URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

A l'espera de l'informe sorpresa.

Alternativa | 08 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va rebutjar la nostra moció relativa a la realització d’un pla de millora d’aparcaments. Amb els vots en contra de UM-UNPI i PSOE, l’abstenció del PP-UMP i el vot a favor del PSM i el nostre 

Com hem comentat aquesta moció responia a una petició de diferents  representants d’ una sèrie d'associacions  que  ens havien exposat la necessitat  d'aparcaments al municipi, sobre tot al Port de Pollença, per tal d'acollir l' increment de vehicles de l'estiu. La proposta que ens van fer aquests ciutadans era fer un aparcament al costat de la zona humida de la Gola,  una proposta que no compartim i que a més és inviable (és una zona inundable) pel que vam  cercar un alternativa com la que avui presentam al ple.

Com ja vam explicar (veure article) hem calculat que hi ha  nombroses places d'aparcament poc utilitzades, cal obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació i el centre del Port de Pollença, arreglar i condicionar els aparcaments existents, optimitzar les  zones de carrega i descarrega  i els  guals permanents (570 a Pollença), millorar la senyalització vertical i horitzontal adient, la informació als mapes i internet... Evidentment al ple com vam dir que es tractava de millorar aquestes idees amb altres de la resta de partits i ciutadans.

Aplicant aquestes  mesures es facilitaria a un cost baix la utilització de places d'aparcament que ara ningú utilitza. Per tot això consideràvam fonamental realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments.

El debat.

El PSM va votar a favor; recordant el necessari que era el pla de mobilitat i que abans de fer noves infraestructures hem de millorar les que tenim

El grup PP-UMP es va abstenir a partir de dues matisacions.

   - Van dir que no eren partidaris de renunciar a l'aparcament al costat de la zona humida. Un argument que ens va semblar una mica absurd. Nosaltres ens oposam (veure article) però ara parlàvam de millorar el que ja tenim, una vegada fet el pla de millorar  igual més d'un s'adona que no cal fer un nou aparcament i menys per destrossar la zona humida que ara es comença a recuperar.

 - L'altra matisació és que aquest pla de millora havia d'estar emmarcat dins el pla de mobilitat. Compartim aquest argument però ara mateix tenim un pla de mobilitat que diu ben poca cosa d'aquest tema i fer un nou pla de mobilitat llevarà temps, els ciutadans volien solucions per la temporada que ve.

- UM-UNPi i PSOE van a votar en contra i la seva argumentació, en paraules del regidor de policia en  Toni Cifre (PSOE) va ser que tenia dos informes un referent a la zona blava i altre als aparcaments que deien que no calia cap pla de millora dels aparcaments. El comportament lògic i democràtica hagués estat que s'ens haguessin donat aquests informes a la comissió informativa prèvia al ple (les mocions es presenten amb vint dies d'antelació per això entre altres coses). No s'ens van donar els informes ni a la comissió (on no va venir el regidor de policia i ni es van citar), ni al ple, ni encara ara (a pesar de que els hem tornat a demanar).

 Respecte a la zona blava, el regidor va dir que la conclusió del informe és que la zona blava no necessària. Ens alegra aquest informe ja que al ple de maig del 2008 vam presentar una moció demanant la seva supressió, que va ser rebutjada (veure article).

A l'altre informe, segon el regidor, es diu que només es podria millorar l'aparcament del centre de salut del Port, que els aparcaments de la circumval·lació no es troben infrautilitzats (llevats dels que hi ha entre la rotonda de les figueres al camp de futbol),i que la senyalització està bé. Esperam tenir aquest "sorprenent" informe per comentar-ho.

Si això no és infrautilitzar uns aparcaments, ja ens direu.

 


 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb