URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Voltor & Festival

Alternativa | 13 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar l'extrajudicial per justificar la cancel·lació de la pòlissa de crèdit del Festival: 250.078,26 euros. Aprovada amb els vots a favor de UM-UNPI i PSOE, abstenció del PP_UMP i PSM, i vot en contra nostre. Segueixen sense presentar els comptes del Festival del 2006, quatre anys després!

Ha començat l'any del cinquanta aniversari del Festival i seguim sense conèixer la situació comptable real del Festival i, com diu l'informe d'intervenció que acompanyava aquest extrajudicial, el procedir del patronat del festival pateix d'una situació irregular, i les operacions realitzades pel mateix  han prescindit dels procediments legalment establerts, sense que hagin estat objecte de fiscalització per part de l'interventor. Donat el que sabem del sumari de l’operació voltor no tenim cap dubte de que és imprescindible comprovar que les despeses presentades pel Tresorer del Festival s’ajusten o no als imports a preu de mercat, cosa que no s’ha fet com adverteix l’interventor.

La nostra denúncia a fiscalia, inclosa al sumari de l'operació voltor, va fer moure-se al batle, però ni a la velocitat ni amb les mesures necessàries per afrontar amb garanties el 50 aniversari. Des de que es va crear la Comissió del Festival, al mes d'abril de l'any passat, fins ara ha hagut bones paraules i promeses però només  una reunió de la Comissió. Mentrestrant, les mateixes persones que han gestionat el Festival d'una manera totalment irregular, han continuat prenent totes les decisions pel festival.

 

A l’igual que a l’anterior extrajudicial presentat al ple apareix de nou l’empresa ROY IMATGE, S.L. amb un pagament de 15.000 euros. L’administrador d’aquesta empresa va ser detingut en l’operació anticorrupció denominada voltor, i mostra la connexió entre aquesta operació i el Festival. A la seva declaració a la policia, l’administrador  va admetre que havia manipulat processos de negociats amb INESTUR amb coneixement del senyor Toni Oliver, ex-director d'Inestur i ex-regidor de cultura real i en l’ombra. A la mateixa declaració a la policia nacional va reconèixer també que realitzava la pàgina web d'Unió Mallorquina de Pollença a petició d’en Toni Oliver, sense haver pressupostat ni cobrat res.  Aquest empresari de disseny gràfic és el mateix que ha facturat quantitats importants al festival, això sí , en aquest cas sense necessitat de manipular cap negociat, ja que ni tan sols es feien negociats. Exactament ha facturat 169.286,79 euros als tres anys dels que encara no s’han presentat el comptes (2006-2007 i 2008), o sigui més de 28 milions de les antigues pessetes. Amb un tracte de favor que incloïa les pressions  per accelerar els pagaments. 

Exigim que d’una vegada al mes de gener es presentin els comptes del Festival , i que es faci net d'una vegada, assumint les responsabilitats corresponents...

 

Si a alguna cosa destaca aquest equip de govern és a l'art de mentir. "Els comptes ja els té la Sindicatura de Comptes" 30-06-10 declaracions d'en Joan Cerdà Rull al diari Ultima Hora. 

                                              Eneko a Planeta Còmic


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb