URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participació ciutadana?

Alternativa | 16 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de març  vam proposar  que l'obertura de l'escoleta municipal del Port de Pollença seria  una bona oportunitat per honrar el record de na Clara Hammerl posant el seu nom a aquesta nova escoleta. Vam reiterar aquesta petició al Consell Municipal escolar de setembre.

Al ple d'octubre van reiterar la nostra petició i la regidora va dir que obriria un procés de participació ciutadana.

 També ens han comentat que hi ha gent que ha proposat el nom de la pedagoga Maria Salvà.

La nostra decepció ha estat veure que el procés de participació ciutadana consisteix només en pasar un paper a les escoles i demanar a la gent que digui un nom, només afegeixen que rebutjaran qualsevol denominació ofensiva. Ni tan sols comenten que ja ha hagut una proposta d'un nom tant als plens com al Consell Municipal Escolar.

És lamentable que la regidora no hagi estudiat una mica com es fan el processos de participació ciutadana i no hagi treballat una mica aquest tema. A aquest blog podeu llegir un bon grapat d'articles sobre el tema a la secció democràcia participativa

Com a mínim a un procés de participació ciutadana hi ha d'haver unes normes de funcionament que defineixin clarament els objectius del procés i les responsabilitats dels participants, ha d’oferir informació suficient, rellevant i comprensible i ha de comptar amb estratègies d’interacció que despertin l’interès dels participants i fomentin la participació. O sigui que no es tracta de portar un trist paper i que la gent posi un nom. Aquest tema s'hauria d'haver tractat ja al Consell Municipal Escolar, i s'hauria d'haver portat una mica el·laborat als centres educatius; donant unes idees sobre quin tipus de noms serien més adients, fent  resums biogràfics o explicacions de possibles candidats a donar el nom, facilitant material per treballar el tema a les aules...

El que ens ha demostrat la regidora és que no té ni idea de participació ciutadana ni té cap intenció d'aprendre, simplement lamentable.

Na Clara Hammerl  va estar totalment identificada amb l'obra del seu marit, en Guillem Cifre de Colonya, de la que va ser part activa i vital fent classes a l'escola de Colonya. Quan en Guillem es va suïcidar (1908), a una situació evidentment més que difícil,  na Clara Hammerl va aconseguir continuar tot el que havia posat en marxa el seu marit i continuar la seva obra. D'aquesta manera, gràcies a na Clara es va reobrir l'escola de Colonya i entre altres coses va portar a Pollença a un dels majors renovadors pedagògics que hi havia a Mallorca: el mestre Gabriel Comas, pare de na Margarita Comas.

Recordau que a més a més encara no s'ha executat l'acord del ple de desembre del 2008, quan es va aprovar per unanimitat  una moció nostra per nomenar filla adoptiva a na Clara Hammerl  que, a més, var ser la primera dona a  Espanya que fou directora d'una entitat financera, la caixa d'estalvis de Pollença, des del 1908 al 1916.

Prou de almoines.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb