URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Factura polèmica

Alternativa | 17 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

A l'aprovació de l'extrajudicial que vam comentar ahir, vam demanar una explicació detallada d’una de les factures més importants de la relació, 5.378,73 euros, de JJ Roy Imatge S.L referent al disseny, impressió i altres de l’exposició de Guillem Cifre de Colonya (23 d'octubre 2009 -10 de gener de 2010) .

Una factura que com podeu veure a la mateixa i  indica l’interventor al seu informe no tenia cap tipus de proposta subscrita per un responsable polític quan totes les factures per valor superior a 1.500 euros l'han de tenir.

L’anterior regidor de cultura, Tomeu Cifre, ens va indicar que el no va participar del muntatge final d’aquesta exposició ja que va ser els dies que va ser destituït. Per tant vam suposar que el responsable d’aquesta factura era o bé el senyor batle o el que era el seu regidor de cultura en l’ombra, el senyor Toni Oliver. En aquest cas era important l'explicació d'aquesta factura ja que l’administrador d’aquesta empresa va ser detingut en l’operació anticorrupció voltor, i a la seva declaració va admetre que havia manipulat processos de negociats amb INESTUR amb coneixement del senyor Oliver. A la mateixa declaració a la policia nacional va reconèixer també que realitzava la pàgina web de  Unió Mallorquina de Pollença, a petició d’en Toni Oliver, sense haver pressupostat ni cobrat res.  Aquest empresari de disseny gràfic és el mateix que ha facturat quantitats importants al festival, això sí en aquest cas sense necessitat de manipular cap negociat, ja que ni tan sols es feien negociats. Amb un tracte de favor que incloïa les pressions del senyor Toni Oliver (que teòricament no ocupava cap càrrec a l'Ajuntament) per accelerar els pagaments a aquest empresari.

Per contestar a la nostra pregunta, el batle va fer venir a la tècnica del museu que va explicar que havia estat iniciativa seva  la contractació de l'empresa assenyalada, ja que feia una bona i seriosa feina. Igualment  posteriorment el batle ens ha donat còpia de la presentació del projecte i d'un pressupost de l'empresa assenyalada del 2 d'octubre,quan Tomeu Cifre era encara regidor.

Per altra part l'exposició es podia haver realitzat de manera més econòmica ja que la UIB ja havia facilitat el dissenyador que va fer el logotip de l'any Guillem Cifre i també dissenyà el material portàtil de l'acte inaugural. Podia haver fet el mateix a l'exposició a fi de només haver de pagar la impressió i poca cosa més. Per què no es va aprofitar aquesta aquesta circumstància?

Hi ha dos fets molt clars:

- Cap polític es va fer responsable d'una factura de 5.378,73 euros que havia d'haver anar acompanyada d'una proposta política.

- Una factura d'un acte programat de l'any Guillem Cifre de Colonya, pressupostat amb temps, acaba a una relació extrajudicial.

 Aquests són els fets, vosaltres podeu treure les vostres pròpies conclusions.

Com sabeu ens agrada contar amb col·laboradors com Miquel Trias, que ens aporten els seus dibuixos originals. Avui publicam un dibuix de Mateu Moragues "Canari".

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb