URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Funcionament democràtic

Alternativa | 22 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

El proper dijous hi haurà ple ordinari i com sempre a més de  mocions presentarem un bon grapat de precs i preguntes, el que consideram un exercici democràtica molt sa i necessari. 

Encara hi ha regidors de l'equip de govern que preferirien respondre en privat, i que es molesten per que facem  precs i preguntes al ple. igualment hi ha gent que és al·ludida a les preguntes que es molesta quan aquestes es fan de forma pública i consten en acta. A les barres del bar, al carrer o al fil directe els al·ludits no tenen oportunitat de defensar-se ni respondre, al ple sí.

Pensam que quaranta anys de dictadura encara es noten massa a actituds i funcionaments tan de l'administració com dels ciutadans; regidors que no contesten al ple, treballadors públics que es molesten si es demana per la seva feina i ciutadans que tenen por de denunciar per escrit. 

Per exemple no fa massa temps vam demanar per l'estat de deixadesa de la Cala Sant Vicenç i si els homes assignats per l'àrea de serveis a la mateixa Cala eren els més adients, suficients...? El regidor de serveis, Marí Ochogavía,senyor que té dedicació exclusiva i al que s'havien presentat les preguntes per escrit amb dos dies d'antelació, no va dir res al ple, però després aquest regidor es va encarregar d'encalentir als treballadors contra nosaltres, i un d'aquest treballadors va anar per bars i negocis d'amics malparlant de nosaltres. Què hagués estat el normal i democràtic? Simplement que el regidor hagués donat una resposta al màxim organisme democràtic i públic que tenim, que és el ple. Igualment el treballador abans de res hauria d'haver demanat al regidor; I tu que vas contestar? i després es podia haver dirigit al nostre regidor. 

 També hem de dir que en multitud d'ocasions ens trobam amb denúncies de gent que té  por defer les seves denúncies per escrit i ficar-les per registre a l'Ajuntament (cosa que pensam sempre s'ha de fer). Nosaltres no tenim cap problema en demanar les explicacions corresponents al ple però pensam que si volem  avançar cap a una democràcia de bons i de veres, la gent ha de perdre la por. Ja sabeu que si voleu fer-nos arribar les vostres queixes, denúncies o escrits, ho podeu fer a alternativaperpollenca@gmail.com

Entre altres, aquesta setmana hem rebut les següents queixes d'una veïnada del carrer Cecilio Metelo, per les que demanarem al ple. La primera queixa és la de l'estacionament del cotxe d'un oficial de policia local que ha ocupat dos aparcaments públics més de 24h. Segons la veïnada el fet va ser denunciat però la policia no va llevar el cotxe. A més la mateixa veinada es queixa que des de que han obert un local al carrer Cecilio Metelo que fan pizzes i venen pa, "hi ha molts de joves que hi van els divendres i dissabtes a la tarda nit,  corren amb les motos sense tub d'escapament i de forma temerària i ningú no els diu res. Hi ha veïnats que s'han queixat a la policia, però pràcticament ni han aparegut. A més, hi ha poc llum i molts de joves es fiquen a les entrades d'algunes cases i pisos i embruten i consumeixen substàncies estupefaents"

 Dues queixes prou normals a l'àmbit de la convivència ciutadana, dues queixes que no hauria d'haver cap problema de fer per escrit a l'Ajuntament. Dues queixes que en el fons fan referencia a dos problemes greus a Pollença (a més de la por citada): La manca d'alternatives d'oci pels joves i la percepció dolenta de la feina de la policia local (només s'ha de veure el darrer fill directe, per veure que no és un cas aïllat). Amb menys por, més transparència i informació estam segurs que les coses anirien millor.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb