URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preocupació pel calvari

Alternativa | 23 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d'avui presentem una moció a la que demanem al ple que doni suport a la petició del rector al Bisbe demanant la rescissió del contracte de l’actual arrendatari de la casa i quiosc del Calvari, i que es faci un nou contracte en el que l’arrendatari sigui directament el donat, que és el que va permetre els permisos municipals inicials.

Com recordareu, al local aferrat a l'ermita del Calvari hi viu un donat, Carlos i la seva família. Aquests s'encarreguen d'obrir l'ermita i tenir-ho tot ben net. Per a la seva subsistència també podien obrir el quiosc del costat. Però des de fa més d'un any l'arrendatari ha acomiadat al donat del quiosc i també està intentant fer-ho fora de la casa (temes que es troben als jutjats). 

Després de tenir una entrevista amb l'actual rector de la Parròquia, aquest ens va informar de que compartia els nostres arguments de fer complir el contracte d'arrendament (l'arrendatari ha de ser el donat; ha de viure a la casa i s'ha d'encarregar de l'ermita), i que ja havia demanat la rescissió del contracte de l'actual arrendatari  al bisbat, però que estaria bé tenir el suport del ple a aquest tema per major agilitat del mateix.

Els motius legals de la petició  són que l'actual arrendatari incompleix el contracte: ja no viu a la casa ni s’encarrega de la neteja de l’oratori, plaça i dependències (estipulació 3ª), ni té obert  al públic l’oratori (estipulació 4ª), sinó que va contractar a terceres persones per fer aquesta feina, l’actual donat que viu amb la seva família a la casa, incomplint d’aquesta manera l’estipulació 5ª del contracte; “l’arrendatari no podrà traspassar l’activitat ni el local a tercers”. A més a més  també incompleix la llei d'arrendament ja que al 2009 l'arrendatari va canviar l’activitat del contracte afegint a la de quiosc la de restaurant sense permís del bisbat.

Aquest tema és urgent ja que el donat i la seva  família viuen des de fa més d'un any una difícil situació, ja que  l’arrendatari els va llevar la seva principal font d’ingressos (la seva feina al quiosc) i els vol desnonar (aquests dos temes són als jutjats). I, malgrat això, el donat i la seva dona han seguit obrint i mantenint net l’oratori, feina reconeguda i valorada per veïns, membres de la cofraria i el rector de la Parròquia.

L'Ajuntament s'ha d'implicar a aquest tema ja que quan va donar llicències a la casa i el quiosc (1993)  era amb la idea de que el mateix pogués servir per ajudar al manteniment d’una família per mantenir obert i net tot l’any un lloc tan emblemàtic i històric com l'Ermita del Calvari, que juntament amb les escales del Calvari, és un lloc catalogat com Monument Històric Artístic i un dels monuments més visitats del municipi.

Articles anteriors:

http://alternativa.balearweb.net/post/75436
http://alternativa.balearweb.net/post/73673

 A l'esquerra, la casa i el quiosc on viu el donat i la seva família.


 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb