URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternatives a la Gola.

Alternativa | 07 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Volem mostrar la nostra total repulsa als vàndals que han destrossat pràcticament tots els punts de llum de la zona humida de la Gola. No comprenem com pot haver gent que trobi gust en fer aquestes malifetes i respecti tan poc el que és de tothom.

Donades les circumstàncies, demanam al Consell i a l'Ajuntament que millori la vigilància de la zona i prenguin mesures per evitar nous atacs vandàlics. 

Respecte als punts de llum romputs, el pitjor és deixa-les tal qual. O bé s'han de reparar aprofitant per fer una reducció considerable dels mateixos, i que aquests siguin de més baixa intensitat, baix consum i que estiguin el més a prop del terra possible. O bé es pot optar per llevar aquests punts de llums.
 
Al seu dia ja vam denunciar l'excessiva artificialització de la zona  amb una elevada utilització de punts de llum a determinats itineraris. La contaminació lumínica és incompatible amb la presència de determinades aus a la zona i per la fauna és millor els vespres a les fosques. S'ha d'apostar per continuar en la línia de potenciar la recuperació natural de la zona humida de la Gola. Cal potenciar el centre de turisme ornitològic, un lloc de trobada clau i que ja ha començat a contribuir a atreure un altre tipus de turisme allunyat de l'exclusiu "de sol i platja".

 Articles d'aquest blog dedicats a la zona humida de la Gola.

 i   l'excel·lent article de Biel Perelló, La Gola, espai beneit ?, amb un text i unes fotografies molt il·lustratives  

 

Vandalisme a la Gola.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb