URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hora de despertar.

Alternativa | 30 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 Als darrer plens hem seguit demanant per l'auditori, actual Can pedra.

- El batle ha tingut ja la reunió prevista amb el president de govern respecte a les subvencions compromeses per l’auditori? En cas de resposta negativa, com és que sent els seus socis de govern del mateix partit que el president fa mesos que ha sol·licitat aquesta reunió sense resultat? S’han encarregat ja els estudis que hi ha pendents i subvencions.

Fa uns mesos el batle i na Francisca es van reunir amb la consellera de turisme, i segon ells en cap moment els va dir que hagués perill de perdre les subvencions compromeses. Però encara no s'han reunit amb el president i això que va venir a la Fira.

- S’han iniciat ja els informes i estudis que vam demanar a la nostra moció aprovada al ple de març (veure article) respecte a l’auditori;que justifiquen el pressupost previst (11,5 milions), les 600 places de capacitat previstes, una previsió de les partides pressupostaries anuals necessaries pel manteniment, dotació de personal i programació artística.

Segon el batle l'informe que justifica el pressupost i les places ja s'ha fet però encara no l'hem vist. La resta d'informes no s'han fet.


Resulta increïble que a una instal·lació que hipoteca al municipi no hagi hagut ni tan sols una reunió de tots els grups polítics. per tractar el tema. I això que el batle va anunciar al Ddm en febrer de l'any passat (veure article):

En el plenario del mes de febrero, el Ayuntamiento de Pollença respaldará el proyecto del Auditorio de Rafael Moneo. Así lo cree el alcalde, Joan Cerdà quien ayer indicó a este diario que, a excepción del grupo de Esquerra Unida, "que siempre ha estado en contra", el "resto de regidores -PP, PSOE, PSM y UM- siempre han defendido el proyecto".

A una reunió al mes de juny del 2009, primera i únic que hem tengut amb el batle per aquest tema (article)  ens va dir  que portaria el tema al ple abans de final del 2009... Fa dos mesos a la tertúlia de polítics vam tenir un dur debat amb el batle que encara parlava de la possibilitat de l'Ajuntament per endeutar-se per fer l'auditori d'en Moneo! O sigui no ha pogut obrir l'escoleta, ni el centre de dia, es paga als proveïdors  amb més d'un any de retard... i el batle pensa que ens hem d'endeutar com mínim en 1,300.000 euros per que els 10,2 milions d'euros del govern no són suficients pel seu auditori d'en Moneo. 

Ja és hora que el batle desperti del seu somni i comenci a prendre decisions, no podem continuar amb més de 10 milions en subvencions a l'aire. Han passat vuit anys des de que es va començar a parlar del tema, i ni el batle ha estat capaç de fer el auditori d'en Moneo, ni tenim una sala multifuncional decent, i tot a una situació econòmica desastrosa.

Cal actuar i assegurar-se que realment no s'han perdut les subvencions i negociar si aquestes només es poden utilitzar per una sala multifuncional o es poden utilitzar  a més  a més per altres necessitats. El que es faci s'ha de fer des de les necessitats i possibilitats reals del municipi.

Maqueta de un somni que ens està sortint molt car.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb