URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El poble Sahrauí la Palestina del Marroc

Alternativa | 20 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Un nou article del nostre columnista més fidel, en Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

Quina vergonya i quin cinisme d’Espanya i de l’ONU!  Zapatero digué a la cimera de G 20, referint-se al atac de Marroc contra el campament d’El Aaiún, que “tiene que defender los intereses españoles”. A filar estopa els drets del poble sahrauí, la justícia, el dret internacional, la Resolució de l’ONU 1514 (XV) més clara que l’aigua. A fer vaumes  tota una nació que fa més de 30 anys, està deixada de la mà de Déu, sotmesa, dispersa, perseguida, invadida, separada per una murada de més 2.000 kms, que controlen 150.000 soldats marroquins, radars, mines antipersonals i anticarros (tot això a un cost de més d’un milió d’euros diari).

La nova ministre d’exteriors, Trinidad Jiménez, ho ha acabat d’enrodonir dient que “las relaciones con Marruecos constituyen una prioridad de nuestra política exterior”, (i la exprovíncia espanyola sahrauí, que s’abandonà en mans del Marroc: a fregir ous de lloca ). Afegí: “Por razones de orden estratègico, seguridad frente al terrorismo y narcotráfico, gestión de flujos migratorios y también relaciones comerciales y econonómicas”. Naturalment si el que posa en darrer lloc anàs en primer lloc pentura seria més cert, sense negar que tota la resta sigui cert, però totes aquestes raons, no poden passar davant als drets humans i als drets del poble sahrauí. Tanta sort que són socialistes i que el nostre rei és un gran amic del monarca absolutista Mohamed VI! Llavors anirem a sembrar democràcia a tirs per Afganistan.

La ONU es deixa envitricollar per Marroc que enreda la voga i se’n fa trons resolucions, acords, del referèndum aprovat des d’el 1992, i fa propostes inacceptables. Mentre va implantant assentaments marroquins al Sàhara Occidental convertint els sahrauís en minoria, ja que molts fugiren i es refugiaren als campaments d’Algèria i així, fent trampes, guanyaria el referèndum. A més a més, arresta activistes humanitaris, impedeix l’entrada de periodistes i observadors, es fa seves les riqueses del país: pesca, fosfats, petroli i gas. I el sahrauís, a badar la boca al vent.

Per aclarir el que passa la ingènua (?) T. Jiménez i Rubalcaba esperen que Rabat doni clarícies del que ha passat amb l’atac al campament d’El Aaiún. És com encarregar el formatge a les rates. Ja se sap qui massa se cala, el cul mostra. ¿No vos sembla la mateixa història que viu el poble palestí amb Israel?

 Ferreres al diari público.


 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb