URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí a la celebració de cerimònies civils de benvinguda.

Alternativa | 25 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Ahir a la Junta General d’EMSER prèvia al ple es van aprovar els comptes de l’Empresa Municipal  amb el vot a favor de l’equip de govern i el PSM, i l'abstenció d’UM_UMP i d'Alternativa. Una vegada més vam denunciar la manca d’informació; no s'ens faciliten de manera regular les actes del Consell d'Administració d'Emser, ni contractes i factures que tenin demanats des de fa més de mig any. Contractes i factures on sospitam que ha hagut pràctiques irregulars que ens agradaria confirmar o desmentir amb documentació.

L’any passat vam denunciar les irregularitats  del contracte de la compra d'aigua a Arguta SL (article).  En aquell moment el batle va dir que només es faria la pròrroga del contracte per uns mesos i que ens informaria de qualsevol circumstància a aquest tema. Ara ens hem assabentat que s’ha fet un nou contracte per dos anys amb Arguta SL, un contracte que afectarà a la legislatura que ve i del que no s’ens ha informat.

El que tenim clar és que si governam a la propera legislatura, canviarem els estatuts d’EMSER per que tots els grups polítics tinguin representació en el Consell d’administració i un més fàcil accés a la informació que és la millor manera d’evitar magarrufes, irregularitats i il·legalitats. 


Resultats del ple d'ahir.

I- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l'estudi de detall per a agrupació de parcel·les corresponents als solars A32; A33; A34;A43 i A44 Sector UP4A del Polígon Industrial de Pollença. S’uneixen aquests solars per construir un LIDL davant del SYP. Aquest és el resultat de la directiva Bolkestein, un model econòmic i de ciutat que no compartim. Aprovada pels vots a favor de l’equip de govern, abstenció de PP_UMP i PSM i vot en contra d’Alternativa

2.- Aprovació, si procedeix, de la moció municipal en relació al suport al sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos. Es tracta de canviar el model de gestió dels envasos i fomentar els sistemes de dipòsit i retorn d’envasos. Aprovada per unanimitat.

3.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a la celebració de cerimònies civils d’imposició de noms/actes de benvinguda. Aquesta moció neix de la petició d'uns ciutadans i té l'objectiu d’oferir un servei municipal més als ciutadans. Es tracta d'un acte festiu i laic per a donar la benvinguda civil a un nen a la ciutadania i celebrar el que això comporta: que és lliure i igual als altres. Aprovada per unanimitat.

4.- Elecció dels càrrecs de Jutge/sa de Pau titular i Jutge/sa de Pau substitut/a.S’ha presentat molta de gent a aquest càrrec, però l’equip de govern ha fet la seva proposta sense cercar ni consens, ni donar massa explicacions. Es va aprovar mantenir la titular Rosario Sánchez i com substituta Maria Magdalena Siquier Cerdà. Vots a favor d’UM-UNPI, PSOE i PP-UMP. Abstenció del PSM i d’Alternativa.

5.- Revisió del nucli poblacional i divisió en secció de la urbanització Habitat del Port de Pollença. Un tema tècnic relacionat amb l’Institut Nacional d’Estadística. Aprovada per unanimitat.

6.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN respecte de les mesures d'austeritat a adoptar en relació a actes inaugurals els propers mesos. El PSM demanava no realitzar cap acte d’inauguració fins la celebració de les eleccions. Rebutjada; vots a favor del PSM i Alternativa, en contra d’UM_UNPI i PSOE i abstenció del PP_UMP.

7. - Propostes/Mocions d'urgència

Moció de l’equip de govern amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona. Una moció presentada al darrer moment com si el 8 de març com dia internacional fos una novetat. La moció té punts que surten de l’àmbit municipal i uns altres que requereixen un pressupost que encara no s’ha aprovat. Sembla una moció presentada per figurar a pesar d’això vam votar a favor, amb el nostre compromís de fer-la complir. Aprovada per unanimitat.

II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

Es va comunicar la marxa de l'anterior interventor i l'elecció de l'anterior interventor, Joan Prats, com interventor accidental.

Eneko 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb