URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aturar la plaga. Moció conjunta

Alternativa | 25 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com


Els tres grups de l'oposició (PP-UMP, PSM-EN i Alternativa), en l’afany de cercar solucions davant la reiterada negligència de l’Equip de Govern (UM-UNPI-PSOE), ens hem unit per presentant una moció conjunta que es discutirà en el proper plenari de dijous.
 
A la moció demanam la retirada de les competències de jardineria al regidor Martí Ochogavia (UMUNPI), ja que la seva actuació en el tractament de les palmeres municipals, lluny d’aturar l’extensió de la plaga del becut vermell, no ha fet altra cosa que crear les condicions perquè la plaga s’estengui encara més, tal i com posen de manifest el dos informes emesos fins ara per la Conselleria d’Agricultura.
 
Els tres grups de l'oposició demanam un nou regidor de jardineria que apliqui correctament les mesures fitosanitàries adients a les palmeres de propietat municipal. També que les tasques de control de la plaga siguin realitzades per una empresa contractada mitjançant un procés de negociat amb publicitat per contractar l’empresa més adient per continuar fent feina al control de la plaga i substituir els exemplars eliminats per altres espècies pròpies de les Balears, ja que aquest procediment de contractació garanteix preus mes ajustats i ofereix més garanties que l’empresa escollida serà capaç de fer la feina amb eficiència.
 
També demanam que es cerquin vies per ajudar als particulars a lluitar contra la plaga i que es demani la col∙laboració d’altres administracions, vista la incapacitat de l’Ajuntament.
 
La moció es va exposar en la comissió informativa del passat divendres dia 20 i  l’equip de govern no ens va oferir cap tipus d’informació sobre les actuacions dutes a terme fins ara ni sobre la reunió mantinguda amb representants de la Conselleria, en un lamentable exercici d’opacitat mentre la mateixa informació es traslladava, en canvi, als mitjans de comunicació.
 
A l’indicada comissió ni tan sols hi van assistir el regidor de medi ambient (que cobra un 70% de dedicació) ni el de jardins (amb una substanciosa dedicació exclusiva per atendre les seves obligacions municipals), en una mostra més de desconsideració cap als ciutadans representats pels grups de la oposició.
 
 
El regidor Martí Ochogavía no pot continuar un dia més a l'Ajuntament.
 
 
 
A continuació la moció
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb