URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Acte de benvinguda a la comunitat.

Alternativa | 22 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d'aquest dijous presentam una moció demanant l’aprovació i regulació dels actes de benvinguda a la comunitat i cerimònia civil d’imposició de nom als nounatsL'objectiu és oferir un servei municipal més com a reconeixement a un dret civil dels ciutadans, més enllà dels paral·lelismes amb el sagrament religiós.

Es tracta d’un acte que té la finalitat de donar la benvinguda democràtica al nounat, tradició iniciada ja a la revolució francesa, baix els principis de llibertat, igualtat i respecte. Aquests actes es van dur a terme per primera vegada a Estrasburg el 13 de juliol de 1790, en temps de la primera república francesa. Durant la Revolució Francesa van proliferar aquest tipus de celebracions, fins que es van instituir per decret el 26 de juny de 1792 com a símbol de la separació entre l'Església i l'Estat. En l'actualitat són diverses les ciutats que oficien aquest tipus d'acolliment sota diferents noms: a Liverpool, per exemple, es denominen "naming ceremonies", és a dir, cerimònies per donar nom. Un acte social, on la societat civil i la seva màxima institució local, l’ajuntament, ha de garantir en el seu si la llibertat de creença i opinió. 

La nostra proposta també proposa un model de reglament al qual, en la cerimònia d’acte de benvinguda, es llegirà per part del batlle, o persona en la que delegui, la carta Europa dels drets del nin i s’expediria un certificat amb el compromís de tothom per a que sigui educat en els valors de pau, llibertat, justícia social i drets humans.

Aquests actes ja han estat aprovats i es celebren a diferents municipis; el primer va ser Igualada a Catalunya al 2007, mentre que a Mallorca el primer municipi que va fer aquest tipus d'actes va ser Binissalem a l'agost del 2010, i la nostra moció i proposta de reglament han estat ja aprovades a Capdepera per les nostres companyes del col·lectiu Diògenes, Maria Orts  i Virginia Urdangarín .

Fotografia i article a Manacor notícies.

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb