URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Després del desgavell , cal fer una bona feina.

Alternativa | 01 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Després de mesos de denuncies d'Alternativa per Pollença de les irregularitats i deficiències a la redacció del pla de mobilitat sostenible (veure articles anteriors), finalment la Junta de Govern ha iniciat el procediment per rescindir el contracte de l’empresa redactora  i ha anul·lat el pagament que s’havia aprovat de 18.593 euros a l’empresa (pagament que encara no s’havia fet per la manca de liquides de l’Ajuntament). 

Resum la nostra feina d'investigació i fiscalització.

Com recordareu al mes d’abril a Alternativa per Pollença vam denunciar el negociat  dirigit per fer que el pla de mobilitat fos redactat per  una empresa del nebot de la primera tinent de batle i portaveu del PSOE, na Francisca Ramon. Posteriorment vam anar denunciant totes les mancances i incompliments d’aquest pla. Al mes de juliol vam presentar una moció demanant la rescissió del contracte i quan s’ens va donar la documentació vam descobrir a més un plagi dels objectius al mateix. Vam retirar la moció a petició de l’equip de govern per que pogués estudiar les nostres denúncies amb el compromís de que la Comissió Tècnica  (formada per l'inspector i l'oficial de circulació de la policia local, l'enginyer municipal i el tècnic de medi ambient) fes una revisió acurada del que s'ha lliurat com pla de mobilitat.

Al mes d’octubre davant la manca de resposta per part de l’equip de govern vam tornar a presentar la nostra moció de rescissió de contracte que es va aprovar  amb els vots a favor del tres grups de l’oposició PP-UMP, PSM i Alternativa i l’abstenció de l’equip de govern. Durant aquell ple el debat el regidor de medi ambient va negar reiteradament la nostra denúncia de que s’havia aprovat un pagament de 18.593 euros a l’empresa redactora, quan no havia lliurat encara cap document incomplint  el plec de condicions  que deia que el preu total del contracte (49.581,18 euros)  s'abonaria una vegada presentat el projecte acabat. Finalment també han tingut que reconèixer que s’havia aprovat aquest pagament irregular, signat pel batle,  que han tingut que anular.

A aquell ple d’octubre s’ens van negar els informes sobre la redacció del pla  que havia realitzat la Comissió Tècnica en abril i juliol. Ara finalment ens han donat aquests informes dels que parlarem a altre article, i que coincideixen amb la nostra impressió senyalant les múltiples deficiències i insuficiències del pla de mobilitat i declarant el mateix No apte.

S’ha perdut una legislatura i dos subvencions per la incompetent i irregular gestió de l’equip de govern a un tema molt important  com és el de millorar la mobilitat al municipi i fer-la sostenible. Entre altres coses aquest pla ha d'ajudar a decidir que es fa a la primera línia del Port de Pollença o al tema dels aparcaments.

Tot el que ha estat relacionat amb aquest pla fins ara ha estat un desgavell que hauria d’haver comportat la depuració de les responsabilitats polítiques corresponents, però ja sabem que els que ens governen són uns irresponsables.

Cal fer un bon pla de mobilitat

Com sempre hem dit ara esperam que es facin les coses bé des d'un principi amb la contractació d'una nova empresa per a la redacció del pla de mobilitat seguint els criteris bàsics de la contractació pública, que no es van seguir a l'anterior ocasió; publicitat, lliure concurrència i transparència.

Cal un pla de mobilitat ben fet i complet, quan van fer la barroera prova de semipeatonització del Port ja vam enumerar les línies mestres del pla de mobilitat.

Primera amb un treball de camp; recollint una per una totes les opinions i problemes  dels comerciants, veïns, vianants, conductors de primera línia (horaris de repartiment, situacions particulars, càlculs de freqüència i quantitat de tràfic ...). 

Segona realitzant un diagnòstic de la situació amb el plantejament de les diferents alternatives  i solucions possibles, seleccionant les més adequades a nivell econòmic, social, mediambiental i urbanístic.

Tercera presentant el pla de forma pública a través d'un procés de participació ciutadana en el qual participaran tots els ciutadans.
Irresponsables polítics fa més de dos anys, iniciant la casa pel sostre.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb