URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Davant de la violència no pot haver excuses, tolerància zero.

Alternativa | 12 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Per desgràcia ha estat a Pollença la segona víctima mortal de la violència masclista enguany a les Balears, i la número 71 a Espanya. Any rere any es seguim constatant  el nombre creixent de dones que  pateixen  la violència masclista i que lluny està de desaparèixer.

Avui a les 12.00 hores davant l’Ajuntament, en senyal de rebuig pel cas de violència de gènere que acabà amb la vida d’Anne Wanjiru.

Aquesta forma de violència és una construcció social i no una acció irracional. La violència masclista és un patró sexista que es reprodueix a totes les cultures del món, i que té que veure amb la manera en què es relacionen homes i dones, i el poder i rols que desenvolupen. La violència masclista s’ha donat al llarg de la història, és una violència arrelada en la nostra societat, però que ha quedat sempre invisibilitzada i silenciada. Les circumstàncies del cas de Pollença; diferència d’edat, de raça, previ atac de la dona a l’home... han fet que hàgim pogut sentir i llegir molt de comentaris,alguns vertaderes bestiesses,  que ens demostren que continua havent-hi una construcció social que dona cobertura al masclisme, i a l’argument que justifica el control i domini sobre les dones. Hi ha una part de la societat que segueix negant  que hi hagi violència masclista.

La previsió i la detecció precoç són les autèntiques claus del problema i la tasca del govern municipal és bàsica perquè és la instància més propera a les ciutadanes i, per tant, qui millor pot conèixer les necessitats de les dones maltractades. I és també qui primer les ha de fer arribar l’ajuda que requereixin. Només amb un compromís del conjunt de la societat – amics, companys de feina, família - per donar suport a les dones en situació de violència es solucionarà aquest problema.

En aquest moment els grups municipals amb representació a l’Ajuntament estam fent feina a una moció conjunta  pel proper ple que coincideix amb el dia internacional contra la violència de gènere, el dijous  25 de novembre. Si teniu qualque idea o aportació a fer a aquesta moció ens la podeu fer arribar a aquest blog o al nostre correu alternativaperpollenca@gmail.com .

El Consell de Mallorca i el Govern diposen d'eines i recursos en matèria d'assistència a la violència contra les dones


 L'Institut Balear de la Dona és l’organisme competent en l’assistència social integral a les dones víctimes.

 

 

 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb