URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Política barroera

Alternativa | 29 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple del passat dijous es va rebutjar la nostra moció relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons")  amb categoria de Monument. Pels vots en contra de UM-UNPI, PSOE i PP-UMP, vots a favor de PSM i nostre.  

Ens va sorprendre totalment el rebuig a aquesta moció. Cóm es pot votar contra fer una petició al Consell per obrir un expedient de protecció del sistema hídric de Ternelles del que forma part un element tan significatiu com la font del gall? El rebuig només es pot entendre des de la política barroera de votar en contra simplement per que la presentava Alternativa. Com vam dir al principi de la legislatura nosaltres pensam que les mocions s'han de votar en funció de les mateixes no del grup que les presenta, i aquesta és la filosofia que hem mantingut tota la legislatura.

 Com ja vam explicar a la primera valoració del ple (article) els arguments donats al ple poca cosa tenien a veure amb la moció. En Tomeu Cifre, el portaveu del PP-UMP,  que no s'havia preparat el tema, es va anar totalment del sentit de la moció i es va imaginar una espècie de complot conjunt amb la plataforma pro camins públics i obert i el PSM per perjudicar a la propietat de Ternelles, començar a parlar del tema del camí i la que res tenen a veure amb la canonada i aqüeducte de Ternelles. A no ser que ara la propietat també es vulgui fer seva aquesta canalització pública d'aigua. 

La improvisació del regidor del PP també va deixar en evidència el seu poc respecte  pel patrimoni quan va dir el millor era que  la fàbrica de Can Morató caigués  per obrir el camí !! a la vegada que es va dedicar a atacar la llei de patrimoni que va fer el mateix PP.

Tomeu també va demanar  per què no haviem presentat un estudi. Un altre argument sense sentit, ja que a l'exposició de motius ja havíem resumit l'estudi  de Miquel CIFRE CIFRE i Pere SALAS VIVES; "Les aigües públiques a Pollença", fonament de la nostra moció. Si hagués demanat aquest estudi se l'hagessin donat a la Comissió Informativa. Però de totes maneres el que va demostrar en Tomeu és desconèixer la llei de patrimoni, ja que  la incoació de l'expedient serveix entre altres coses per recaptar informació sobre el que s'ha de protegir.

La Comissió Insular del Patrimoni Històric corresponent, abans d’acordar la iniciació del procediment, podrà recaptar dels particulars o de qualsevol organisme públic o privat la informació necessària sobre el bé, que s’haurà d’emetre en el termini màxim d’un mes. Art 7.

Igualment el regidor del PP ens va demanar per què ningú s’havia interessat per altres sistemes hidrics,  molins...Que hi hagi altres elements a protegir no pot ser argument per no protegir el sistema de Ternelles que té un valor que el fa diferent a tota la resta, ja que és l'inici de l'abastiment d'aigua com un servei públic a Pollença i va donar a l'Ajuntament noves funcions i responsabilitats. 

 Respecte als arguments de l'equip de govern en paraules del  batle , va dir que no entrava en el fons de la moció!!!!!! i es va dedicar a atacar al director actual de patrimoni i dir que és patrimoni qui havia d'iniciar expedient. Tan a aquest tema com a la fallida declaració de BIC del centre històric del municipi el batle ha demostrat posar les seves baralles amb el seu antic soci de govern per damunt del seu deure de protegir el patrimoni del poble. Lamentable actitud en una persona que ha perdut el sentit de la institució que representa. Una postura més que lamentable  en  el que ha estat el primer i únic Conseller de patrimoni a l'anterior legislatura. Clar que a aquell govern el temps ha demostrat que es feia de tot menys feina pels ciutadans.

I finalment volem parlar de la lamentable actuació dels regidors del PSOE, que una vegada més no van dir res. Cap sorpresa ja coneixem la submissió dels regidors del PSOE a UNPI-UM, però és que només fa dos mesos en Juanjo Mir havia dit al ple que le semblava interessant la declaració com BIC del sistema hídric de Ternelles. Una mentida més, una submissió més i un pas més en una legislatura penosa al servei d'en Martí del Paraíso i companya. 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb