URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXVI) Son Peretó.

Alternativa | 30 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Prop de Manacor es troba aquest important jaciment arqueològic dels segles V i VI. Es tracta d’una basílica paleocristiana amb altres elements que formen un conjunt únic a Mallorca fins ara, crida l’atenció el baptisteri amb dues piques, una d’elles per immersió. També és destacable que posteriorment es convertís en necròpolis.

Si han trobat molts d’objectes que ara són al Museu de Manacor: ceràmiques, mosaics, elements funeraris, eines, etc.

El Museu de Manacor es troba a la Torre dels Enagistes (jesuïtes) del s. XIII que la va fer construir el noble Pelai Onis després de la conquesta. Aquest edifici és singular i en una altra ocasió podrem parlar més dels seus detalls i de la seva història. Pel moment direm que a l’any 1651 fou donat als enagistes i que amb la seva expulsió al 1767 va passar per diferents mans fins que al 1985 l’adquirí l’Ajuntament de Manacor.

                                                                                                  A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb