URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CVI) El molí des Castellet.

Alternativa | 21 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Quan he vist anunciada la propera pujada reivindicativa al molí des Castellet, he recordat que no fa molt el poguérem visitar acompanyats d’una persona que va estar vinculada a aquesta finca i que ens va donar bones explicacions dels usos de les diferents antigues construccions i alguns detalls del molí.

El molí no se troba en molt bon estat i té risc seriós d’esbucar-se. A dalt encara hi ha una de les pedres de moldre que se troba sobre un plataforma d’obra i aquesta damunt una estructura de fusta que per haver-se banyat repetidament s’està podrint. Si la pedra cau, segurament espanyarà l’escala, que és d’escalons d’una sola peça encastats a la paret, apart de dur-se’n la resta que queda dels altres pisos i amb moltes possibilitats, si pega a un costat, de cruiar o tombar una part de la paret.

El lloc és idíl·lic, un mirador sobre Calvià. S’ha de fer tot el possible per a la seva restauració i per a que se li doni la protecció adient.

Està clar que és un lloc emblemàtic, quan se va posar a la venda les institucions no feren menció; ni Govern, ni Consell. L’Ajuntament devia tenir coses més importants de que ocupar-se. Si no hi ha guany no interessa.

                                                                                              A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb