URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Adéu espai Tartan i skate-park

Alternativa | 20 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

  Als darrers plens hem fet una sèrie de preguntes de temes que afectaven als joves i a l'àrea d'esport. El que resta clar és que a joventut resta molta de feina per fer i que el balanç de la regidora responsable a aquest tema  ha estat ben pobre.

 

 A final de l’any passat s’informava de que s’havia aconseguit una dinamitzadora cultural que entre altres funcions tenia la d’elaborar diferents programes per tal de reactivar l’Espai Tartan que posteriorment s’ha tancat. Al mes de febrer, a causa del tancament del club Formentor, es van registrar a l’Ajuntament 501 signatures demanant un lloc pels joves per passar el seu temps lliure sense cap risc. Què ha fet la regidora a aquest tema? Hi ha previst qualque espai públic o la col·laboració amb un espai privat pels joves?

Resposta de la regidora de joventut: «l’Espai Tartan s’ha tancat per motius econòmics. S’ha d’estudiar utilitzar les escoles que es troben molt infrautilitzades a partir de les 17:00 h».

Resulta molt evident la manca de planicació al tema de l'espai tartan quan la regidora passa en poc temps de parlar de dinamitzar-ho a tancar-ho. Estem d'acord en abandonar el local per estalviar el lloguer, però l'Ajuntament podia, per exemple, haver traslladat l'espai al Miquel Capllonçh al Port.

 Ens podia explicar la regidora les característiques generals  del programa INFO-PARTICIPACIÓ JOVE. Com es pensen seleccionar i posar en marxa les peticions que facin els joves?

Resposta de la regidora de joventut: «Hi ha més de quaranta joves voluntaris, a partir de les seves peticions, es triaran les que siguin possibles amb la partida pressupostària existent». 

Ens preocupa que es faci un projecte de participació i que encara no es sàpiga quina partida pressupostària es dedicarà al mateix. Amb els antecedents que tenim a altres temes de participació això pot acabar com l'Agenda 21 sent un motiu de frustació.

També vam demanar al regidor d'esports.

- Ens poden explicar quines solucions han cercat al mal ús del tancament de l’skate-parc del poliesportiu abans de decidir el seu tancament? Quina ha estat la valoració objectiva que s’ha fet per tancar-ho? Què es farà amb l’skate parc desmuntat?

Resposta del regidor d'esport: «havia problemes de convivència amb el seu ús, els usuaris no respectaven els horaris, feien accions impròpies d'un lloc esportiu, no respectaven les indicacions i havien destrossat l'espai usant bicicletes».

Una vegada més s'opta per l'opció més fàcil, una opció que no és una solució.

- Ens poden informar de quina ha estat la proposta de l’empresa que gestiona la piscina coberta? Com s’està fent en aquest moment el pagament de l’electricitat? Ja han adoptat alguna solució respecte a aquest tema?

Resposta del regidor d'esport: «el cost de l'electicitat és massa elevat i l'empresa arrendatària vol pagar una quantitat fixa i que la resta la pagui l'ajuntament, s'estan elaborant informes sobre el tema».

 Quan una infraestructura es fa mal, passen coses com aquesta.

 

Al darrer fulletó "amb mà esquerra" del PSOE local (número 2 publicat a l'octubre del 2009!),  es parlava de reactivar l'Espai Tartan, no havia passat un any i l'havien tancat.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb