URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle d'en Martí

Alternativa | 31 Gener, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Per tercera vegada aquesta legislatura els tres grups de l'oposició a pesar de les nostres diferències ideològiques vam unir les nostres forces, i per segona vegada el que ha fet necessària aquesta unió amb la seva negligència i incompliment de la llei  ha estat  el  regidor de serveis, jardins i camins el senyor Martí Ochogavia.

Quan els tres grups vam demanar la reprovació del regidor de serveis per les seves facturacions il·legals (veure article), el batle entre altres coses es va dedicar com demostren les converses de l'operació voltor a "agafar pels collons al portaveu del PP_UMP" 

La situació va ser similar  quan els tres grups de l'oposició haviem retirat les nostres mocions i  vam presentar tota una sèrie de preguntes sobre la inactivitat de l'equip de govern  i sobre les implicacions de l'operació voltor (tendran respostes) i es va muntar un dinar davant del ple (la màfia);  

En  aquesta ocasió el ple es va omplir majoritàriament de familiars i seguidors d'UNPI-UM. Res a dir si tota aquesta gent donés suport al regidor de jardins per la bona feina feta, demostrada amb respostes, informes, factures i contractes. Però no era aquest el guió d'UNPI-UM al ple. El que es tractava era de fer una cortina de fum  i reduir, una vegada més, la denúncia de tota l'oposició de les irregularitats i negligència del regidor citat , a un tema de caire personal i emocional entre el nostre regidor i en Martí. 

El guió escassament democràtic ja es va poder veure  a la comissió informativa d’aquest ple quan l'equip de govern no ens va oferir cap tipus d'informació sobre les actuacions dutes a terme fins ara respecte a la plaga del becut vermell, ni  cap documentació de la que haviem soll·litat una setmana abans. Ni tan sols van venir a tractar el tema ni cap tècnic implicat al tema, ni el regidor de jardins, que té una substanciosa dedicació exclusiva per atendre les seves obligacions municipals, ni el regidor de medi ambient que també te una clara responsabilitat al tema. Al ple vam demanar per aquestes absència; el regidor de medi ambient va excusar correctament la seva presència per un tema personal, però la resposta del regidor de jardins va demostrar una vegada més que aquesta gent es pensa que l'Ajuntament és la seva finca particular. Va dir en Martí  que "EL SEU BATLE" le va dir que no era necessària la seva presència a la comissió. Increïble però cert i el millor és que "el seu batle" no va donar cap ni una explicació a la citada comissió.

No és cap novetat però aquesta gent encara no s'han adonat que són el batle i el regidor de jardins de tot el poble, i que si els tres grups de l'oposició (pràcticament la meitat dels votants, només 74 votants menys) demanam llevar la delegació de jardineria a en Martí, com mínim ens han de facilitar l'accés a la informació i el regidor citat ha d'explicar la seva feina, no absentar-se a la comissió i fer després un show al ple. Respecte al batle és el màxim responsable d'aquest desgavell i efectivament ha demostrat ser el batle en propietat d'en Martí .

El batle que hauria de ser el batle de tothom no del senyor Martí, no es pot excusar dient que ens ha donat la informació que ha pogut en la mesura de les seves possibilitats i que no ens pot donar tota la informació per què això significaria tenir un tècnic al nostre servei.  A la comissió no s'ens va donar cap ni un paper, i cap explicació. ZERO. No hem vist ni una factura, ni tan sols s'ens ha donat còpia del pla municipal de lluita contra la plaga del becut vermell. Si aquesta és la mesura de les seves possibilitats així va el poble.

A la comissió ni tan sols s’ens va voler dir res del que s’havia tractat a la reunió amb agricultura que havien tingut al mateix matí, explicacions que si van a donar a un mitjà de comunicació el mateix dia. Una mostra d’opacitat i desconsideració total cap a la meitat dels votants d’aquest municipi .

Només el dia del ple de matí  vam rebre una part de la informació que vam demanar  dues setmanes abans. Però encara no s’ens ha mostrat cap expedient de contractació, ni cap  factures de l'empresa de jardineria que ha fet feina amb les palmeres municipals.

Hem de recordar al senyor batle que el dret d’accés a la documentació de l’Ajuntament és un dels nostres drets fonamentals i és essencial pel funcionament democràtic de l’Ajuntament, tal com reconeix la Constitució al seu article 23 i com senyalen diverses sentències del Tribunal Suprem 

El art. 77 LRBRL establece que los miembros de las Corporaciones Locales tienen derecho a obtener del Alcalde o Presidente de la Junta de Gobierno Local cuantos antecedentes, datos o informaciones obren en poder de los servicios de la Corporación y resulten precisos para el desarrollo de su función, debiendo ser resuelta la solicitud de ejercicio del derecho motivadamente en los cinco días naturales siguientes a aquel en que se hubiera presentado.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb