URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Seguim lluitant contra l’immobilisme i la corrupció.

Alternativa | 30 Desembre, 2010 13:08 | facebook.com twitter.com

  Acaba l’any i volíem fer un resumit i incomplet balanç del mateix, si voleu saber tot el que hem fet no tendreu més remei que llegir tots els articles que hem anat publicant des de l’1 de gener fins avui, sense fallar cap dia.

 El nostre fogueró de S. Antoni va ser tristament premonitori, a més de denunciar les irregularitats i manejos del regidor de serveis (entre altres coses maneja al Batle i a la Primer Tinent de Batle), vam fer una pancarta amb la majoria dels imputats a casos de corrupció, vam deixar dos llocs buits amb el nom de Pollença... i durant l’any no dos sinó més persones del municipi han estat imputades a diferents casos de corrupció. El més destacat ha estat el cas Voltor, i les seves converses enregistrades mostren el que tots sabíem i ara hem confirmat sobre UM-UNPI a Pollença: corrupteles, negociats amanyats, parts i quarts, amenaces a l’oposició... Política bruta i els interessos particulars i de partits sempre sobre els dels ciutadans i el bé comú. 

Per la nostra part, a Alternativa vam seguir la nostra lluita massa solitària, per la transparència i contra la corrupció. Es va aprovar la nostra moció (març) referent a la realització d'un pacte anti-corrupció; fer una reunió entre tots els partits per fer un codi ètic i dissenyar  mesures institucionals locals per a la prevenció de pràctiques irregulars... Com a altres mocions aprovades, després no s’ha fet res. Però hem seguit lluitant i hem denunciat el tracte de favor cap a l’AAVV d’Eu Moll,  a Arguta S.L. (empresa intermediària de diferents pous llogats a l’Ajuntament), les contractacions il·legals del regidor de serveis, la situació irregular del Festival... Cap d’aquests temes s’ha tancat i seguim fent feina als mateixos. Al tema que sí que hem aconseguit acabar amb una bona mangarrufa ha estat al del pla de mobilitat, on una vegada més en solitari hem anat denunciant les diferents irregularitats que anàvem detectant fins que s’ha aprovat la rescissió de l’empresa redactora.

Mentre la justícia ens mostrava on s’han anat part dels nostres impostos, la situació econòmica de l’Ajuntament s’ha continuat degradant, funcionant sense pressuposts reals, amb continuats extrajudicials i aprovant operacions de tresoreria amb informes d'intervenció desfavorables. A Alternativa vam seguir demanant mesures de caràcter econòmic per remuntar la crisi; com un pla d'austeritat que hauria de començar amb la reducció de les dedicacions exclusives i amb la realització d’un pla urgent de pagament als proveïdors, empreses, associacions i particulars en el termini més breu possible.

  Hem continuat lluitant contra la destrucció dels ecosistemes del nostre entorn: Villa Cortina, Cala Molins, la Gola, l´Ullal...

Alguna de les que podien ser notícies bones de l'any s’ha quedat en res per l’immobilisme de l’equip de govern. Al mes de gener es va aprovar una moció nostra i vam ser el primer municipi d’Espanya en demanar l'exempció de pagament del cànon digital per part de les administracions. Un tema que ens va convertir en notícia estatal, després ens van seguir diferents municipis i la recent sentència del Tribunal Europeu pot donar a aquest tema un impuls definitiu. Per desgràcia el nostre equip de govern ha fet ben poc res per a complir la moció.

Resultat també de la passivitat de l'equip de govern aquesta legislatura és que no s'ha fet res a l'Agenda Local (AL21), el que  ha suposat al 2010 la exclusió del municipi de la Xarxa Balear de Sostenibilitat.

Molt negatiu és l'estat d’abandonament en que es troba el Port de Pollença, però molt positiu és que la ciutadania s'hagi mobilitzat contra la nefasta gestió de l'equip de govern.

Una de les poques bones notícies d’enguany ha estat la retirada del monòlit dedicat als pilots de la Legió Còndor a la base del Port de Pollença (complint la nostra  moció de juny de 2008 aprovada per unanimitat).

  Esperam que el 2011 sigui millor, i per això serà important canviar de governants a partir de maig per fer un nou camí diferent a Pollença.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb