URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple ordinari novembre

Alternativa | 24 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Ordre del dia del ple ordinari, aquest dijous 25 , a les 20,00 hores.

Demà comentarem les dues mocions que presentam en solitari.

1.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 708 de dia 8 de novembre de 2010 .

 Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per l'entitat MESANPE contra l'adaptació del  PGOU al POOT. Un capítol més de la llarga lluita contra la impactant villa Cortina.

2.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 709 de dia 9 de novembre de 2010  

 Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós administratiu interposat per  Melchor Mascaró contra l'adjudicació del contracte de neteja viària.

3.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons")  amb categoria de Monument. La canalització del segle XIX de la font de Ternelles va suposar un aqüeducte per salvar els desnivells, els restes del qual encara es poden veure a simple vista i les importants fonts de  la plaça de l'Almoina i de la plaça del Mercat entre altres.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 4/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits

 Un mes després, un altre extrajudicial més.  11.216,36 euros. El més sorprenent una factura  de juliol del 2007

5.-  Moció del grup municipal Alternativa EU-EV a favor d’un impost a les transaccions financeres

 Aquesta moció és el nostre suport a la campanya d'Attac Mallorca. L’excessiva mobilitat en els mercats financers soscava la funció dels governs, i aquest impost significaria que els governs puguin seguir polítiques econòmiques autònomes i sobiranes en benefici seu.

6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa a l’aplicació de la llei contra la morositat de les administracions

  Es tracta de complir la  Llei 15/2010, de 5 de juliol, que obliga a les administracions locals a mantenir un registre de factures i a presentar informes trimestrals al plenari sobre el compliment dels terminis de pagament de l'administració. A més de ser una obligació legal, és un avanç a la transparència en la gestió dels doblers públics.

7.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals amb motiu del dia 25 de novembre Dia Internacional contra la violència de gènere

Una moció conjunta més que necessària a aquest moment. N Només amb l’esforç i compromís de tots aconseguirem eradicar la violència de gènere.(Veure article sobre el tema).

8.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals de suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESC.

Per tal d’assolir el reconeixement de la UNESCO és important que tota la gent que estima aquesta terra doni suport a aquest projecte. 

9.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre dedicació d’un carrer del municipi al fill il·lustre senyor Pere Josep Cànaves Salas

Una molt bona iniciativa.En Pere Josep Cànaves, fill il·lustre de Pollença, fou el darrer batle de la II República. Pel seu càrrec i la seva resistència al cop d'estat  va ser afusellat a Palma el 27 de gener de 1938. (Biografia a la pagina de Pep Vilchez)

 

10.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals respecte la declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental   

 Cal passar de les paraules als fets. No és possible que hagi un tracte de favor a una dictadura que no respecta els drets humans més bàsics . (Veure articles sobre el tema 1 i 2)

11.- Designació de representant municipal als consells escolars

 Serà la regidora d'educació; Mª del Mar Sastre.

12.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Com sempre hem presentat un bon grapat de precs i preguntes per escrit.

 Cal protegir el nostre patrimoni i que no es perdi  l’empremta del passat.

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb