URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La fi de la miopia golfistica?

Alternativa | 19 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Estam d’enhorabona, la Convenció Internacional Ramsar, l'organisme oficial internacional que regula i defensa les zones humides del planeta,a la qual es troba adherit l'estat espanyol, ha fet un informe demolidor (pdf) al que indica que el projecte de construcció d'un camp de golf, o qualsevol altre projecte alternatiu que impliqui un canvi substancial de l'ús de la terra de la zona de Son Bosc ha de ser desestimat definitivament i aconsella executar de manera immediata una actuació de restauració ecològica de l'espai.

Així mateix, l’informe remarca que el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) s'hauria de modificar per incloure Son Bosc, perquè té "ecosistemes i hàbitats d'interès comunitari".  i que la llei mitjançant la qual es declarà el camp de golf com un projecte d'interès autonòmic el juliol -amb els vots de PP i UM- hauria de ser derogada immediatament, ja que "no és convincent en els seus enunciats, ni rigorosa en el tractament dels antecedents". La delegació internacional considera que, malgrat les transformacions que ha sofert la zona aquesta conserva tots els seus valors funcions ecològics. 

 Volem destacar que entre les persones entrevistades per la misió d'assessorament de Ramsar es troba Pere Tomas Vives que ha col·laborat en diverses ocasions amb nosaltres, entre altres coses en la defensa de la zona humida de l'Ullal (un cas de miopia urbanística). Pere Tomas és consultor internacional especialitzat en humedals mediterranis i director dels Estudis de Planificació de s’Albufera de Mallorca. Igualment a l'infome es cita el centre de turisme ornitològic de la Gola com l'únic centre de turisme ornitològic de les Balears i la potencialitat del turisme de natura. 

Podeu comparar el que diu l’informe amb el que han defensat el PP, UM i la majoria dels regidors del nostre Ajuntament.

Fa més de dos anys tota la resta de partits de l’Ajuntament, UM-UNPI, PSOE, PP-UMP i PSM, van votar en contra d’una moció nostra per incloure l'àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S'Albufera de Mallorca. (veure article; Son Bosc, seguim girant cap a la dreta.)  Van argumentar que no ens podiem ficar en el que feia l'Ajuntament de Muro. A Alternativa argumentavam que no es tractava d'un cas més de destrucció de paisatge per un camp de golf si no d'un tema de biodiversitat mundial i que no podiam restar indiferents. El que no veien la resta de regidors l’ha vist un organisme internacional amb la seva  seu central a Suïssa. Això es diu miopia “golfística”.

Dos anys després, al ple de març del 2010, el PSM ( ja a l’oposició) va  presentar una moció en el mateix sentit a la que havia votat en contra dos anys abans.  La protecció de l’Albufera estava per damunt d’aquesta incoherència i Alternativa no havia canviat d’opinió i vam votar de nou a favor. Una vegada més la miopia golfísitca va a afectar a UM-UNPI, PSOE i PP-UMP van votar en contra.

Encara resta molt de feina per fer, malgrat aquest important informe sabem que la miopia golfística d’alguns no es tan fàcil de llevar.

 


 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb