URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’anònim déu mercat

Alternativa | 08 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Un  nou article del nostre amic, en Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a  alternativaperpollenca@gmail.

L’anomenat mercat financer ens vol fer creure que és una espècie d’ens mental, que no té noms i llinatges, que no té ideologia i que es mou inexorablement per sí mateix; una espècie de déu intangible, indefugible, provident, organitzador dels béns del món, més enllà de la voluntat dels homes i dels estats; aquells i aquests s’han de sotmetre ulls clucs a les lleis del seu inevitable i misteriós imperatiu.

La veritat és que el mercat financer el manegen homes de carn i os, que tenen nom i llinatge. Són aquells que proclamen la mort de les ideologies des de la ideologia del capitalisme més aborronador que ens ha enfonsat dins la ferotge crisi que vivim i deixa devora un món fart i ostentós, mil milions d’afamegats. Els que es diuen pragmàtics i apolítics són els que imposen les polítiques i dicten com ha de funcionar el món.

Per paradoxal i irònic que paregui als mateixos que han provocat la crisi amb els seus cobdiciosos excessos i mangarrufes embarcant a les famílies i empreses dins un endeutament  insostenible, que arrossegà a la insolvència tota la banca, ara els governs, amb el nostres duros, han anat a treure’ls del fang on s’havien aficat. Això ha fet créixer l’endeutament públic, que acabam pagant els de sempre, els més petits amb acomiadaments, esmotxada de sous i retallada de les prestacions socials; mentre els més grossos sempre suren.  Per acabar-ho de confitar, ara l’anomenat mercat financer amb nom i llinatges responsable de la crisi dóna, entre tassó de whisky i caviar, les receptes d’una legislació que mantengui els seus interessos i privilegis, i el poble a menjar pa negre, que ja li basta. I si se queixa, oli de resino, que fa anar de cagarel·la, però sol estroncar les queixes.

Si no el coneixeu us recomenam veure el vídeo del col·lectiu FLO6X8

Rumba Rave "banquero" en el Santander (vídeo que ja ha estat retirat una vegada al youtube per una denúncia del banc))

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb