URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Expropiar la fàbrica.

Alternativa | 20 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Pel ple d'aquesta setmana (encara no sabem el dia i hora) hem registrat una moció per demanar a la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric que adopti les mesures necessàries per aturar el deteriorament del bé catalogat de l'antiga fàbrica de tapissos Can Morató i que  iniciés el procediment  per l'expropiació per interès social de la mateixa. 

El passat divendres, a la comissió informativa ens van mostrar el decret de batlia de 6 de maig que coincideix en gran part amb la nostra moció; al mateix es sol.licitava al CIM l'adopció de les mesures pertinents respecte als propietaris (multa coercitiva, declaració d'interès social a efectes d'expropiació, etc ...). Resultat d'això vam canviar la redacció que no el sentit de la moció i  presentam una moció demanant el suport del ple al decret de batlia citat.

Un tema molt estrany és que, segons el batle, patrimoni no ha contestat al seu decret (han passat ja vuit mesos), però el director de patrimoni (en Biel Cerdà) ens va dir a la Fira que sí que havien contestat i que havia enviat ordres d'execució als propietaris. La veritat és que resulta lamentable aquesta manca d'enteniment  o de comunicació (com ja va passar al tema de la declaració BIC del centre de Pollença) entre dues institucions dirigides per persones que han estat socies de govern fins fa un any.

L'antiga fàbrica de tapissos Can Morató (1922-1960), bé catalogat des del 2001, té un gran valor històric, artístic i social i és evident el seu deteriorament i estat de ruïna avançat, agreujat el darrer any  quan s'ha hagut de tancar el camí públic de Can Joanot als vehicles pel perill dels despreniments .

L'article 101 de la llei de Patrimoni considera infracció molt greu l'incompliment per part dels propietaris del deure de conservar, mantenir i salvaguardar els valors d'un bé catalogat com la fàbrica.


L'article 33.1 de la llei de Patrimoni contempla l'expropiació per interès social d'un bé catalogat per l'incompliment greu pels propietaris o titulars del seu deure de conservar-ho o  pel perill de destrucció o deterioració greu del bé.

No podem seguir aturats davant  la pèrdua del nostre patrimoni, cal actuar ja.

Notícia a TV Mallorca.


 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb