URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prou de caciquisme !

Alternativa | 23 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 El regidor de serveis, senyor Martí Ochogavía (UM_UNPI) segueix realitzant il·legalitats amb el suport o passivitat  de la resta de regidors de l'equip de govern. En aquest cas el regidor  s'ha saltat la llei de contractació de personal, i pel seu compte i risc va enviar directament a un treballador a fer feina per l'Ajuntament

Aquesta és la surrealista història.


Diversos treballadors de l'Ajuntament ens han denunciat que els 8 i 9 de novembre, va aparèixer a la nau de serveis del polígon (que s'està condicionant en aquest moment per acollir l'àrea de serveis) un treballador extern fent feina  al mateix lloc dels operaris de l'Ajuntament. Els mateixos treballadors  van demanar a dita persona, el dia 8,  si tenia qualque tipus de contracte, i va contestar que sí. Quan davant l'estranyesa dels treballadors es  van posar els fets en coneixement dels representants sindicals aquests  no tenien constatació de cap contractació.


El dia 9 els represents van demanar al treballador extern el seu nom, aquest es va posar molt nervios, va donar el seu nom que era portuguès, després "s'enrrecordà que era autònom" i que l'havia enviat el regidor de serveis en Martí Ochogavia.  Pel que sabem és tracta d'una persona que habitualment fa feines particulars a les propietat del regidor de serveis.


  Els representants sindicals van posar els fets en coneixement de la tècnica municipal de relacions laborals per comprovar si en tenia cap noticia i la seva resposta va ser que no hi havia cap proposta per contractar a cap treballador. El mateix dia després d'haver parlat amb ell, el treballador extern s'en va anar "sense tant sols acabar de posar el fang". Interrogat per aquests fets, el regidor de serveis va admetre que havia enviat aquest treballador "per què feien falta més treballadors a la nau".

Una vegada més el regidor de serveis es salta la llei de contractació pública de personal, actuant com si l'ajuntament fos ca seva i la llei un entrebanc als seus parts i quarts, amb actituds més pròpies del caciquisme del segle XIX que del que és l'administració pública del segle XXI.

Fa un any vam fer un ple extraordinari convocat pels tres grups de l'oposició, a iniciativa d'Alternativa, al que vam demanar la reprovació del regidor de serveis. Des d'aquell ple venim demanant, sense èxit, la dimissió del regidor de serveis o el seu cessament per part del batle, pel seu incompliment de la llei de contractació públic. Encara que s'està fent feina per regularitzar la situació el que és cert és que a dia d'avui, un any després de denunciats els fets, empreses de familiars del senyor regidor de serveis se segueixen encarregant de feines de manteniment de jardins i enllumenat públics sense cap tipus de contractació. 

 Fins quan la resta de regidors de l'equip de govern seguirán donant suport a les mangarrufes del regidor de serveis?  Per què  el batle no el cessa immediatament?

Castelao un referent a la lluita contra el caciquisme. (blog arel -arte)

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb