URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Proposta alternativa

Alternativa | 18 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Fa dues setmanes vam registrar a l'Ajuntament una proposta  per millorar el control de la plaga del becut vermell, que podeu llegir a la continuació d'aquest article.

Uns dels principals problemes dels veïns i professionals de Pollença és el  lloc on poden deixar  les palmeres infectades pel becut vermell, un cop tallades, el que dona lloc entre altres coses a que no es llevin les palmeres infectades o que les restes de poda d'aquestes siguin abandonades a qualsevol lloc..

 A la nostra proposta demanam donar permís de forma permanent, mentre duri el problema de la plaga, als professionals de Pollença per fer ús de forma controlada d'un lloc adient, propietat de l'Ajuntament per fer els abocaments. El solar on es dipositen les restes estarà permanentment tancat i per fer abocaments serà  obligatòria la supervisió d'un tècnic o jardiner autoritzat amb el que s'haurà de contactar i acordar dia i hora per fer cada abocament. Les restes de palmeres vindran correctament desinfectats, en els casos de que no hi vinguessin l'Ajuntament facilitarà el desinfectant, havent d'abonar el professional els costos del mateix. 

Donada la gravetat de l’extensió de la plaga del becut vermell a Pollença,  esperam una resposta raonada i en un temps raonable per part de l’equip de govern.

Respecte a les mesures de control adoptades per l'Ajuntament, avui publicades a la premsa, si realment pensen que els plàstics de les palmeres han estat romputs per vàndals el que cal és tancar bé el solar com vam demanar fa dos anys, posar cartells de risc biològics és insuficient. Per altra part enterrar les palmeres no és la solució donada la gran quantitat de palmeres infectades.

 Aquest tema ja ha arribat al defensor del poble.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb