URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Del festival a la fàbrica passant pel calvari.

Alternativa | 24 Desembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Primera valoració del ple d’ahir, on es va rebutjar la nostra moció referent a l'ermita del Calvari i es va aprovar la de la fàbrica. Tan de bo l'informe de patrimonis serveixi per a que es faci alguna cosa tangible i efectiva a la fàbrica, començant per multar als propietaris per l'abandonament d'un bé catalogat i continuant per obrir l'expedient d'expropiació de la mateixa.

l- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària anterior de dia 28 d'octubre de 2010.

2.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient num. 5/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits. Aprovada amb els vots a  favor de UM-UNPI i PSOE, abstenció del PP_UMP i PSM, vot en contra nostre.

Vam votar en contra ja que es segueixen sense presentar els comptes del Festival del 2006, quatre anys després! A dia d’avui encara no sabem la situació comptable real del Festival i, com diu l’informe d’intervenció que acompanya aquest extrajudicial, el procedir del patronat del festival pateix d’una situació irregular, i les operacions realitzades pel mateix  han prescindit dels procediments legalment establerts, sense que hagin estat objecte de fiscalització per part de l’interventor. Per això s’ha hagut de fer aquest extrajudicial. Farem un article sobre el tema.

3 - Moció del grup municipal Alternativa EU-EV suport a la petició del Bisbe en relació a la rescissió del contracte de l'actual arrendatari casa i quiosc del Calvari. Rebutjada; vot a favor d’Alternativa i vot en contra d’UM-UNPI, PSOE i PSM, abstenció del PP-UMP.

A la comissió informativa i al ple es va posar en dubte que l 'Ajuntament s'hagués de pronunciar en un tema entre particulars, i va ser l’argument principal per justificar el seu rebuig a aquesta moció. Nosaltres pensem que el tema del quiosc va ser impulsat per l’Ajuntament i que aquest ha de dir qualque cosa per evitar el tancament de  l’ermita que es tracta d’una part important del nostre patrimoni històric-cultural.  Farem un article sobre el tema.

4.- Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa servei recollida domiciliària i de tractament de fems i residus. Aprovada amb els vots a  favor de UM-UNPI i PSOE, abstenció del  PSM, vot en contra del PP-UMP i el nostre.

Es va acceptar la nostra al·legació en la que informàvem que l’ordenança feia servir  una legislació de 1963 derogada fa sis anys, encara que es diu que no és un canvi substancial  que afecti al sentit de l’ordenança, i que no significa cap perjudici pels subjectes passius. El que no s'ha acceptat és la nostra al·legació en la que demanàvem que les taxes siguin aplicades a l'explotador del negoci en el cas dels locals amb terrasses i no als propietaris. Farem un article sobre el tema.

 

Nota d'en Miquel Sánchez: Aquí varem veure com es tiren "balons cap a fora" sense contestar realment el que se demanava, en Juanjo Mir va sortir "por peteneras" (com diuen en castellà), parlant dels beneficis de les terrasses cap els propietaris dels locals, jo no tinc cap dubte d'això, però el propietari no és el peticionari del servei, nosaltres no hem parlat en cap moment del tema comercial, i aquesta permissivitat amb les terrasses entre altres  motius fan que Pollença sigui un dels municipis més cars "cara al turista", però això ja és un altre tema què en parlarem més endavant

5.- Ratificació decret de Batlia num. 786 de 29 de novembre de 2010. Posar en coneixement de fiscalia la falsedat d'un peritatge que ha influït en la decisió dels tribunals d'obligar a l'Ajuntament a demolir unes obres il·legals  al Calvari. Aprovada per unanimitat.

6. - Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la petició d'expropiació de l'antiga fàbrica de Can Morató.

Aprovada amb els vots a  favor de UM-UNPI, PSOE, PP_UMP i el nostre, vot en contra del PSM. El dia abans del ple va arribar l’informe de Patrimoni necessari per començar a actuar a la fàbrica. Resulta poc justificable que l’Ajuntament i Patrimoni no actuïn conjuntament a aquest tema i sembla que personalismes i partidismes mal entesos  s’imposen a l’interès general. Farem un article sobre el tema.

Nota d'en Miquel Sánchez: Boníssim, del milloret  per aquestes dates, em vaig passar una estoneta molt divertida.

7.- Ratificació decret de Batlia núm. 809 de 7 de desembre de 2010. Nomenar lletrat a un contenciós posat pel propietari dels solars del Vilà desclassificats. Aprovada per unanimitat.

8.- Aprovació, si procedeix, de la modificació de l'estudi de detall relatiu a l'adopció en règim de propietat horitzontal solars B-8 i B-9 polígon industrial de Pollença. Aprovada per unanimitat.

 

                                              De l'interessant blog sin dioses.

             MOLT D'ANYS I FELICES SATURNALS I ANNIVERSARI DE MITRA

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb