URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La zona humida de l'Ullal és recuperable

Alternativa | 28 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Us demanam disculpes. Al estudiar l'aprovació del Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHB) vam cometre l'errada de consultar una documentació antiga penjada al Consell de Mallorca on es qualificava a la zona humida de l'Ullal com "zona probablement irrecuperable". El que era una sorpresa molt desagradable quan al document tècnic de delimitació, caracterització, classificació i inventari de les zones Humides de les Balears es proposava la restauració dels seus habitats i el  potenciar-hi el seu ús educatiu, turístic i recreatiu.

En Tomeu Cifre del PSM ens ha senyalat el nostre error. L’enllaç bo i actual indica que l'Ullal  té zones deteriorades i rebliments anteriors al 84 que no son il.legals, però defineix propostes per la seva recuperació i impulsar la redacció d’un pla de gestió d’aiguamoll periurbà.

Per això la informació publicada a aquest bloc abans de les 13h. era errònia al estar basada en aquest document més antic.

La passada setmana, el Consell de Govern  va aprovar el nou Pla hidrològic de les Illes Balears (PHIB), l’instrument bàsic d'ordenació dels nostres recursos hídrics.

Hem de recordar que a l'entorn de la zona humida de l'ullal hi ha un clar moviment  especulatiu, des de ja fa temps.

Una de les àrees de reconversió territorial (ART) era la de "Cala Carbó-l'Ullal" , que tenia com objectiu  evitar l'edificació de Cala Carbó traslladant la seva edificació a l'Ullal. Arribant al punt de que ja s'havien venut pisos a una financera danesa (segon notícia apareguda a la premsa el 18 de maig de 2010). Igualment  es va encarregar i fer un estudi a un professor de la Universitat de València per demostrar la manca de valor de la zona humida de l'Ullal i facilitar la seva urbanització

A l'agost del 2010 quan el govern va proposar suprimir les Àrees de Reconversió Territorial, l’equip de govern municipal va presentar una al·legació en la que proposava una nova àrea de reconversió; s'oferia la possibilitat urbanitzar la zona humida de l'Ullal a canvi de la peatonització i embelliment de la primera línia del Port. Era molt clar que l'ART "Cala Carbó-Ullal" interessava més a UM i PSOE com una manera d'urbanitzar la zona humida de l'Ullal que com una forma de salvar Cala Carbó (article). El govern no va acceptar aquesta al·legació però si que va acceptar concedir 13 hectàrees urbanes de reconversió que el batle va indicar que es podien realitzar  la zona de l'Ullal.

Tot plegat, evidentment no fa pensar precisament en una operació neta i pensada en el benefici comú, sinó en uns clars moviments especulatius pensats per a beneficiar uns pocs.

 Per la nostra part tenim clar que es pot recuperar la zona huida de l'Ullal i que  pel municipi és molt més beneficiós recuperar-la i sumar-la al potencial turísitic de les zones humides de la Gola i l'Albufereta que no destruir-la i tenir una urbanització buida més.

Volem un turisme del segle XXI,

no la balearització dels anys 60

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb