URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXV) Menorca novembre 2009 VI.

Alternativa | 22 Gener, 2011 22:21 | facebook.com twitter.com

Al terme de Ciutadella i a la sortida del barranc de Macarella, ens trobam la cala del mateix nom i prop d’aquesta Cala Macarelleta. Formen un conjunt admirable, un paradís. Als voltants trobam abundants coves, unes naturals i d’altres artificials, alguna se troba habitada per persones que no deuen tenir altres mitjans o que simplement els agrada aquesta manera de viure.

Des d’una certa altura se contemplen les aigües de color turquesa que no pots deixar de mirar. A ple estiu se massifiquen però en els mesos de pocs turistes pots gaudir d’aquests llocs que te donen tan bones sensacions, quasi en exclusiva.

Menorca és espectacular, com més racons veus, més en vols veure i a pesar de que és una illa relativament petita hi ha moltíssim per trescar. 

                                                                                                A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

14f: el principi del final del tancament de Ternelles.

Alternativa | 22 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja falta poc menys d'un mes perquè s'iniciï el judici per verificar la titularitat del camí de Ternelles. Dia 14 de febrer és la data posada per a que comenci aquest plet als jutjats d'Inca.

Aquest camí hauria de ser públic ja que des de fa molts segles ha estat emprat per pescadors, pagesos, servents, reis, nobles... tant cristians com musulmans. Aquest camí, que condueix al Castell del Rei i a Cala Castell, era un camí reial força transitat en l'antigor.

I hem de recordar que si no ha existit cap desafecció per part de l'Ajuntament (cosa que no ha passat) un camí públic no pot deixar de ser-ho.

Però ara ens veiem en la tessitura, per les males pràctiques dels diversos responsables polítics que han passat per l'ajuntament, que la família March (propietària de la finca per la que discorre el camí) ha posat un plet per tal d'apropiar-se d'un camí que fa anys que tenen tancat il·legalment. El plet concretament és contra la inclusió del camí al catàleg de camins de Pollença.

Com que el camí forma part del catàleg de camins públics, a aquest judici l'Ajuntament fa de defensa. El misser de l'ajuntament és Miquel Ripoll, qui, a més de presentar nombrosa documentació acreditativa, també ha aportat els testimonis de varis pollencins experts en la matèria i que testificaran a favor de la titularitat pública del camí.

Esperem que la justícia acabi per donar la raó al poble de Pollença, a la Plataforma pro Camins Públics i Oberts (que tanta i tant bona feina ha fet en aquest tema) i a tots els defensors d'allò públic. Perquè no hem de tolerar usurpacions de camins que ja han durat molts d'anys.

 

Imatge agafada del bloc de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb