URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal ajudar als afectats pel becut vermell

Alternativa | 07 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

  L'arribada del coleòpter asiàtic, conegut com becut vermell (Rhynchophorus ferrugineus), a Mallorca és l'enèsima mostra dels greus perills que uneixen el descontrol comercial que existeix entre els diferents països, les grans companyies i les multinacionals a l'hora de transportar determinades mercaderies vegetals i animals (exòtiques, forànies) i que després es converteixen en invasores. Tot plegat és un tema complicat, però al manco hauria de servir d'exemple per a posar més traves a determinats moviments comercials.

Quan es va donar l'avís dels seus efectes, ja fa més d'un any, molta gent s'ho va prendre molt a la lleugera, entre altres el nostre regidor de jardins, més preocupat per afavorir als seus que del bé comú. Gràcies en part a aquesta desídia en aquest moment, sent realistes, hi ha poca cosa a fer per salvar la pràctica totalitat de les palmeres, fassers  i cocoters (Phoenix, Elaeis guineensis, Cocos nucifera) del municipi que estan sentenciats a mort.

Pollença s'ha convertit en la zona zero de la plaga,  i s'ha demostrat que l’Ajuntament al seu solar de Llenaire no ha aplicat correctament les mesures fitosanitàries obligatòries respecte a la plaga, com veníem denunciant des de fa temps i han demostrat les inspeccions d’agricultura, el que ha ajudat a l’extensió de la plaga. Per això, a més de per motius ecològics, inclús estètics, és  necessari que l'Ajuntament  ajudi de manera immediata i urgent als particulars afectats per la plaga, cercant la col·laboració d’entitats supramunicipals. I en aquest sentit presentarem una moció al proper ple.

Al ple de novembre el regidor de jardins va reconèixer que havien llevat les palmeres del capellà de l'església del Port de Pollença (curiós el diferent criteri aplicat al tema del calvari). Per què no es cerca la manera d'ajudar a la resta de particulars d`una manera similar?

A més el que demanem no és cap novetat, a la Comunitat Valenciana per exemple la Generalitat dóna subvencions per la destrucció de palmeres per la plaga de Paysandisia Archon  i també del becut vermell (veure requisits solicitut d'ajuda). Aquesta ajuda en forma de subvenció o col·laboració amb mitjans materials i tècnics és la millor manera d'aturar o reduir la velocitat d’extensió de la plaga, actualment devastadora, i un element de justícia en vista de la responsabilitat de l’Administració en l’extensió de la plaga. Tal vegada d'aquesta manera s'evitarien les denúncies dels particulars.

En aquest moments els propietaris afectats, cansats de la desídia i manca de resposta de l'Administració estan pensant posar una denúncia per negligència pel greu perjudici sofert. Ja s’han posat en contacte amb el seprona i tenen un misser, a més d'haver obert un correu per unir a tots els afectats: afectadospicudorojopollensa@hotmail.com

Notícia i fotografia del Ultima Hora. 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb