URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXIV) La rota amagada.

Alternativa | 16 Gener, 2011 07:45 | facebook.com twitter.com

De les vinyes de Mortitx segueix un camí que puja cap a l’Ordial, un pla que es troba a 414 metres d’altura on hi ha uns sementers amb dues pereres molt velles, figueres i algun ametller que pot ser no aguanti altre hivern. També hi ha un antic pou que devia donar aigua per a l’hort i el bestiar, queden les ruïnes d’una caseta on devien viure els conradors d’aquest petit vall que fa una llargària d’uns 345 metres per una amplària mitjana d’uns 123 metres.

De mitjan sementers, cap a migjorn, parteix un camí empedrat en molt bon estat de conservació i que aparentment només du fins a una rota, que li dic “amagada” perquè no li he trobat cap nom. Si algú el sap m’agradaria que ho digués.

El que resulta més curiós és que aquest camí pareix estar fet només per a aquesta petita rota d’uns 750m² i que fa pensar que per les seves dimensions no devia produir a bastament per a compensar la construcció del camí, no sabem quina idea tenien aquests avantpassats però sí és cert que els hi hem d’estar ben agraïts pel que ens han deixat.

                                                                                                                       A.R.F.V.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb