URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Paciència finita.

Alternativa | 02 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Als dos darrer plens hem continuat demanant  pels comptes del Festival del 2006, 2007 i 2008 i per la reunió que fa temps s'hauria d'haver fet  per parlar d’aquest tema. El batle i regidor de cultura ens va dir al ple de setembre que la comptabilitat ja s’havia acabat i ens podiam reunir "ja". A dia d'avui segueix sense convocar aquesta reunió

Solitud inicial.

Fins que va esclatar el cas Voltor, ens vam trobat tot sols a  aquest tema, quan denunciàvam la situació irregular del Festival i  demanavam la seva regularització no només no vam tenir el suport de la resta de partits sinó que semblava que eram uns dolents que ens voliem carregar el Festival.  En aquell moment s'ens va acusar de desprestigiar el Festival i de que teniam un odi visceral a Unió Mallorquina quan simplement demanavam el compliment de la llei .

El nostre darrer intent de solucionar el tema políticament va ser al ple de febrer quan vam demanar una auditoria interna al Festival i tota la resta de partits van rebutjar  la nostra moció. Esgotada la via política  vam decidir presentar una denúncia a fiscalia. 

Els canvis després de l'operació Voltor.

El 21 d'abril quatre dies després de fer-se públic, per part de la premsa,  que la nostra denúncia havia estat inclosa  al cas voltor  les coses van a començar a canviar. I es va reunir per primera vegada la comissió de treball del Festival de Pollença.  L'ordre del dia d'aquella convocatòria només tenia un punt: en teoria se'ns havien de presentar els comptes del festival del 2006, 2007 i 2008. La realitat és que no se'ns van presentar els citats comptes. Dos dies després a la comissió especial de comptes del 23 d'abril també hi va haver només un punt a l'ordre del dia: la presentació dels annexos dels comptes del festival i una vegada més no es van presentar.  A aquella mateixa reunió vam poder llegir a pesar de que al batle no li va fer cap gràcia un demolidor informe de l'interventor sobre els comptes del Festival, informe del qual no se'ns va donar còpia amb l'excusa de que encara li faltaven alguns detalls que s'havia de completar en breu... Encara esperam.

Un canvi positiu va ser que  s'ens va deixar consultar les factures del Festival... i vam poder comprovar el desgavell total de la gestió del Festival amb un incompliment total de la llei de contractació pública. Encara no hem fet pública la majoria de les irregularitats que vam detectar per què el tema ja era en mans de la justícia i esperavam pacientment més canvis i actuacions per part de l'equip de govern.

Un altre canvi positiu  en el que es refereix a la gestió del Festival que ha passat a ser gestionada com un àrea més de l'Ajuntament, i contractacions i pagaments han passat per la Junta de govern. Després res més...

El final de la paciència. 6.000 euros de gratificació.

En contrast amb la nostra prudència, a final de juny el batle i regidor de cultura va declarar a la premsa que  els comptes del Festival  ja eren a  la Sindicatura de Comptes. Una mentida que va posar a prova la nostra paciència (veure article)

Des d'abril la Comissió del Festival no s'ha tornat a reunir, res sabem de l'informe de l'interventor, ni dels comptes del Festival que segueixen dormint el somni dels justs... I  a més a més l'equip de govern ha tengut el desvergonyiment de gratificar, per les seves tasques de coordinació del Festival 2009 per les quals havia estat alliberat de les seves feines a intervenció,  a un dels responsable del desgavell i de les greus  irregularitats de la gestió del Festival amb el pagament de 6.000 euros (junta de govern del 20 de juliol).Quan al ple de dijous vam demanar pel tema la resposta del batle i regidor de cultura va ser que aquest funcionari havia fet molt d'hores. Hores que pel que hem vist no van ser suficients per complir la llei de contractació pública.

L'edició del 2011 ha d'esser la de celebració del cinquantenari del Festival, i la millor manera de començar a cel·lebrar aquest aniversari és fer net d'una vegada; analitzar el que s'ha fet mal, canviar-ho i assumir les responsabilitats corresponents. La nostra paciència definitivament és finita.

Breu història (veure articles secció Festival)  


Un exemple més del desgavell de la gestió del Festival ha estat la perdua del que era el domini del Festival; festival.org . Una empresa  caça-dominis ho va registrar i  l' ha “adaptat” als seus interessos, amb  enllaços a casinos. Al blog de Daniel N. Gonzàlez podeu trobar un bon article sobre el tema.

Recordau que el domini del festival és ara  festival.com.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb