URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De culpables de la crisis a redemptors.

Alternativa | 07 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Un article del nostre estimat columnista d'Artà, en Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.com

De culpables de la crisis a redemptors

La reunió de Zapatero amb els culpables de la crisis ja està mostrant algun dels seus fruits: les privatitzacions. Com que, per la seva cobdícia insadollable no les basten les empreses que tenen ara, les en  donaran més; per començar els aeroports més rendibles de Madrid i Barcelona, nous de trinca (i alerta que prest es faran seu Son San Joan) i les loteries nacionals. Ni tu ni jo els podrem comprar. ¿Qui podrà comprar? Qui ja té una milionada, i segurament molts del que s’assegueren amb en Zapatero. Però no sigueu malpensats, ho compraran per ajudar al país a sortir de la crisis perquè estan penedits i es senten els majors responsables d’haver-la provocada; ho faran amb molt de seny, sense cap interès, per fer-nos un favor, per llevar noses a l’estat, per pur altruisme... Ells compraran el que era de tots, perquè són més vius que els altres. Val més que el món estigui en poques mans segons dicta la globalització, perquè els petits i els estats no saben manejar les coses. I com que faran una feinada ben feta tenen dret a ser encara més milionaris, i si la cosa no anàs bé, per això està l’estat i el poble per sortir a rescatar-los. A poc a poc ens duran a escoltar el sermó d’altres privatitzacions, de la jubilació als 67 i la reculada de la base de càlcul, del “copago” de la salut, de l’enduriment de la reforma laboral, abaratiment de l’engedada dels treballadors, més contractes fems, retallada de funcionaris... I els 700,000 desocupats de llarga durada a partir del febrer deixaran de cobrar els 426 euros i ala,  a badar la boca al vent.  Bé, com deia el gran empresari esculat, representant de la CEOE, Diaz Ferranz, “los trabajadores tienen que trabajar más i cobrar menos”. (Per cert que aquest senyor a mi, com a  molts de mils, me deu més de dos mil euros de dos passatges del Perú, perquè Air Comet me deixà sense tornada; esper que no em deixi un revell a la porta ).

 I ja ho sabeu, hem de estar ben agraïts als grans economistes, banquers i financers que manegen el món, i els seus escolanets que governen, i diguem tots a la una: Visca el mercat! Visca la concentració de la riquesa! I visca el nostre president, gran socialista! Visquen els bancs, la borsa, els especuladors i el gran capital! Ah,i també la mare que els parí!                                                                    

Territorio Vergara a Público

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb