URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXVII) Poblat prehistòric de s'Hospitalet Vell.

Alternativa | 06 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

En aquest poblat prehistòric s’hi troben ben diferenciades dues èpoques, la naviforme del 1700 a 800 aC i la talaiòtica del 800 a 123 aC. A la zona de les navetes s’estan trobant noves estructures que demostren que es tracta d’un nucli important.

A la zona talaiòtica, de la que s’ha recuperat només una part, s’està destapant un important poblat i una espectacular fortificació ciclòpia que dóna idea de la importància del conjunt. També crida l’atenció el talaiot de planta quadrada amb una coberta de grans lloses que se troba molt ben conservat, aquest talaiot podria ser de dues plantes a l’estil dels de Menorca.

El poblat va ser desocupat després de la conquesta romana, tot i com era habitual els romans en feren qualque ús i més tard els islàmics el reutilitzaren.   

Com se comentava la setmana passada, a Manacor sí que hi ha una sensibilització per el patrimoni històric i això fa que aquests espais tan especials se puguin visitar i gaudir-los. A Pollença tenim moltes restes prehistòriques i el nostre Ajuntament no se’n preocupa, clar, s’hauria d’enfrontar a qualque propietari de finques i això no dóna “guanys ni vots”.

                                                                                                              A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb