URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Alternativa | 03 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Continuam amb la publicació del nostre PLA DE FUTURA GESTIÓ pel municipi perquè sigui enriquit amb les propostes de canvis, noves inclusions o aportacions de tothom que vulgui dir-hi la seva.

2. ATENCIÓ ALS CIUTADANS. (part. 1). ADMINISTRACIÓ I GESTIÓ MUNICIPAL MÉS RACIONAL.

L’actual administració i gestió de l’ajuntament és molt millorable. Aquesta millora ha de venir des dels suggeriments de la ciutadania i dels treballadors públics. Les places de direcció dels serveis municipals, que actualment depenen de càrrecs de confiança, s’han de cobrir amb personal qualificat i professional. Els funcionaris i el personal laboral han de poder treballar eficientment per al conjunt de la ciutadania, sense clientelismes ni part i quarts. Cal corregir la situació actual en que la gestió de l’àmbit públic municipal -quan hi ha gestió- no està orientada cap a millorar la qualitat de vida i desenvolupament integral del nostre municipi.

Al setembre de 2009 vam presentar una moció (article), rebutjada (amb els vots en contra de l'equip de govern UM-UNPI, PSOE i PSM i l'abstenció del PP-UMP), relativa a la realització d'un catàleg de llocs de treball del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Pollença i dels organismes dependents del mateix: Emser, Residencia, Patronat de Turisme.... Una qüestió pactada en els  convenis col·lectius que encara no s'ha plasmat a la realitat. No és possible aconseguir una plantilla racional, dimensionada, eficient i eficaç íntegrament al servei dels ciutadans i ciutadanes, sense aquestes mesures.

PROPOSTES

1. Potenciarem la participació dels treballadors públics -com a coneixedors  directes de les problemàtiques, en el disseny, organització i prestació dels  diferents serveis i departaments, a efectes de prestar el millor servei als ciutadans.

2. Traurem a concurs totes les places que han estat ocupades de forma irregular.

3. Igualarem progressivament les retribucions dels treballadors de l’Ajuntament, indiferentment si són funcionaris o laborals, segons el seu nivell professional.

4. Igualarem progressivament les avantatges de caràcter social (ajudes mèdiques i assistencials...) als  convenis col·lectius del personal dels distints àmbits i àrees municipals, personal laboral, personal d'Emser, personal de la Residència, i col·lectiu de treballadores familiars.

5. Potenciarem i racionalitzarem la plantilla del personal laboral de l’ajuntament per acabar amb la política de traslladar els serveis i el manteniment cap a empreses privades, costoses i no sempre eficients,  lluitant contra la privatització de qualsevol servei municipal. Aquesta legislatura ens hem oposat a la privatització de serveis públics com la neteja viària, la piscina coberta i l’escoleta municipal.

Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública. Seguim pensant que si una empresa privada és capaç de gestionar la neteja viaria i treure benefici, l'Ajuntament també ho podria fer, i de forma més econòmica, ja que no ha de treure beneficis. La única manera en que l'empresa privada pot superar a la gestió pública és donant  pitjors serveis, explotant als seus treballadors, cuidant més la imatge que no el contingut, aprofitant-se en moltes ocasions de la infraestructura pública en benefici privat. A Pollença tenim clars exemples d’això:  el que passava amb el servei de neteja (LUMSA) o el que passa amb el servei d'aigües a la Cala (Aigües de Cala Carbó). Una empresa pública és la millor manera de tenir un control  directe de la feina,  d'evitar l'explotació del treballadors, de crear llocs de feina dins el mateix municipi i de reinvertir al propi municipi.  


Punts anteriors del PLA DE FUTURA GESTIÓ:

1- Informació (part.1).

2- Informació (part.2).


RECORDAU:

- El PLA DE FUTURA GESTIÓ és un programa de gestió del municipi a llarg plaç i no només pels propers 4 anys.

-Som conscients que amb la situació econòmica i amb el desgavell organitzatiu que pateix l'ajuntament en aquests moments, aquest PLA DE FUTURA GESTIÓ no és realitzable en un temps breu.

Els nostre propòsit en fer aquest pla no és altre que mostrar la nostra idea de poble per al futur i demanar-vos que ens faceu les aportacions que cregueu necessàries mitjançant aquesta eina democràtica que és el bloc. Totes les propostes, crítiques o idees seran ben rebudes, debatudes i, si escau, afegides al PLA DE FUTURA GESTIÓ definitiu.

 Dibuix original de Mateu Moragues "canari".

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb