Un capítol més de la llarga lluita contra la impactant villa Cortina.

2.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 709 de dia 9 de novembre de 2010  

 Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per  Melchor Mascaró contra l'adjudicació del contracte de neteja viària.

3.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons")  amb categoria de Monument. La canalització del segle XIX de la font de Ternelles va suposar un aqüeducte per salvar els desnivells, els restes del qual encara es poden veure a simple vista i les importants fonts de  la plaça de l'Almoina i de la plaça del Mercat entre altres.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 4/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits

 Un mes després, un altre extrajudicial més.  11.216,36 euros. El més sorprenent una factura  de juliol del 2007

5.-  Moció del grup municipal Alternativa EU-EV a favor d’un impost a les transaccions financeres

 Aquesta moció és el nostre suport a la campanya d'Attac Mallorca. L’excessiva mobilitat en els mercats financers soscava la funció dels governs, i aquest impost significaria que els governs puguin seguir polítiques econòmiques autònomes i sobiranes en benefici seu.

6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa a l’aplicació de la llei contra la morositat de les administracions

  Es tracta de complir la  Llei 15/2010, de 5 de juliol, que obliga a les administracions locals a mantenir un registre de factures i a presentar informes trimestrals al plenari sobre el compliment dels terminis de pagament de l'administració. A més de ser una obligació legal, és un avanç a la transparència en la gestió dels doblers públics.

7.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals amb motiu del dia 25 de novembre Dia Internacional contra la violència de gènere

Una moció conjunta més que necessària a aquest moment. N Només amb l’esforç i compromís de tots aconseguirem eradicar la violència de gènere.(Veure article sobre el tema).

8.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals de suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESC.

Per tal d’assolir el reconeixement de la UNESCO és important que tota la gent que estima aquesta terra doni suport a aquest projecte. 

9.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre dedicació d’un carrer del municipi al fill il·lustre senyor Pere Josep Cànaves Salas

Una molt bona iniciativa.En Pere Josep Cànaves, fill il·lustre de Pollença, fou el darrer batle de la II República. Pel seu càrrec i la seva resistència al cop d'estat  va ser afusellat a Palma el 27 de gener de 1938. (Biografia a la pagina de Pep Vilchez)

 

10.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals respecte la declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental   

 Cal passar de les paraules als fets. No és possible que hagi un tracte de favor a una dictadura que no respecta els drets humans més bàsics . (Veure articles sobre el tema 1 i 2)

11.- Designació de representant municipal als consells escolars

 Serà la regidora d'educació; Mª del Mar Sastre.

12.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Com sempre hem presentat un bon grapat de precs i preguntes per escrit.

 Cal protegir el nostre patrimoni i que no es perdi  l’empremta del passat.

 

 

 

 

 

Prou de caciquisme !

Alternativa | 23 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 El regidor de serveis, senyor Martí Ochogavía (UM_UNPI) segueix realitzant il·legalitats amb el suport o passivitat  de la resta de regidors de l'equip de govern. En aquest cas el regidor  s'ha saltat la llei de contractació de personal, i pel seu compte i risc va enviar directament a un treballador a fer feina per l'Ajuntament

Aquesta és la surrealista història.


Diversos treballadors de l'Ajuntament ens han denunciat que els 8 i 9 de novembre, va aparèixer a la nau de serveis del polígon (que s'està condicionant en aquest moment per acollir l'àrea de serveis) un treballador extern fent feina  al mateix lloc dels operaris de l'Ajuntament. Els mateixos treballadors  van demanar a dita persona, el dia 8,  si tenia qualque tipus de contracte, i va contestar que sí. Quan davant l'estranyesa dels treballadors es  van posar els fets en coneixement dels representants sindicals aquests  no tenien constatació de cap contractació.


El dia 9 els represents van demanar al treballador extern el seu nom, aquest es va posar molt nervios, va donar el seu nom que era portuguès, després "s'enrrecordà que era autònom" i que l'havia enviat el regidor de serveis en Martí Ochogavia.  Pel que sabem és tracta d'una persona que habitualment fa feines particulars a les propietat del regidor de serveis.


  Els representants sindicals van posar els fets en coneixement de la tècnica municipal de relacions laborals per comprovar si en tenia cap noticia i la seva resposta va ser que no hi havia cap proposta per contractar a cap treballador. El mateix dia després d'haver parlat amb ell, el treballador extern s'en va anar "sense tant sols acabar de posar el fang". Interrogat per aquests fets, el regidor de serveis va admetre que havia enviat aquest treballador "per què feien falta més treballadors a la nau".

Una vegada més el regidor de serveis es salta la llei de contractació pública de personal, actuant com si l'ajuntament fos ca seva i la llei un entrebanc als seus parts i quarts, amb actituds més pròpies del caciquisme del segle XIX que del que és l'administració pública del segle XXI.

Fa un any vam fer un ple extraordinari convocat pels tres grups de l'oposició, a iniciativa d'Alternativa, al que vam demanar la reprovació del regidor de serveis. Des d'aquell ple venim demanant, sense èxit, la dimissió del regidor de serveis o el seu cessament per part del batle, pel seu incompliment de la llei de contractació públic. Encara que s'està fent feina per regularitzar la situació el que és cert és que a dia d'avui, un any després de denunciats els fets, empreses de familiars del senyor regidor de serveis se segueixen encarregant de feines de manteniment de jardins i enllumenat públics sense cap tipus de contractació. 

 Fins quan la resta de regidors de l'equip de govern seguirán donant suport a les mangarrufes del regidor de serveis?  Per què  el batle no el cessa immediatament?

Castelao un referent a la lluita contra el caciquisme. (blog arel -arte)

 

Funcionament democrÓtic

Alternativa | 22 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

El proper dijous hi haurà ple ordinari i com sempre a més de  mocions presentarem un bon grapat de precs i preguntes, el que consideram un exercici democràtica molt sa i necessari. 

Encara hi ha regidors de l'equip de govern que preferirien respondre en privat, i que es molesten per que facem  precs i preguntes al ple. igualment hi ha gent que és al·ludida a les preguntes que es molesta quan aquestes es fan de forma pública i consten en acta. A les barres del bar, al carrer o al fil directe els al·ludits no tenen oportunitat de defensar-se ni respondre, al ple sí.

Pensam que quaranta anys de dictadura encara es noten massa a actituds i funcionaments tan de l'administració com dels ciutadans; regidors que no contesten al ple, treballadors públics que es molesten si es demana per la seva feina i ciutadans que tenen por de denunciar per escrit. 

Per exemple no fa massa temps vam demanar per l'estat de deixadesa de la Cala Sant Vicenç i si els homes assignats per l'àrea de serveis a la mateixa Cala eren els més adients, suficients...? El regidor de serveis, Marí Ochogavía,senyor que té dedicació exclusiva i al que s'havien presentat les preguntes per escrit amb dos dies d'antelació, no va dir res al ple, però després aquest regidor es va encarregar d'encalentir als treballadors contra nosaltres, i un d'aquest treballadors va anar per bars i negocis d'amics malparlant de nosaltres. Què hagués estat el normal i democràtic? Simplement que el regidor hagués donat una resposta al màxim organisme democràtic i públic que tenim, que és el ple. Igualment el treballador abans de res hauria d'haver demanat al regidor; I tu que vas contestar? i després es podia haver dirigit al nostre regidor. 

 També hem de dir que en multitud d'ocasions ens trobam amb denúncies de gent que té  por defer les seves denúncies per escrit i ficar-les per registre a l'Ajuntament (cosa que pensam sempre s'ha de fer). Nosaltres no tenim cap problema en demanar les explicacions corresponents al ple però pensam que si volem  avançar cap a una democràcia de bons i de veres, la gent ha de perdre la por. Ja sabeu que si voleu fer-nos arribar les vostres queixes, denúncies o escrits, ho podeu fer a alternativaperpollenca@gmail.com

Entre altres, aquesta setmana hem rebut les següents queixes d'una veïnada del carrer Cecilio Metelo, per les que demanarem al ple. La primera queixa és la de l'estacionament del cotxe d'un oficial de policia local que ha ocupat dos aparcaments públics més de 24h. Segons la veïnada el fet va ser denunciat però la policia no va llevar el cotxe. A més la mateixa veinada es queixa que des de que han obert un local al carrer Cecilio Metelo que fan pizzes i venen pa, "hi ha molts de joves que hi van els divendres i dissabtes a la tarda nit,  corren amb les motos sense tub d'escapament i de forma temerària i ningú no els diu res. Hi ha veïnats que s'han queixat a la policia, però pràcticament ni han aparegut. A més, hi ha poc llum i molts de joves es fiquen a les entrades d'algunes cases i pisos i embruten i consumeixen substàncies estupefaents"

 Dues queixes prou normals a l'àmbit de la convivència ciutadana, dues queixes que no hauria d'haver cap problema de fer per escrit a l'Ajuntament. Dues queixes que en el fons fan referencia a dos problemes greus a Pollença (a més de la por citada): La manca d'alternatives d'oci pels joves i la percepció dolenta de la feina de la policia local (només s'ha de veure el darrer fill directe, per veure que no és un cas aïllat). Amb menys por, més transparència i informació estam segurs que les coses anirien millor.

Trescant pel mˇn (CVI) El molÝ des Castellet.

Alternativa | 21 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Quan he vist anunciada la propera pujada reivindicativa al molí des Castellet, he recordat que no fa molt el poguérem visitar acompanyats d’una persona que va estar vinculada a aquesta finca i que ens va donar bones explicacions dels usos de les diferents antigues construccions i alguns detalls del molí.

El molí no se troba en molt bon estat i té risc seriós d’esbucar-se. A dalt encara hi ha una de les pedres de moldre que se troba sobre un plataforma d’obra i aquesta damunt una estructura de fusta que per haver-se banyat repetidament s’està podrint. Si la pedra cau, segurament espanyarà l’escala, que és d’escalons d’una sola peça encastats a la paret, apart de dur-se’n la resta que queda dels altres pisos i amb moltes possibilitats, si pega a un costat, de cruiar o tombar una part de la paret.

El lloc és idíl·lic, un mirador sobre Calvià. S’ha de fer tot el possible per a la seva restauració i per a que se li doni la protecció adient.

Està clar que és un lloc emblemàtic, quan se va posar a la venda les institucions no feren menció; ni Govern, ni Consell. L’Ajuntament devia tenir coses més importants de que ocupar-se. Si no hi ha guany no interessa.

                                                                                              A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

El poble SahrauÝ la Palestina del Marroc

Alternativa | 20 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Un nou article del nostre columnista més fidel, en Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

Quina vergonya i quin cinisme d’Espanya i de l’ONU!  Zapatero digué a la cimera de G 20, referint-se al atac de Marroc contra el campament d’El Aaiún, que “tiene que defender los intereses españoles”. A filar estopa els drets del poble sahrauí, la justícia, el dret internacional, la Resolució de l’ONU 1514 (XV) més clara que l’aigua. A fer vaumes  tota una nació que fa més de 30 anys, està deixada de la mà de Déu, sotmesa, dispersa, perseguida, invadida, separada per una murada de més 2.000 kms, que controlen 150.000 soldats marroquins, radars, mines antipersonals i anticarros (tot això a un cost de més d’un milió d’euros diari).

La nova ministre d’exteriors, Trinidad Jiménez, ho ha acabat d’enrodonir dient que “las relaciones con Marruecos constituyen una prioridad de nuestra política exterior”, (i la exprovíncia espanyola sahrauí, que s’abandonà en mans del Marroc: a fregir ous de lloca ). Afegí: “Por razones de orden estratègico, seguridad frente al terrorismo y narcotráfico, gestión de flujos migratorios y también relaciones comerciales y econonómicas”. Naturalment si el que posa en darrer lloc anàs en primer lloc pentura seria més cert, sense negar que tota la resta sigui cert, però totes aquestes raons, no poden passar davant als drets humans i als drets del poble sahrauí. Tanta sort que són socialistes i que el nostre rei és un gran amic del monarca absolutista Mohamed VI! Llavors anirem a sembrar democràcia a tirs per Afganistan.

La ONU es deixa envitricollar per Marroc que enreda la voga i se’n fa trons resolucions, acords, del referèndum aprovat des d’el 1992, i fa propostes inacceptables. Mentre va implantant assentaments marroquins al Sàhara Occidental convertint els sahrauís en minoria, ja que molts fugiren i es refugiaren als campaments d’Algèria i així, fent trampes, guanyaria el referèndum. A més a més, arresta activistes humanitaris, impedeix l’entrada de periodistes i observadors, es fa seves les riqueses del país: pesca, fosfats, petroli i gas. I el sahrauís, a badar la boca al vent.

Per aclarir el que passa la ingènua (?) T. Jiménez i Rubalcaba esperen que Rabat doni clarícies del que ha passat amb l’atac al campament d’El Aaiún. És com encarregar el formatge a les rates. Ja se sap qui massa se cala, el cul mostra. ¿No vos sembla la mateixa història que viu el poble palestí amb Israel?

 Ferreres al diari público.


 

 

 

La fi de la miopia golfistica?

Alternativa | 19 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Estam d’enhorabona, la Convenció Internacional Ramsar, l'organisme oficial internacional que regula i defensa les zones humides del planeta,a la qual es troba adherit l'estat espanyol, ha fet un informe demolidor (pdf) al que indica que el projecte de construcció d'un camp de golf, o qualsevol altre projecte alternatiu que impliqui un canvi substancial de l'ús de la terra de la zona de Son Bosc ha de ser desestimat definitivament i aconsella executar de manera immediata una actuació de restauració ecològica de l'espai.

Així mateix, l’informe remarca que el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) s'hauria de modificar per incloure Son Bosc, perquè té "ecosistemes i hàbitats d'interès comunitari".  i que la llei mitjançant la qual es declarà el camp de golf com un projecte d'interès autonòmic el juliol -amb els vots de PP i UM- hauria de ser derogada immediatament, ja que "no és convincent en els seus enunciats, ni rigorosa en el tractament dels antecedents". La delegació internacional considera que, malgrat les transformacions que ha sofert la zona aquesta conserva tots els seus valors funcions ecològics. 

 Volem destacar que entre les persones entrevistades per la misió d'assessorament de Ramsar es troba Pere Tomas Vives que ha col·laborat en diverses ocasions amb nosaltres, entre altres coses en la defensa de la zona humida de l'Ullal (un cas de miopia urbanística). Pere Tomas és consultor internacional especialitzat en humedals mediterranis i director dels Estudis de Planificació de s’Albufera de Mallorca. Igualment a l'infome es cita el centre de turisme ornitològic de la Gola com l'únic centre de turisme ornitològic de les Balears i la potencialitat del turisme de natura. 

Podeu comparar el que diu l’informe amb el que han defensat el PP, UM i la majoria dels regidors del nostre Ajuntament.

Fa més de dos anys tota la resta de partits de l’Ajuntament, UM-UNPI, PSOE, PP-UMP i PSM, van votar en contra d’una moció nostra per incloure l'àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S'Albufera de Mallorca. (veure article; Son Bosc, seguim girant cap a la dreta.)  Van argumentar que no ens podiem ficar en el que feia l'Ajuntament de Muro. A Alternativa argumentavam que no es tractava d'un cas més de destrucció de paisatge per un camp de golf si no d'un tema de biodiversitat mundial i que no podiam restar indiferents. El que no veien la resta de regidors l’ha vist un organisme internacional amb la seva  seu central a Suïssa. Això es diu miopia “golfística”.

Dos anys després, al ple de març del 2010, el PSM ( ja a l’oposició) va  presentar una moció en el mateix sentit a la que havia votat en contra dos anys abans.  La protecció de l’Albufera estava per damunt d’aquesta incoherència i Alternativa no havia canviat d’opinió i vam votar de nou a favor. Una vegada més la miopia golfísitca va a afectar a UM-UNPI, PSOE i PP-UMP van votar en contra.

Encara resta molt de feina per fer, malgrat aquest important informe sabem que la miopia golfística d’alguns no es tan fàcil de llevar.

 


 


 

Sense gerent a EMSER

Alternativa | 18 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Ens sembla molt greu i una irresponsabilitat total que a dia d'avui EMSER, l'empresa municipal de serveis,  es trobi sense gerent, ateses les funcions de primera importancia al municipi  d'aquesta empresa; la recollida de fems, la deixalleria i el subministrament d'aigua  al Port de Pollença i Pollença.

A pesar de que  l'ex- gerent Antoni Sureda (que ha fet molt bona feina),  va presentar amb tres mesos d'antel·lació , el 6 d'agost la seva dimissió (produïda per la manca de suport dels polítics responsables), i malgrat  durant aquests 3 mesos l'ex-gerent no ha deixat de demanar la previsió de la seva substitució, a dia d'avui no n'hi ha substitut, i això que l'ex-gerent  va fer el favor de donar una setmana més de prorroga al regidor d'EMSER (en Juanjo Mir PSOE) per trobar  un nou gerent.

De moment només la bona disposició dels treballadors i la previsió de l'ex-gerent als pagaments 
han evitat que serveis tan fonamentals i bàsics com la recollida de fems i el subministrament d'aigua  no s'hagin paralitzat. Amb aquest desgavell  el dimitit gerent no ha tengut ocasió de posar personalment a la persona que el substitueixi al corrent del funcionament de l'empresa i de les qüestions que cal saber. I en aquest moment la gestió i el dia a dia d'aquest serveis tan importants estan a l'aire, sense que, ni el regidor -delegat, ni el president de l'empresa, que és el batle, haguin donat senyals de vida, depenent plenament la continuitat dels serveis del bon fer dels treballadors, que per altra part , no tenen poder de decissió en questions vitals.
 
Esperam que aquesta situació no es perllongui més. Hem de recordar a l'equip de govern que aquesta legislatura no ha finalitzat i  que a més de pensar en les fotografies de les futures inauguracions han de fer feina.

 Aquesta gent s'ha insonoritzat totalment. El roto al blog notas de viaje.

 

 

 

Factura polŔmica

Alternativa | 17 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

A l'aprovació de l'extrajudicial que vam comentar ahir, vam demanar una explicació detallada d’una de les factures més importants de la relació, 5.378,73 euros, de JJ Roy Imatge S.L referent al disseny, impressió i altres de l’exposició de Guillem Cifre de Colonya (23 d'octubre 2009 -10 de gener de 2010) .

Una factura que com podeu veure a la mateixa i  indica l’interventor al seu informe no tenia cap tipus de proposta subscrita per un responsable polític quan totes les factures per valor superior a 1.500 euros l'han de tenir.

L’anterior regidor de cultura, Tomeu Cifre, ens va indicar que el no va participar del muntatge final d’aquesta exposició ja que va ser els dies que va ser destituït. Per tant vam suposar que el responsable d’aquesta factura era o bé el senyor batle o el que era el seu regidor de cultura en l’ombra, el senyor Toni Oliver. En aquest cas era important l'explicació d'aquesta factura ja que l’administrador d’aquesta empresa va ser detingut en l’operació anticorrupció voltor, i a la seva declaració va admetre que havia manipulat processos de negociats amb INESTUR amb coneixement del senyor Oliver. A la mateixa declaració a la policia nacional va reconèixer també que realitzava la pàgina web de  Unió Mallorquina de Pollença, a petició d’en Toni Oliver, sense haver pressupostat ni cobrat res.  Aquest empresari de disseny gràfic és el mateix que ha facturat quantitats importants al festival, això sí en aquest cas sense necessitat de manipular cap negociat, ja que ni tan sols es feien negociats. Amb un tracte de favor que incloïa les pressions del senyor Toni Oliver (que teòricament no ocupava cap càrrec a l'Ajuntament) per accelerar els pagaments a aquest empresari.

Per contestar a la nostra pregunta, el batle va fer venir a la tècnica del museu que va explicar que havia estat iniciativa seva  la contractació de l'empresa assenyalada, ja que feia una bona i seriosa feina. Igualment  posteriorment el batle ens ha donat còpia de la presentació del projecte i d'un pressupost de l'empresa assenyalada del 2 d'octubre,quan Tomeu Cifre era encara regidor.

Per altra part l'exposició es podia haver realitzat de manera més econòmica ja que la UIB ja havia facilitat el dissenyador que va fer el logotip de l'any Guillem Cifre i també dissenyà el material portàtil de l'acte inaugural. Podia haver fet el mateix a l'exposició a fi de només haver de pagar la impressió i poca cosa més. Per què no es va aprofitar aquesta aquesta circumstància?

Hi ha dos fets molt clars:

- Cap polític es va fer responsable d'una factura de 5.378,73 euros que havia d'haver anar acompanyada d'una proposta política.

- Una factura d'un acte programat de l'any Guillem Cifre de Colonya, pressupostat amb temps, acaba a una relació extrajudicial.

 Aquests són els fets, vosaltres podeu treure les vostres pròpies conclusions.

Com sabeu ens agrada contar amb col·laboradors com Miquel Trias, que ens aporten els seus dibuixos originals. Avui publicam un dibuix de Mateu Moragues "Canari".

 

 

 

Titanic econ˛mic.

Alternativa | 16 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Al ple d'octubre es va aprovar el tercer expedient d'enguany  de reconeixement extrajudicial de crèdits, amb els  vots a favor d'UM-UNPI i PSOE, abstenció del PSM, vots en contra del PP-UMP i nosaltres.

Acabam la legislatura com la vam començar amb una demostració d'ineficàcia i manca de planificació  total. En aquests moments hauriam d’estar debatent sobre el pressupost del 2011, o del pla econòmic-finançer que havia de contenir les mesures necessàries per arribar al equilibri pressupostari en un termini màxim de tres anys. És el que marca la llei al incomplir l’objectiu d’estabilitat pressupostària Però una vegada més segueixen sense fer cas a les advertències de l'interventor

A l’igual que amb el tema dels pressuposts prorrogats han convertit, l'extrajudicial, una eina extraordinària i excepcional per validar situacions puntuals, per despeses ocasionades per imprevistos o causes de força major, en una eina  habitual, que utilitzen sistemàticament per realitzar despeses sense pressupost.

Un extrajudicial, a pesar de l'alegria amb la que l'utilitzen els regidors de l'equip de govern és  un incompliment de la llei. Això era greu als temps de bonança però als temps actuals de crisis és imperdonable. Segueixen incomplint  la llei de contractació pública, segueixen presentant les despeses per la seva aprovació a la Junta de Govern quan ja s'han executat i facturat, segueixen gastant  alegrement a pesar de tenir el seu crèdit esgotat, i dels problemes que tenen per pagar a proveïdors.

Ja fa un any en plena crisi l'equip de govern va demostrar que no tenia cap intenció de canviar aquesta forma de governar quan va votar en contra de la nostra moció que demanava la creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses i que demanava no executar cap despesa sense  prèvia autorització, respectant les fases que marca la llei d'Autorització, Disposició i reconeixement de l'obligació (veure article).

En aquests cas eren factures  per valor de 51.074,45 euros i en alguns casos amb irregularitats assenyalades a  l’informe de l'interventor que mereixien explicacions que no es van donar.

Per què es segueixen contractant Comunitats de bens si la llei el prohibeix?

Per què no hi ha propostes subscrites pel responsable polític per autoritzar despeses que són superiors als 1.500 euros, incomplint les Bases d’execució?

Pensam que com partit de l’oposició  hem fet tot el que era a les nostres mans per evitar aquest desgavell; vam començant demanant una auditoria (segurament el regidor en Toni Cifre se recorda) , hem descobert nombroses irregularitats i desgavells  a la contractació, que hem posat en el coneixement del ple i en el de la fiscalia, hem presentat al·legacions, mocions, hem demanat responsabilitats...

No han fet cas a ningú; ni a l’oposició, ni a l’empresa que van contractar per ajudar-les, ni a l’anterior, ni a l’actual interventor. Només hi ha un qualificatiu per la seva gestió econòmica que és el de desastre.

Econòmicament ens trobam en un Titànic mentre el seu capità somnia amb l’auditori d’en Moneo i el regidor d’hisenda només pensa en que això s’acabi el més pres possible i només els seus amics i familiars sembla que tenguin barques de salvament.

Genial el blog Y si nos quitan lo bailao

 

Cal actuar a la fÓbrica.

Alternativa | 15 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Cal que Ajuntament i Consell Insular es posin d'acord i actuïn d'una vegada a  l'antiga fàbrica Can Morató. No es pot permetre tan de passivitat institucional davant una part de la nostra història.

La fàbrica de Can Morató (1922-1960), Bé d'Interés Cultural (BIC)  és una part molt important de la història de Pollença, i té un gran valor històric, artístic i també emocional, ja que a la mateixa han fet feina molt de dones de Pollença.

Fa més de mig any, des de finals del mes de març, que  el camí públic de Can Joanot es troba tancat als vehicles, pel perill dels despreniments a l'antiga fàbrica Can Morató de tapissos, que presenta des de fa anys un estat de ruïna avançat.

Als darrer plens hem demanat pel tema; la resposta del batle i regidor d'urbanisme va ser que fa mesos  s'havien enviat ordres d'execució als propietaris, per que aquests realitzessin actuacions per evitar els despreniments, igualment s'havia enviat una petició a Patrimoni sense obtenir resposta. Ahir a la fira el director de patrimoni ens va dir que havia contestat a l'Ajuntament i que havia enviat ordres també als propietaris. Esperam que aquesta vegada la comunicació i  coordinació entre les dues institucions sigui millor que  al cas de la declaració de BIC del centre històric.

Evidentment el tancament del camí és un molèstia pels veïns, amb la sort que encara tenen accés a través d'altres camins, però encara és més preocupant veure com es deixa caure un Bé d'Interes Cultural davant de la passivitat de l'administració pública

Ja que els propietaris no compleixen amb el seu deure de conservar la fàbrica (art 26) i no han fet les actuacions indispensables per preservar l'edifici ( el que es considera una infracció molt greu, art 101 de la llei), han de ser les administracions públiques (Ajuntament i Patrimoni) les que han d'actuar urgentment, per evitar els despreniments  i  obrir el camí. I el Consell ha d'iniciar el procediment per a  l'expropiació de la fàbrica,  donat l’incompliment greu pels propietaris del seu deure de conservació i el perill de destrucció de la fàbrica. L'article 33 de la llei contempla aquestes causes per realitzar una expropiació per interès social).

Articles anteriors sobre la fàbrica; 1 i 2.
 (Segueix)

Fira reivindicativa

Alternativa | 14 Novembre, 2010 18:53 | facebook.com twitter.com

Avui a la fira de Pollença la Plataforma pro camins públics i oberts ha volgut expressar el seu mal estar amb el tancament de camins públics que es ve produint de manera sistemàtica a tota l'illa.

Cal una actitud més ferma per part de les institucions, tot i que els darrers mesos sembla ser que des del Consell s'ha iniciat el procés per tal de recuperar el pas a la Carretera Vella de Lluc (un cas sagnant i que ja fa 5 anys que es donà) , ens veiem amb la legitimat que donà el reclamar el compliment de la llei, per tal de per tal de reclamar més diligència a les persones compromeses en els seus programes electorals i la seva promesa constitucional, en la defensa dels béns públics

 A més de mostrar aquesta pancarta a "les autoritats" presents, en Toni Gorries harecordat al batle els seus deures amb els ciutadans i amb el defensor del poble.

 

 

 

Trescant pel mˇn (CV) Els camins que van a PlanÝcia.

Alternativa | 14 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat dia 17 d’octubre se dugué a terme l’excursió reivindicativa per a l’obertura de les barreres dels camins que van a Planícia per les finques de s’Arboçar i Es Rafal. Hi va haver molta i variada assistència, malgrat el dia de pluja que va fer.

Les cases de Planícia estigueren obertes i se pogueren visitar casi totes les dependències, així se podien veure les eines i maquinària de la tafona que a pesar de ser relativament moderna, resulta molt interessant.

Està molt bé que les administracions comprin aquestes finques per a l’aprofitament comú però també haurien de defensar amb més força el que ja és comú com els camins públics que han estat usurpats. Els propietaris de finques que tanquen o s’apropien de camins públics ho tenen de cada dia més malament, de cada vegada tenen més gent a l’enfront, gent més convençuda i amb més ganes de resistir. Gent que està disposada a fer la feina dels polítics que miren de cap a una altra banda, còmplices d’alguna manera, dels usurpadors.       

                                                                                          A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Molt d'anys i bona fira.

Alternativa | 13 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Sort que a  Pollença hi ha un munt d'associacions i de ciutadans altruistes que posen tota la seva il·lusió en que la Fira sigui un èxit. Fira d'artesania, monogràfic sobre l'oliva, exposicions, desfilades de roba, actuacions, trial...

Esperam que hagi molt de visitants, d'animació, d'alegria i que entre tots superem la crisi econòmica i moral que sofrim. 

A la pàgina de Ràdio Pollença trobareu un llistat del programa d'activitats. Un mapa de la ubicació de les mateixes a la pàgina de l'Ajuntament.

MOLT D'ANYS I BONA FIRA

 

 

Compartim la idea de fer una fira austera però això no significa que la informació i publicitat de la mateixa s'hagi de donar de manera tan deficient com s'ha fet. Hem de recordar que hi ha tres regidors responsables de la Fira i que dos d'ells tenen dedicació exclusiva (aquí també es podia aplicar l'austeritat no?).

Tampoc significa que part de les despeses s'hagin d'haver de pagar mitjançant extrajudicials per que no s'hagin pressupostats!, cosa que ha passat el darrers anys.

Fer una fira austera no significa no planificar les coses bé i amb temps.


Davant de la violŔncia no pot haver excuses, tolerÓncia zero.

Alternativa | 12 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Per desgràcia ha estat a Pollença la segona víctima mortal de la violència masclista enguany a les Balears, i la número 71 a Espanya. Any rere any es seguim constatant  el nombre creixent de dones que  pateixen  la violència masclista i que lluny està de desaparèixer.

Avui a les 12.00 hores davant l’Ajuntament, en senyal de rebuig pel cas de violència de gènere que acabà amb la vida d’Anne Wanjiru.

Aquesta forma de violència és una construcció social i no una acció irracional. La violència masclista és un patró sexista que es reprodueix a totes les cultures del món, i que té que veure amb la manera en què es relacionen homes i dones, i el poder i rols que desenvolupen. La violència masclista s’ha donat al llarg de la història, és una violència arrelada en la nostra societat, però que ha quedat sempre invisibilitzada i silenciada. Les circumstàncies del cas de Pollença; diferència d’edat, de raça, previ atac de la dona a l’home... han fet que hàgim pogut sentir i llegir molt de comentaris,alguns vertaderes bestiesses,  que ens demostren que continua havent-hi una construcció social que dona cobertura al masclisme, i a l’argument que justifica el control i domini sobre les dones. Hi ha una part de la societat que segueix negant  que hi hagi violència masclista.

La previsió i la detecció precoç són les autèntiques claus del problema i la tasca del govern municipal és bàsica perquè és la instància més propera a les ciutadanes i, per tant, qui millor pot conèixer les necessitats de les dones maltractades. I és també qui primer les ha de fer arribar l’ajuda que requereixin. Només amb un compromís del conjunt de la societat – amics, companys de feina, família - per donar suport a les dones en situació de violència es solucionarà aquest problema.

En aquest moment els grups municipals amb representació a l’Ajuntament estam fent feina a una moció conjunta  pel proper ple que coincideix amb el dia internacional contra la violència de gènere, el dijous  25 de novembre. Si teniu qualque idea o aportació a fer a aquesta moció ens la podeu fer arribar a aquest blog o al nostre correu alternativaperpollenca@gmail.com .

El Consell de Mallorca i el Govern diposen d'eines i recursos en matèria d'assistència a la violència contra les dones


 L'Institut Balear de la Dona és l’organisme competent en l’assistència social integral a les dones víctimes.

 

 

 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb