URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal més feina i ajuda.

Alternativa | 11 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Continuam amb el que va ser la nostra argumentació al darrer ple (veure article anterior) a la moció conjunta sobre la plaga del becut vermell que va ser rebutjada per l'equp de govern.

Respecte a l’informe de medi ambient que s’ens va donar el mateix dia del ple.

No entenem per què s’ens ha donat només una part del pla municipal de lluita contra el becut vermell que han aprovat amb molt de retard (octubre de l’any passat). I ens agradaria saber quines de les mesures de les que parla aquest pla de fa tres mesos s’ha realitzat ja que en ens dona la impressió que s’ha fet molt poca cosa del que recomana aquest pla. No va haver cap resposta a aquesta petició

Al mateix informe reconeixen que fins el mes d’octubre les cremes de restes vegetals a Llenaire no eren sistemàtiques, i que fins novembre encara es trobaven algunes bases de fulla amb becuts. També reconeixen que no totes les palmeres has estat objecte d’aquest tractament. A l'informe es diu que a partir dels requeriments d’agricultura es fa la crema sistemàtica els divendres de les restes de fulles de palmeres infectades tallades al llarg de la setmana al solar de Llenaire. Cosa que hem pogut comprovar que no sempre ha estat així. 

També comenta que a partir de les denúncies d’Agicultura s’ha procedit al precintat de les valones infectades com marca la llei, però com ha hem demostrat   hi ha plàstics romputs, mal tancats, oberts i en general mal fermats.El solar s'ha convertit en un planter de becut vermell, hi ha per tot amb menjar i protegits del fred pel plàstic... Segon el batle això ha estat resultat d'actes vandàlics, el que no va explicar és per que aquest solar no es troba ben tancat com vam demanar fa dos anys.  (veure article)

Pensam que és  necessari que l'Ajuntament  ajudi de manera immediata i urgent als particulars afectats per la plaga, cercant la col·laboració d'entitats supramunicipals. Per això ja hem registrat una proposta que publicarem a aquest blog. El que demanem no és cap novetat, a la Comunitat Valenciana per exemple la Generalitat dóna subvencions i l’Ajuntament de Palma  va habilitar una línia telefònica pels particulars i va posar un equip de podados als serveis dels mateixos ,per realitzar gratuïtament el sanejament mecànic de les palmeres afectades. Aquesta ajuda en forma de subvenció o col·laboració amb mitjans materials i tècnics és la millor manera d'aturar o reduir la velocitat d'extensió de la plaga, actualment devastadora, i un element de justícia en vista de la responsabilitat de l'Administració en l'extensió de la plaga.

Ara és el moment de començar a fer feina de bons i de veres per evitar que el becut vermell passi al garballó. 

                                  Becut vermell a Gotmar, fa dos dies.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb