URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa per l'esport.

Alternativa | 10 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

  A Alternativa per Pollença considerem l'Activitat Física i l'Esport elements bàsics al servei de la salut, l'educació, la socialització, la integració social , la formació i la convivència. L'ajuntament té l'obligació de fomentar i impulsar la seva pràctica.

        Pollença compta actualment amb un gran potencial a nivell de recursos humans en l'àmbit de l'Activitat Física i l'Esport, ja siguin professionals sortits de l'àmbit universitari o dels cicles formatius que es duen a terme en el mateix  municipi.

        També tenim  actualment unes instal·lacions esportives que podríem considerar suficients (llevat  de la manca d'un Pavelló cobert al Port de Pollença) tot i que mal gestionades i en les que el manteniment s'ha convertit en un veritable problema.

        La nostra proposta, per tant, es centra més que en la promesa de noves i faraòniques instal·lacions,  que l'ajuntament no pot pagar ni mantenir, en l'aprofitament i la millora de l'ús i conservació del que ja tenim. Per això la principal mesura ha de ser impulsar un Patronat Municipal de l'Activitat Física i l'Esport que compti amb recursos suficients (humans, materials i econòmics), pressupost propi i autonomia per coordinar de manera efectiva tots els temes  relacionats en aquest àmbit.  Aquest Patronat, lluny de ser una tapadora per a que els polítics de torn puguin realitzar les seves mangarrufes fora del control econòmic de l’interventor, s'ha de caracteritzar per la seva transparència i per la voluntat de cooperació, ja sigui amb altres àrees de l'ajuntament (Turisme i serveis socials...), com amb entitats privades o tot el teixit associatiu relacionat amb l’àmbit de l'esport o amb el ciutadà corrent mitjançant els recursos de participació ciutadana.

        Actualment l’Àrea d'Esports té la problemàtica de no tenir els recursos humans suficients per gestionar i mantenir el gran nombre d'instal·lacions que a més a més estan disperses entre el Port i Pollença. Actualment la regidoria d'esports compta amb un regidor amb dedicació exclusiva i amb un tècnic que no la té, nosaltres considerem que hauría de ser al revés.

        El regidor, com a representant del poble, ha de marcar unes pautes polítiques d'actuació que han de servir per garantir que es compleixi la voluntat i els desitjos dels ciutadans. Però són els tècnics especialitzats els que han de crear un pla de gestió i manteniment de les activitats i instal·lacions esportives eficient i s'han d'encarregar del seu seguiment i execució.

        Les activitats esportives més importants normalment es repeteixen any rere any, però es poden preveure amb anticipació. És bàsic per el seu bon funcionament que no depenguin dels capritxos i de les improvisacions momentànies dels polítics, sinó que siguin producte d'una bona planificació que garanteixi que els diners dels ciutadans siguin ben invertits.

Aquesta cistella fa unes tres setmanes que està caiguda al poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple del que comentam a l'article.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb