URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Candidats a batle.

Alternativa | 04 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Ja falten menys de quatre mesos per les eleccions municipals i de moment només s'han presentat oficialment tres candidats a la batlia, per ordre de presentació; Pepe García (Alternativa per Pollença), Tomeu Cifre (PSM) i Miquel Àngel Sureda (Esquerra).

- PP-UMP. UMP va anunciar que anirien separats després d'haver-se presentat plegats dues legislatures. Respecte a UMP no ha sortir res publicat sobre possibles candidats, el que sí sembla clar és que el que ha estat el seu número un aquesta legislatura, en Guillem Vilà, no serà el candidat a batle. Respecte al PP ha sortit publicat  a la premsa de que havia dos possibles candidats, el seu actual portaveu en Tomeu Cifre i el president d'Afama, en Miquel Llobera. Remor més fort: en Tomeu serà el candidat.

Respecte als partits del govern comentarem una mica més la seva convulsa legislatura:

 - PSOE.  Al desembre del 2007 la nostra moció demanant una auditoria va desatar una crisi interna que va provocar la dimissió del seu secretari local, Antoni Cifre Crespí, que d'una manera totalment incoherent després ha entrat a l'equip de govern com a regidor de policia. El secretari que va sustituir a en Toni, en Jaume Plomer, va dimitir com a regidor de medi ambient a juliol del 2009 i després com a secretari al novembre, quan els regidors del PSOE van votar contra la moció conjunta de l'oposició de reprovació a Martí Ochogavía per la seva facturació il·legal a empreses familiars. Com recordareu a la seva carta de renúncia va acusar al grup municipal del PSOE d'amparar corruptes. Des d'aquell moment, fa més d'un any, el PSOE no ha triat el seu secretari i executiva local, al seu lloc a Internet que es troba desactivat va figurar durant mesos en José Martín Morillo com a secretari local,  fa mesos també va abandonar, a l'igual que han fet un bon grapat d'afiliats i simpatizants, resultat de la sumisió a UNPI-UM i de la incoherència dels regidors. Remors: la candidata serà de nou na Francisca (supervivent a tot i a tots) encara que hi ha moviments per presentar al regidor a la pasada legislatura, en Juan Fernández.

 - UNPI-UM; l'unic que sabem oficialment, pel que el va anunciar UNPI al PIP és que aniràn plegats. A aquest cas l'operació voltor i els nombrosos casos oberts contra dirigents, ex-dirigents i militants d'UM han destrossat els plans d'aquest partit.

Al mes de març de 2009 UM anunciava en el PIP (no tenen cap mitjà a Internet i fa temps que no publiquen cap revista pròpia) que havien triat una nova junta directiva. A la mateixa figurava en Toni Oliver com portaveu i molta de gent comentava que seria el seu futur candidat. També figurava en Martí Ochogavia i els regidors d'UNPi, una cosa realment curiosa, pel que hem vist aquesta legislatura seria més lògic pensar que és UM la que s'ha integrat en UNPI. A la mateixa noticía es parlava de la intenció d'UM de fer una pàgina web, un dels temes investigats per l'operació voltor.  La persona que feia la pàgina web, que va ser detinguda en l'operació voltor, va admetre que havia manipulat processos de negociats amb INESTUR, i que realitzava la pàgina web d'Unió Mallorquina de Pollença a petició d'en Toni Oliver, sense haver pressupostat ni cobrat res.  Aquest empresari de disseny gràfic és el mateix que ha facturat 169.286,79 euros als tres anys dels que encara no s'han presentat el comptes (2006-2007 i 2008) (article)

Els darrers mesos s'ha publicat a la premsa que s'havia oferit la candidatura a la batlia a Malena Estrany, però que aquesta havia condicionat la seva acceptació a que en Martí i en Michel no fossin a la llista. Per altra part també ha sortit a la premsa el nom d'en Pep Cifre, president de Colonya, i palmer d'en Martí l'altre dia al ple. Remor: sembla que en Joan Cerdà, a pesar de que no transmet cap il·lusió per repetir, tornarà a ser el candidat d'UNPI-UM simplement perquè no troben ningú que es trobi disposat a donar la cara pel partit amb les seves misèries al descobert tant a nivell autonòmic com municipal. També ha hagut remors sobre la possibilitat de que en Martí sigui el candidat.

Ja veurem què passa finalment, ja que fins que no hi hagi candidat...

 PiP al que fem referència a l'article. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb