URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Bolkestein arriba a Pollença

Alternativa | 01 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple passat es va aprovar  l'estudi de detall per a agrupació de parcel·les corresponents als solars A32; A33; A34;A43 i A44 Sector UP4A del Polígon Industrial de Pollença. S'uneixen aquests solars per construir un LIDL davant del eroski. Aquest és el resultat de la directiva Bolkestein, un model econòmic i de ciutat que no compartim. Aprovada pels vots a favor de l'equip de govern, abstenció de PP_UMP i PSM i vot en contra d'Alternativa

Tècnicament és evident que una vegada estudiada la documentació que d’ens ha donat no podem dir res.  Però si que voliam mostrar la nostra oposició a un model  econòmic i  de ciutat que pensam que és equivocat.

La construcció d’una gran superfície d’alimentació de venda al polígon industrial a curt termini té unes avantatges; creació de llocs de feina i fer la competència a la situació de domini que actualment exerceix Eroski Pollença, amb preus d’un 30% més cars que a altres pobles de la mateixa cadena.

Però entre els aspectes negatius d’aquesta obertura es troba evidentment que es continua en la línia de convertir el que teòricament era un polígon industrial en un polígon comercial. També afectarà, encara que sigui mínimament, als petits comerços del municipi, en un moment de crisis, i sobre consideram que és un model negatiu des del punt de vista de la mobilitat sostenible. A pesar de que l’informe  de comerç parli de que es troba molt pròxim al nucli urbà de Pollença i que hi ha accés per carril bici, és clar que l’habitat dispers del municipi i el tipus de venda (alimentació) d’aquesta gran superfície suposarà un inclement dels desplaçaments en cotxes.

Som conscients de que aquest model de ciutat és ve en gran part impulsat des d’Europa, ja que es tracta d’una aplicació pràctica de la directiva Bolkestein. Un model de ciutat i econòmic amb el no estam d’acord. Com han dit representants dels petits comerç no es tracta només que la tenda de queviures de tota la vida desaparegui de la cantonada…no el que ens juguem es el model de ciutat, allí on desapareix el comerç ciutadà apareixen les pitjors manifestacions de degradació urbana. Així com el camp necessita de pagesos per desbrossar el camp front els focs, el teixit comercial evita que els conflictes socials creixin en àrees desertitzades.

Del blog generación sin sitio

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb